B-tyttöjen pooiiturnaus Ruokolahdella

1.12.2018

Bluesin B-tytöt Tekla (C), Malinda (L), Tuuli (P) ja Jessica sekä C-vahvistukset Ella, Maj-Liis, Sara ja Viivi pelasivat lauantaina 1.12. pooliturnauksen Ruokolahdella. Jessica Metso teki debyyttinsä tässä Blues joukkueessa kaksoislisenssillä. Syksyn aikana B-tyttöjen turnauksissa ovat lisäksi pelanneet Senni, Aamu, Neela ja Sanni. Valmentajista turnauksessa olivat vastuuvalmentaja Teemu Niemelä, B-tyttöjen pelivalmentaja Kalle Tolvanen ja Kai Metso.

 

Avauspelin alussa Kimmo Volley pudotteli helpon näköisiä palloja hiukan uudistetun Bluesin kenttään, joten 5-9 tilanteessa Bluesin päävalmentaja Kalle Tolvanen otti aikalisän. Sen jälkeen Blues sai muutamia omia lyöntejäkin aikaan parantuneista passeista. Pari ässää johdatti Bluesin kahden pisteen johtoon. KiVo taisteli kuitenkin uudelleen rinnalle ja ohi Bluesin virheiden avulla. Hyvällä syöttöpelillä ja muutamalla kovalla Teklan ja Viivin ratkaisulla sekä Ellan syötöillä saatiin kuitenkin 24-18 erävoitto. Parannettavaa jäi jokaiselle osa-alueelle katsomon Blues-rumpuryhmää myöten.

 

Toisen erän ensimmäiset pisteet tulivat vastustajan syöttövirheillä. Blues pääsi myös päättämään joitakin palloja kovilla lyönneillä. Vastustajan jujuihin oltiin jo paremmin varautuneita. KiVon aikalisä tilanteessa 3-10 ei auttanut. Blues oli kaikessa hiukan vastustajaa edellä. KiVon kiri kariutui viimeistään syöttövirheisiin. Tuulin onnistuneista passeista Jessica pääsi myös lyömään muutaman kerran todella kovaa. Malinda nosti ensimmäistä kertaa liberona pelatessaan useita palloja mallikkaasti. Viivin iskulyönti päätti erän 25-11 lukemiin ja pelin 2-0.

 

Kaikki joukkueet osallistuivat ensimmäisen pelin jälkeen turnausruokailuun. Seuraavassa pelissä testattiin painaako Bluesin pelaajia täysi vatsa toisen pelin vastustajaa, kotijoukkue Ruokolahden Rajua enemmän. Ensimmäinen pallo enteili pitkiä palloralleja, mutta syöttöpeli kuitenkin korostui erän alussa. Ellan muutama vaikea syöttö toi pisteitä, mutta sekin putki päättyi virheeseen. Edellistä peliä vaikeampien syöttöjen vastaanotto rikkoutui, eikä Blues päässyt hyökkäämään ainakaan hyviltä paikoilta. Virheitä tuli puolin ja toisin. Tilanteessa 11-16 otetun aikalisän jälkeen oma peli parani, mutta niin paranivat vastustajan syötötkin edelleen ja nopeita pisteitä tuli eräpallotilanteeseen saakka. Erä ratkesi vastustajan ässään. Bluesin tytöt raapivat sieltä täältä kasaan 14 pistettä.

 

Toisessa erässä joukkueet jatkoivat syöttöpeliä ässä tai virhe periaatteella 2-1 tilanteeseen. Kun pallo alkoi pysyä pelissä, Viivi ja Jessica pääsivät lyömään vastustajan aikalisälle 6-4 johdossa. Peli kääntyi taas Rajulle muutaman hyökkäysvirheen kautta. Maj-Liis syötti vuorollaan hienosti, viimeinen ”ässä” vihellettiin kuitenkin pitkäksi. Saran tuloksekas jujulyönti jäi katsomossa mieleen.

Vastustajan takapassin tempo tuotti Bluesille vaikeuksia, mutta hakkuri näytti passarinsa tuntevan. Rajuja iskuja tuli kenttään. Viivi torjui sentään yhden pisteen kakkospaikan hyökkäyksestäkin. Bluesin toinen aikalisä 15-19 tilanteessa auttoi. Viivin syöttövuorolla kirittiin vielä 20-21 tilanteeseen ja yksi monista Maj-Liis -jujuista piti toivoa yllä, mutta erä kuitenkin Rajulle 21-25 kovan taistelupallon ja harmittavan oman virheen jälkeen. Erä oli voitettavissa, mutta Raju oli kokonaisuutena parempi.

 

Kolmannesta pelistä odotettiin taas menestystä, kun tiedettiin Valkealan Kajon pelanneen pitkän ja tasaisen pelin KiVon kanssa. Blues – Kajo pelissä pisteitä oli taululla jo seitsemän molemmilla joukkueilla, kun katsomossa ja kentällä aikalisän jälkeen vasta herättiin peliin. Joukkueen kapteeni Tekla yritti äänenkäytöllään ja hakupalloilla herätellä koko salia, mutta Blues päätyi kuitenkin 7-13 tappiolle. Viivin onnistunut lyönti ja syöttövuoro saivat vastustajan ottamaan aikalisän. 13-17 pallossa nähtiin melkoista lyöntirallia Bluesilta, mutta Kajo puolusti hyvin. Tasainen ja hyvä pelaaminen jatkui Kajon johtaessa. Vastustajan kova lyönti meni niukasti pitkäksi ja Kajo teki myös pelipaikkavirheen. Teklan kova isku ja Maj-Liisin ässä tasoittivat tilanteeksi hienon nousun jälkeen jo 23-23. Vastustajan eräpallo käännettiin hienolla taistelulla omaksi eräpalloksi, mutta oma eräpallosyöttö oli kymmenisen senttiä pitkä. Pienestä kiinni. Seuraava vastustajan eräpallo päättyi omaan hyökkäysvirheeseen. Erä Kajolle 25-27.

 

Toisen erän alussa alkoi taas ässä tai syöttövirhe pallottelu tilanteeseen 3-5 saakka. Tasaiset pallot alkoivat kääntyä vastustajalle. Blues oli taas tappiolla 7-13, vaikka Maj-Liis välissä keskeltä jujuttikin. Harvinainen torjuntapiste, voitettu taistelupallo, Teklan ässä, Saran yllättävät syötöt ja yleisesti järkevät, virheettömät hyökkäysratkaisut toivat Bluesin nopeasti tasatilanteeseen. Teklan kova kuutospaikan lyönti muutti tilanteen taululla hetkessä vastustajalle numeroihin 17-3! Pallo tuli puolustuksesta pistetauluun voimalla ja sekoitti taulun. Todellisessa tilanteesta 16-16 alkoi Jessican syöttövuoro joka jatkui ja jatkui. Maj-Liis sai paljon passeja ja teki eri tavoin keskeltä pisteitä, eräpallo taas jujulla kenttään. Viimeiset yhdeksän pistettä ja erä lopulta yllättävän selvin numeroin 25-16 Bluesille. Rumpuryhmän nuorennusleikkaus oli ehkä auttanut. Ellan pikkuveli oli nyt kapuloissa.

 

Kolmanteen erään lähdettäessä oli selvän erävoiton jälkeen ”Asennetta”-huudossakin asennetta ja Teklan ensimmäinen hyökkäys oli hyvästä passista tehokas. Epäonniset tuplamiehitetyt puolustukset ja hyökkäys- ja vastaanottovirheet lisääntyivät ja käänsivät tilanteen. Yhdellä vaihtopelaajalla kolmas peli väsytti ehkä jo hiukan ja vastustaja syötti hyvin. Tilanteessa 6-9 Maikin pisteen jälkeen Kalle huusi ”Ei oo ton vaikeempaa, pitäkää tosta kiinni”, mutta vastustajan heitto juuri takarajalle ja verkkonauhaässä lisäsivät piste-eroa. Erän loppupuolella tuli tärkeitä onnistumisia libero Malindalta ja koko joukkueelta. Tuulin pisteen jälkeen Kajo otti vielä aikalisän tilanteessa 10-13. Lopussa minä! -huutoja kuului kyllä, mutta pallot jäivät jotenkin pelaajien väliin. Erä Valkealalle 10-15 ja peli 1-2.

 

Hyvä taistelu ei ihan turnausvoittoon riittänyt, mutta lohkon kakkossija varmistaa jatkopelit sopivalla tasolla. Pelirohkeus on parantunut huimasti ja kentällä sijoittumisista ei enää juurikaan pidetä arpajaisia pallojen välissä. B-joukkue voi jatkaa kevätkaudelle oikein hyvin mielin. Tavoitteita voi hinata pikkuhiljaa korkeammalle henkilökohtaisesti ja joukkueena.

- Jari