Koululentis 2008

MANKALAN JA KYRÖLÄN JOUKKUEET MESTAREITA


Blues Volleyn Järvenpään liikuntahallilla 20.11.2008 järjestämässä McDonald´s Koululentisturnauksessa ratkottiin Järvenpään alakoulujen 5-6-luokkalaisten lentismestaruudet jo 12. kerran. Pojissa turnauksen kestomenestyjä Kyrölä ja tytöissä Mankalan koulu nostivat kiertopalkinnon mestaruuden merkiksi. Turnauksen ensikertalaisena oli mukana Juholan koulu.

Kouluissa kovasti odotettuun lopputurnaukseen osallistui yhteensä viidessätoista poikien ja tyttöjen luokkajoukkueessa 80 pelaajaa. Osalla kouluista oli harjoiteltu jopa välituntisin ja pelattu karsintapelit koulun edustusjoukkueen selvittämiseksi. Kaikkiaan lopputurnauksessa pelattiin 38 ottelua, ennen kuin kaikki sijoitukset olivat selvillä.

Mestarin kunnian ja kiertopalkinnon lisäksi lisäpanoksen turnaukseen tuo se, että voittajajoukkueiden koko luokka, muiden mitalijoukkueiden pelaajat sekä joukkueiden tsempparipelaajat pääsivät hampurilaisaterialle,

Vaikka sijoituksista pelattiin parhaansa yrittäen, tärkeä tavoite oli kaikille mukavan koulu-urheilutapahtuman rento fiilis. Opettajien palaute Blues Volleyn turnauksesta oli jälleen hyvin positiivinen ja jatkoa turnauksille sekä lajikoulutusta opettajille toivottiin.


Tuomareina toimi ansiokkaasti Bluesin junioripelaajia, joista useat ovat aloittaneet lentisharrastuksensa aikaisemmista kouluturnauksista.

Kouluturnauksessa pelataan pehmopallolla sulkapallorajoin ja sovelletuin säännöin. Neljän pelaajan joukkueessa kaksi pelaajaa on yhtä aikaa kentällä. Jatkuvat lentävät pelaajavaihdot ja yhden kopin käyttömahdollisuus tekevät pelistä vauhdikkaan.


Sijoitukset:

Pojat; 1. Kyrölä 2. Kinnari 3. Keskuskoulu 4. Oinaskatu 5. Mankala 6. Juhola 7. Pajala

Tytöt: 1. Mankala 2. Kinnari 3. Vihtakatu 4. Keskuskoulu 5. Kyrölä 6. Oinaskatu 7. Pajala 8. Saunakallio

Joukkeiden palkitut tsempparit:

Juhola- Vinh Nguyen; Keskuskoulu- Miko Oinonen ja Ninni Kanerva; Kinnari- Simo Julin ja Vilma Riihimäki; Kyrölä-Joonas Peltonen ja Pauliina Saariniemi; Oinaskatu- David Doan ja Johanna Virta; Mankala- Joona Hietala ja Laura Rasi; Pajala- Kasper Pajarinen ja Johanna Ikonen; Saunakallio- Hanna Korkka; Vihtakatu- Kati Lähde.