Minna Saarinen edustaa Blues Volleytä ESLA:ssa 2018-2019

31.12.2017

Lentopalloliiton Etelä-Suomen alueen (ESLA) Alueparlamentissa valittiin uudet toimijat seuraavalle kaksivuotiskaudelle

Blues Volley:n Minna Saarinen valittiin ESLA:n aluejaostoon alkavalle kaudelle 2018-2019. Seuraa aiemmin edustaneen Tuulia Havian toimikausi päättyi vuoden 2017 loppuun. 

ESLA:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Hannu Vuola. Vuolalla on pitkä kokemus lentopallo- ja beach-toiminnasta. Hän on toiminut vuosia Lentopalloliiton hallituksessa.

Jaoston jäseniksi valittiin uusina Minna Saarinen, Petri Novitsky ja Sari Mannersuo. Vanhoina jatkoivat uudelle kaudelle Simo Saros ja Sanna Weidenbacher. Ei-erovuoroisina jatkavat myös Iris Riihiluoma, Jori Ostrovskij ja Heikki Torkkeli. Jaostosta jäivät pois edellisen kauden puheenjohtaja Jouni Lind, Tuulia Havia, Kimmo Siltanen ja Markku Sosunoff. 

Alueparlamentti hyväksyi vuodelle 2018 toimintasuunnitelman. Siinä painotetaan harrastuksen aloittamista oikeassa iässä, lentopalloliikareiden ja F-toiminnan tärkeyttä, halutaan panostaa resursseja leiritoiminnan kehittämiseen erityisesti D- ja E-ikäisille sekä uusien junioriryhmien perustamiseen uusiin seuroihin. Tärkeinä nähtiin valmentajien osaamisen kasvattaminen koulutuksella ja valmentajien yhteistilaisuuksilla.

Nuorten pelaajien lisenssien määrä on kasvanut Etelässä. Sen sijaan aikuistoiminta 2016-17 pienen kasvun jälkeen taas supistui alkaneella kaudella. Kuntosarja tekee tässä poikkeuksen ja se laajeni. Niin ikään Viking Line CUP -toiminta porskuttaa hyvin. Erityishuomiona alueella haluaisimme, että seurata panostaa E- ja D-ikäisten poikien toimintaan, joka alkavalla kaudella hiukan hiipui. ESLA-alueen toimintaa on kuvattu laajasti 17 sivuisessa toimintakertomuksessa.