Minna Saarinen oli Power Cup 2017 huolto- ja logistiikkavastaava

14.6.2017

Minna lähettää terveiset ja tsempit ensi vuoden Power Cup kisapaikalle Kuopiolle!
Minna lähettää terveiset ja tsempit ensi vuoden Power Cup kisapaikalle Kuopiolle!

Fortum Power Cup 2017 on ollut seuratyön näyteikkuna ja seurojen yhteinen voimanponnistus. Power Cup tapahtumaan osallistui tänä vuonna 159 lentopalloseuraa 865 joukkueella. Kisapasseja lunastettiin yli 7000 ja käytössä oli noin 260 kenttää. Siinä muutama luku.

Laajana tapahtumana se oli jälleen hieno ja tärkeä kohtauspaikka, paitsi nuorille urheilijoille, myös kaikille valmentajille, ohjaajille ja muille lentopalloilevien nuorten taustajoukoille.

Koska suuri tapahtuma herättää kiinnostusta on seuroja myös kannustettu hyödyntämään tapahtumaa niin uusien ohjaajien ja valmentajien rekrytoinnissa kuin uusien lajiharrastajien innostamisessa.

Yksi tapahtuman tavoitteista oli myös entisestään tukea paikallista seuratoimintaa ja lisätä sen elinvoimaisuutta. Nyt tänä vuonna voimansa näyttivät Vantaan, Järvenpään, Espoon ja Helsingin lentopalloseurat.

Järjestelyistä yhdessä Suomen Lentopalloliiton kanssa vastasivat paikallisseurat Blues Volley, Espoo Lentis, Keimolan Kaiku, Korson Veto, Naarasleijonat, Puma-Volley , Vantaan Lentopallo ja Helsinki Volley.

Seurojen organisoimat 753 vapaaehtoistyöntekijää, talkoolaista, mahdollistivat tämän mittavan tapahtuman hienon läpiviennin.

Siisteys ja puhtaus on puoliruokaa

Suurtapahtumissa ympäristö helposti roskaantuu ihan huomaamatta. Samoin suuressa ihmisjoukossa voi myös kiusallisesti levitä pikku pöpöt, jotka pilaavat monen osallistujan pitkään odottaman kivan tapahtuman. Näiden asioiden äärellä teki talkootunteja Power Cup 2017 huolto- ja logistiikkavastaava Minna Saarinen, Blues Volley.

Hän vastasi siitä, että kukaan tapahtumaan osallistuva ei huomaa mitään kiusallista roskakasaa missään. Hän tiiminsä kanssa huolehti, että bajamajoissa oli paperia ja käsien pesu ja desinfiointi sujui ruokailuun mentäessä. Samoin siitä, että ruokailusta lähdettäessä lautaset ja muut kertakäyttöastiat päätyvät jätelavalle ja paljon muuta.

Siis yksinkertaisesti, hänen tiiminsä ansiosta Myyrmäen urheilupuistossa olin kiva kisailla siistissä ja viihtyisässä ympäristössä. Ja mikään pöpö ei yllättänyt lentopallokansaa kesken Power Cupin.

  • Joku voisi sanoa, että tässä on hössötetty vähän liikaakin, mutta on tärkeää, että nämä asiat otetaan vakavasti. Täytyy sanoa, että kyllä lentopalloväki on siistiä ja huomaavaista. Ei mitään roskaajia. Muutenkin kaikki sujui hyvin mallikkaasti. Kuitenkin on ollut tärkeää muistaa pestä kädet aina ennen ruokailua ja tähän me ohjasimme ja loimme tarvittavat puitteet. Toiminnot loivat viihtyisyyttä ja turvallisuutta, Minna Saarinen muistuttaa.
  • Tämä saattaa tuntua hektiseltä, mutta käytännön asioita tässä vain tehdään, Minna naurahtaa.

Suuret linjat on suunniteltu ja tehty, ne toimivat omalla painollaan. Minnan puhelin on soinut kuitenkin vähän väliä, sillä pientä viilausta jouduttiin tekemään lennossa: puheluissa kysyttiin neuvoja, ratkottiin tehtäviä ja pulmia.

  • Näissä hommissa pitää sietää stressiä. Nyt sunnuntain koitettua kun kisat ovat ohi niin olo on tyytyväinen, että Jess! ... ollaan tehty hyvää työtä, Minna kiteyttää muistellessaan kaikkea kiirettä.

Hän lähettää terveiset ja tsempit ensi vuoden Power Cup kisaisännille Kuopioon!

Teksti Ari Martinaho, toimittaja, pressiguide