Järvenpääläisen lentopallon historia

6.9.2016

Järvenpääläisen lentopallon aktiivinen sekä merkittävä historia alkaen vuodesta 1958 on nyt koottu! Sysäyksen tälle paikalliselle lajikulttuurisesti mielenkiintoiselle kokoomalle antoi Järvenpää seuran Järvenpää-päivänä 7.5.2016 julkaisema Silkkiuikku lehti, jonka viimeisimpänä teemana on paikallinen urheilu- ja liikuntakulttuuri.

Järvenpää Seura ry. on v. 1965 perustettu kotiseutuyhdistys, joka vaalii paikkakunnan perinteitä, historiaa ja kulttuuria. Järvenpään kotiseutujulkaisu 2016 Silkkiuikkku esittelee laajasti paikallista urheilu- ja liikuntakulttuuria menneestä nykypäivään. Lentopalloa käsittelevän artikkelin julkaisuun kokosi Blues  Volleyn yksi perustajajäsen, kunniapuheenjohtajamme Leo Lauramaa. Leksa konsultoi kirjoituksessaan useita varhaisempia ja nykyisiä lentopallon seuratoimijoita.
 
Hanki Silkiuikku - laadukas julkaisu on myynnissä 10€ hintaan Järvenpään Kukkakaupassa, Suomalaisessa Kirjakaupassa, Lounaskahvila Tyynissä, Kahvila Lentävä Lapasessa sekä Järvenpään Taidemuseossa.

Lentopalloa on pelattu Järvenpäässä vuodesta 1958 lähtien. Lajin värikkäitä vaiheita on nyt koottu pienimuotoiseksi historiikiksi. 
Lue lisää Historiikki-sivuilta.