BV BLUE TAISTELI MITALIPELEISSÄ KAUSALASSA LA 7.3.2020 C-TYTTÖJEN ALUMESTARUUSTURNAUKSESSA

9.3.2020


BV Blue osallistui C-tyttöjen aluemestaruusturnaukseen la 7.3.2020 Kausalassa sijoittuen neljänneksi. Kulta meni Ruokolahden Rajulle, hopea Helsinkiin PuMalle ja pronssi Kausalaan. Järvenpään BV Blue oli neljäs, Hollolan Salpis viides ja Helsingin PuMa C4 kuudes.

Valmentaja Kalle Suomela oli iloinen turnauksen alkaessa, että joukkue on ylipäätään saatu kasaan ja tuloksella ei ole väliä. Haastavan pelaajatilanteen vuoksi uudet pelipaikat ja  uudet pelikaverit saavat neljännen sijan tuntumaan voitolta.  

Joukkueessa pelasivat C-tytöistä Aamu Jääskeläinen, Ada Savolainen, Salma Giannini, ja Sanni Suomela, D-tyttö Maria Lainet (lainassa Vanlesta), ja E-tytöistä Laura Kääriäinen, Mette Kemppinen, Neea Mäntyvaara ja Liina Roponen.  

Maria Lainet oli pelannut vain neljällä pelaajalla ennen tätä turnausta ja E-tytöt katsoivat You Tubesta videon kuusikkopelaamisesta automatkalla pelipaikalle.

Alkulohkon 1. pelissä vastaan asettui mestaruuden voittanut Ruokolahden Raju. Raju karkasi  ensimmäisessä erässä 18-0 johtoon, kunnes Bluen pelaajat löysivät omat pelipaikat ja pelirytmin. Erä päättyi 25-11. Toinen erä oli tasaisempi päättyen myös 25-11.

Toinen peli oli BV Blue- Puma C4. Bluen peli oli rentoa ja iloista. Onnistuneita suorituksia tuuletettiin ja pelikaveria kannustettiin. Passarina enimmäistä turnausta pelannut Ada Savolainen hoiti hienosti pelipaikkansa johtaen peliä ja opastaen nuorempia pelikavereita  kauniisti pelipaikoissa.  Sanni Suomela urakoi kentällä vastaanotossa, puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Aamu jääskeläisen kovat syötöt loivat uskoa, että peli on voitettavissa.  BV Blue voitti 2-0 (25-20, 25-22) sijoittuen alkulohkossa 2.  

Välierässä BV Blue kohtasi Puma C1- joukkueen. Puman tytöt pelasivat itsensä kultaotteluun 2-0 (25-12, 25-22). Pronssiottelussa pelasi Kausalan Yritys- BV Blue 0-2 (25-14, 25-18). Kausalan Yritys sai ansaitusti pronssimitalit.

BV Bluen joukkueen pistekuningattarina olivat yleispelaajina pelanneet Sanni Suomela 19 pisteellä ja Aamu Jääskeläinen 9 pisteellä.  Ada Savolaisen pelasi passarina, Salma Giannini laitahyökkääjänä, Maria Lainet keskitorjujana, ja toisena keskitorjujana vuorottellivat Neea Mäntyvaara ja Mette Kemppinen. Laura Kääriäinen ja Liina Roponen pelasivat liberoina. 

Yhteistyöllä ja vahvuuksia hyödyntämällä tämäkin turnaus hoidettiin kunnialla. Pelaajat ja valmentajat saavat olla tyytyväisiä saavutukseen. Asenne ratkaisee aina. Jokainen peli ja pelimatka on oppimistapahtuma.