B-tyttöjen kausi on edennyt kolmanteen turnaukseen

21.10.2019

Kolme parasta joukkuetta. Bluesilaiset vasemmalla.
Kolme parasta joukkuetta. Bluesilaiset vasemmalla.
Kausalan kuvassa tytöt vasemmalta oikealle. Tuuli, Tekla, Neela, Maj-Liis, Sara, Tara, Ella.
Kausalan kuvassa tytöt vasemmalta oikealle. Tuuli, Tekla, Neela, Maj-Liis, Sara, Tara, Ella.
Vastustajan torjunnan ohitus.
Vastustajan torjunnan ohitus.

Blues B-tyttöjen lähtökohdat uuteen kauteen ovat hyvät. Ryhmä jatkaa pääpiirteissään viime vuonnakin B-sarjaa pelanneilla pelaajilla ja samojen valmentajien ohjaamana.

Tytöillä on vuoden verran enemmän harjoitusta, kokemusta sekä tottumusta joukkueen pelisysteemiin. Harjoitusryhmään on toki tullut pari uuttakin tyttöä, jotka kauden aikana varmasti pääsevät myös peleihin mukaan.

Kauden ensimmäinen turnaus oli TUL:n avoin mestaruusturnaus 21.9. Kausalassa. Joukkueen kesken puhuttiin kuitenkin harjoitusturnauksesta. Turnaukseen osallistui tiivis seitsemän tytön porukka joukkueenjohtajan ohjaamana. Lahtelainen KiVo kaatui lopulta melko selkeästi ja hiukan jopa yllättäen tuli 2-0 voitto myös Haminan Arsin ja Korian Ponnen yhdistelmäjoukkueesta. Viimeisessä pelissä turnauksen kaikki pelit voittanut isäntäjoukkue Kausala oli parempi, mutta pelillisesti tytöt pärjäsivät hyvin siinäkin. Vaihtopelaajia olisi kolmannessa pelissä kolmeen tuntiin jo kaivattu. TUL:n avointen mestaruushopea saavutettiin kuitenkin!

Kausalassa mukana: Tekla, Ella, Neela, Maj-Liis, Sara, Tuuli ja Tara sekä Jari

Kausala voitti seuraavana lauantaina 28.9. oman tasonmittausturnauksensa eli varsinaisen kauden avauksen. Huonolle ei Kausalassa hävitty. Blues puolestaan mittasi tasonsa Espoota, Sipoota ja Hämeenlinnaa vastaan hitusen isommalla pelaajaporukalla ja varsinaisten valmentajien johtamana. Avauspelissä Espoo ei pystynyt vastaamaan Bluesin hyvään syöttöön. Loppulukemat Bluesille tylysti 25-12, 25-5. Kuten usein selvän voiton jälkeen käy, seuraavan pelin alku ei ollut helppo. Sipoo päästettiin heti 0-5 johtoon ja vielä 11-19 tilannekin näytti vaikealta. Tehokas syöttö- ja hyökkäysputki kuitenkin käänsi erän meille. Saran veikeä ässä päätti erän 26-24. Toisessa erässä Sipoo esitti oman kirinsä, mutta Bluesin tytöt saivat erän nimiinsä samoin lukemin. Huimaa taistelua ja tunteiden kirjoa vaikean alun jälkeen. Päätöspelissä oli Kausalan turnauksen tavoin vastassa turnauksen paras joukkue. Pelistä Hämeenlinnaa vastaan odotettiin turnauksen parasta peliä ja sellainen saatiinkin, vieläpä kolmieräisenä. Joukkueet pelasivat hyvin ja tasapäisesti. Ensimmäisen erän käänsi Bluesille numeroin 25-23 hyvä syöttöpeli, muutamia ässiä ilman yhtään syöttövirhettä. Toisessa erässä Hämeenlinna paransi peliään ja otti erän lopussa tarvittavat pisteet 22-25 erävoittoon, vaikka Blues loppuvaiheessa vielä johtikin. Kolmannen erän Hämeenlinna voitti selkeästi.

Espoossa: Aamu, Tekla, Ella, Neela, Maj-Liis, Sara, Tuuli ja Aada sekä Teemu ja Kalle

Viime vuoden turnauksista tuttu toinen sija tarkoitti, että ensimmäisessä pooliturnauksessa 19.10. Blues pelasi lopulta ”lähijoukkueita” VanLea, Sipoota ja ArsKorPoa vastaan. Turnaus oli tasainen. Ristiin pelaamisen jälkeen Blues sai kotimatkan keskelle yllättäviä uutisia. Joukkue jäi turnaukssa viimeiseksi, vaikka hieno voitto Sipoosta ja erävoitto VanLesta pelattiinkin. Turnaus päättyi taas tappioon kolmannessa pelissä. Uskotaan, että turnausvoittoja tulee, kun saadaan vaihtopelaajiakin mukaan. Pelipaikkoja on kierrätetty alkukauden ajan pelaajien kokemusten kartuttamiseksi. Tarkoitus ei aina ole hakea tehokkainta ryhmitystä kentälle.

Vantaalla: Tekla, Ella, Sara, Tuuli, Sanni, Aada ja Tara sekä Kalle ja Jari