BV:n M55-joukkue neljänneksi Jyväskylässä

11.3.2019

BV:n seniorien M55-joukkue sijoittui hienosti neljänneksi Jyväskylän SM-lopputurnauksessa

Blues sijoittui miesten 55-ikäluokan SM-kisoissa neljänneksi. Voiton vei turnauksessa vakuuttavasti pelannut Särkät, joka peittosi Rantaperkiön Iskun loppuottelussa. Pronssikamppailussa Blues taipui Mikkelin Passareille 1-2 ja ottelun jatkoerässä lukemat olivat 14-16.

Blues pelasi lauantain alkulohkossa kolme ottelua. Voittonumerot 2-0 tulivat Vuosaaren Viikingeistä, Vantaan Lentopallosta ja viime kauden pronssijoukkue Oulunsalon Vasamasta.

Lohkovoittajana Blues kohtasi sunnuntain puolivälierässä vahvan Riihimäen Jujun. Taistelu päättyi 2-1, viimeinen erä Bluesille 15-12 ja näin paikka välieriin Iskua vastaan. Rantaperkiön ulottuvan torjunnan Blues pystyi ohittamaan. Se ei riittänyt. Isku hyödynsi ulottuvaa hakkuriaan, joka iski kovilla tehoilla edestä ja takaa. Isku voitti tiukan väännön 2-1. Jälleen tarvittiin kolmas erä ja sen loppulukemat siis tällä kertaa väärin päin 12-15. Isku loppuotteluun ja Blues pronssipeliin.

Passarit oli pudottanut jatkopeleissään OsVan ja Well Parrat ja taipunut sunnuntaina ainoastaan Särkille. Mikkeli pelasi huikean avauserän ja johti mm. 9-19. Blues kampesi lukemiin 20-25 ja jatkoi hyvällä otteella toisen erän itselleen 25-18.

Ratkaisuerässä Blues pääsi ensin ottelupalloon, mutta peli kääntyi lopulta Passareille. Ratkaisuerä 14-16.

Bluesillekunniakas ja kirvelevä neljäs sija kolmannen kerran lyhyen ajanjakson sisään. Ikäluokan koko mitalikolmikko vaihtui vuoden takaisesta. Juju, Well Parrat ja ViPa sekä Viikingit sijoittuivat Bluesin jälkeen sijoille 5-8. Viime vuoden hopeamitalisti, tuusulalainen Lights voitti jumbofinaalissa VanLen ja oli näin 13.

Blues oli samassa ikäluokassa vuonna 2018 6. (Vaasa), 2017 4. (Vuosaari) ja 2016 4. (Heinola).

Blues SM55-kisoissa, Jyväskylä,  9.-10.3.2019: Arto Alve, Reima Virtanen, Jukka Lång (JoJo), Ari-Pekka Rajala, Jouko Kyytsönen, Pekka Päiviö, Jarmo Rosenberg, Jyrki Oksala, Jarmo Nurminen, Jari Haapanen, Hannu Pekkala, Unto Remes.