B-tyttöjen kotiturnaus 2.2.2019 Koivusaaren koululla

2.2.2019


Helmikuun ensimmäisenä lauantaina Koivusaaressa pelatussa B-tyttöjen turnauksessa sopivaa kihelmöintiä oli alusta asti salin kaikilla alueilla buffasta toimitsijapöytään ja aina tuomaritornia myöten. Pelaajista Tara Stevander C-tytöistä debytoi nyt Bluesin B-joukkueessa.

Aamulla kymmeneltä oli kaikki valmista, VanLe vastassa ja kolme turnauspeliä edessä. Peli eteni erittäin tasaisena, hiukan virheiden sävyttämänä puolin ja toisin. VanLe sai hyvällä syötöllä erän 25-17. Kumpikaan joukkue ei päässyt vielä loistamaan. Toinenkin erä oli alussa Bluesille haasteellinen VanLen vaikeiden syöttöjen vuoksi. 2-6 tilanteessa Mai-Liis iski Ellan passista hienosti ja pian sen jälkeen Neelan, Teklan ja Viivin syötöillä Blues sai hajotettua vastustajan peliä. Lopulta erä Bluesille selvin numeroin 26-16.

Kolmas erä alkoi myös vastaanottohaasteilla eikä syntyneen piste-eron kuromiseen enää usko eikä ehkä taitokaan riittänyt. Pelistä jäi kuitenkin Bluesille hieno erävoitto vahvasta vastustajasta.

Seuraava tiukka kolmieräinen nähtiin Valkealan Kajon ja Lahden Kimmo Volleyn välillä. KiVo taipui niukasti, kuten myös seuraavassa pelissään VanLea vastaan. Junnulentiksen pooleihin perustuva sarjajärjestelmä tuottaa jatkuvasti hyviä, tiukkoja pelejä.

Bluesin toinen peli Kajoa vastaan jatkoi tasaisten pelien sarjaa. Päävalmentaja Teemu Niemelän viimeisetkin vaihtovariaatiot tarvittiin, jotta erä kääntyi Bluesille. Ellan syöttöputki ja Maj-Liisin komea isku suoraan kenttään päätti erän 25-22. Yleisökin heräsi, verkkareiden väristä riippumatta, kannustamaan.

Toisessa erässä pelaajia vaihdettiin myös eri pelipaikoille. Hyvä taistelu loppuun saakka, mutta hiukan liian suureksi päässeeltä takamatkalta ei kiri riittänyt. Kolmannessa erässä Viivin ja Mai-Liisin leijasyötöt ja Taran torjuntapiste muiden hienojen suoritusten kanssa varmistivat selvän voiton erästä ja pelistä.

BLues pelasi kolmannen pelinsä turnauksen kakkossijasta, koska VanLe oli jo varmistanut lohkovoiton voitolla Kajosta. Pelissä kotijoukkue oli niukasti, mutta ratkaisevasti edellä vastustajaa ja voitti varmasti 2-0.

Kotijoukkueesta turnauksen parhaana palkittiin Maj-Liis Lindberg, mutta kaikki muutkin tekivät hienoja suorituksia. Vaikka B-ikäisiä joukkueessa on vain viisi, on päästy siihen, että noin 12 pelaajan ringistä kenet tahansa voi laittaa melkeinpä mille pelipaikalle vain pelaamaan B-tyttöjen peliä Kajon, VanLen ja KiVon ykkösjoukkueiden tasoisia joukkueita vastaan.

B-tason jojo, Jari Hujala