Bluesin B-tytöt puhtaalla pelillä A-pooliin

10.12.2017

Alkulämppää Someron maisemissa.
Alkulämppää Someron maisemissa.
Valmentajat Jussi ja kaitsu (oik.) antavat Annikalle (edessä) ohjetta: isku lähtee ylhäältä.
Valmentajat Jussi ja kaitsu (oik.) antavat Annikalle (edessä) ohjetta: isku lähtee ylhäältä.
Tältä se näyttää penkiltä.
Tältä se näyttää penkiltä.
Tarkkana ja valppaana iskurullauksessa.
Tarkkana ja valppaana iskurullauksessa.
Mirja kapu hommissa. Kättelyvuorossa Ajon Jenna, tuomarina Jouko.
Mirja kapu hommissa. Kättelyvuorossa Ajon Jenna, tuomarina Jouko.
Someron turnauksen huipputuomarit Jouko Röntynen ja Juha Kauhanen (oik).
Someron turnauksen huipputuomarit Jouko Röntynen ja Juha Kauhanen (oik).

Blues Volleyn B-tytöt ottelivat kolmen pelin lentopalloturnauksen Somerolla ja varmistivat sarjanousun SM A-pooliin.

Tällä kertaa matkaan lähdettiin kuin Jukolan viestin tv-ruudun värillisinä pisteinä. Seitsemän autoa lähti eri puolilta Uusimaata tuoden pelipaikalle 11 pelaajaa, 3 valmentajaa, 15 fania ja maalina Somero. Ajokeli oli plussan puolella, mutta perille päästyämme vaihdoimme liukkaiden tilanteiden  tuomia vaaratilanteita keskenämme.

Aamuveryttelyt vedettiin tuulisessa ja viileähkössä mutta sateettomassa säässä. Raittiin sään piristäminä olimme valmiina päivän koitokseen.

SoPa – BV
Ensimmäinen peli alkoi kankeasti jatkuen niin koko pelin ajan. Vastustajan syötöt olivat vaikeita, mikä teki pelaamisen haasteelliseksi. Nostot jäivät irti verkosta, jolloin omaa hyökkäystä oli vaikea rakentaa. Onneksi Taija Salosen ja Annika Hremenkovin rajatorjunnat söivät itseluottamusta vastustajan hyökkääjiltä ja iskuvoima hiipui. Sanni Vallinin napakat torjunnat murensivat lopullisesti vastustajan hyökkäysvoiman. Kummankin erän loput olivat vahvaa näyttöä bluespelaajien itseluottamuksesta.
Peli: 0 - 2 (20-25, 18-25)

BV – AA
Toinen peli alkoi aivan toisenlaisella vireydellä ja otteella. Oma kenttäpeli oli vahvaa, syötöt olivat vaikeita ja niillä saatiin muutaman pisteen helpottava etumatka aika ajoin. Vastustaja syötti pitkiä syöttöjä saaden meidän tytöt vastaanottamaan yläkautta, jolloin pallot räpsivät sormista peräseinään. Ava Leiniö tuli vaihdosta kentälle syöttämään ja sai vaikeilla syötöillään pisteet meidän eduksi. Pelin hyvä vireys toi itseluottamusta. Bluesin tytöt osoittivat, että he pysyvät pelaamaan paineen alla, nousemalla useita kertoja tappioasemasta johtoon. Pelissä toistui erien viimeisten pallojen vahva pelaaminen, joissa meidän tytöt ottivat voittoon vaadittavat pisteet.
Peli: 2 – 0 (25-17, 25-20)

BV – Ajo
Bluesin kolmas peli alkoi takki auki. Valmentajat tiesivät kyllä tilanteen noususta ja halusivat pitää sen vielä omana tietonaan mutta pelikentän asenteesta voi ehkä lukea, että sen tiesi myös pelaajat. Asennoituminen peliin piti kaivaa perusasioista. Vastustaja yritti hajottaa meidän pelin vaikeilla riskisyötöillä ja raivokkailla hyökkäyksillä. – Tässä pelissä huomasimme jälleen kerran, että osaamme ja jaksamme puristaa omasta pelistä vahvuutta rohkeisiin omiin ratkaisuihin, vaikka vastustajalla oli pisteiden etumatka, kertasi valmentaja Jussi Tuominen.
Peli: 2 – 0 (25-23, 25-23)

Tämä oli viimeinen turnaus, missä Sanni Vallin voi olla mukana B-ikäisissä. Sarjamääräykset sallivat yli-ikäisen pelaajan pelaamisen syyskaudella. Ava Leiniö tuli useampaan erään vaihtopenkiltä. Oli hienoa huomata, että Avan asenne ottaa oma tila kentällä toimii vakuuttavasti. Ava aloitti kentälle tulot syötöillä, mikä vaati hyvää paineensietokykyä, sillä onnistunutta ja vaikeaa syöttöä odotettiin. Ava hoiti homman kotiin. Päivän peleistä jäi hyvä mieli myös hyvien tuomareiden Juha Kauhasen ja Jouko Röntysen jämäkästä tuomaroinnista. Heillä oli suuri rooli turnauksen positiiviseen tunnelmaan. Bluesin fanikatsomo oli hiki pinnassa ja sydän tykyttäen joka pelissä täysillä mukana.

Seuraava turnaus (4. pooli) pelataan 20.1.2018 Raahessa, jonne tulevat Bluesin ja Raahen lisäksi Alajärven Ankkurit ja Ylöjärven Ryhti.

B-tytöistä oli pelireissulla mukana Netta Hyttinen, Tuuli Tuominen, Melissa Karimies, Sanni Vallin, Taija Salonen, Emma Tiala, Annika Hremenkov, Mirja Kauhanen, Jatta Saarinen, Jessica Metso, Ava Leiniö sekä Mette Helminen (toipilaana).