Käyrälammen biitsi leirillä oli kivaa!

1.7.2016

Vas.alhaalla Lina, Ripsa ja Julie. Vas.ylhäällä Tuuli, Netta ja Emma.
Vas.alhaalla Lina, Ripsa ja Julie. Vas.ylhäällä Tuuli, Netta ja Emma.

Käyrälammen biitsi leiri oli jälleen juhannuksen jälkeisellä viikolla. Leirin ohjelmassa oli biitsin lajiharjoitusten ja leiriturnauksen lisäksi Aquaparkin liukumäet. Leiri oli kaksi päiväinen ja yöpyminen oli mahdollista, joskin ei pakollista. Tytöillä oli käytössä yksi kuuden hengen leirintämökki.

 • Leirillä oli neljä vetäjää, joten pystyimme tekemään neljässä ryhmässä harjoitteita taso- ja ikäryhmät huomioiden. Leiriturnauksessa kilpailevat joukkueet saivat kenraaliharjoituksen tulevan viikonlopun biitsi kisoihin Tampereelle ja Jyväskylään. Jokainen tyttö meni huiman harppauksen eteenpäin taidoissaan, kertoo Jussi Tuominen. Hän oli yksi leirin vetäjistä Jyrki Nurmisen, Simo Saroksen ja Pauli Silvennoisen lisäksi. Leiriemona toimi Iiris Riihiluoman.

Tänä vuonna ilmat suosi leiriläisiä. Keskiviikkoaamu alkoi pilviverholla mutta päivän aikana aurinko alkoi paistaa niin, että kotiin tullessa tytöt olivat punanahkaisia.
Kaikki tytöt kehuivat leirin vetäjiä hyvästä ohjauksesta. Tytöt kokivat myös antoisaksi sen, että valmentajat vaihtoivat ryhmiä niin, että jokainen sain kokea eri valmentajan ohjauksen.

Mitä mieltä tytöt olivat leiristä?

 • Hyvä leiri ja mielestäni kaksi päivää oli sopiva pituus, sillä siinä ehtii oppia uusia asioita. Kävimme syömässä vesipuiston ravintolassa, jossa oli sairaan hyvää ruokaa ja monipuoliset salaatit, kertoo Tuuli.
   
 • Mukava ja rento leiri. Tämä oli minun ensimmäiseni. Vapaa-aikana venyteltiin ja tutustuttiin alueeseen. Valmentajilta sain paljon hyviä oppeja tulevan viikonlopun biitsin U14 peleihin, kertoo Ripsa.
   
 • Oli kiva pelata paratiisipeliä. Siinä on jotain jännää, kun se innostaa aina. Ja vesipuistossa piti testata kaikki liukumäet. Nyt oli leirillä kivempi reenata kun oli taitoa viime kesän biitsipeleistä, kertoo Netta.
   
 • Sain paljon uusia ohjeita, sillä en ole pelannut biitsiä vielä kovin paljon. Poken oppiminen tuli tarpeeseen, kertoo Julie. (Sijoituslyönti sormet taivutettuina, osuma palloon nikamien välisellä kohdalla tai rystysillä eli tökkäisy, poke shot.)
   
 • Sika kiva leiri. Sopiva määrä reeniä, että jaksoi pelata lähes loppuun asti täysillä leiriturnauksenkin. Tänä vuonna oli hyvä sää, sillä en olisi halunnut kokea uudestaan viime vuotista ukkosilmaa, kertoo Emma.
   
 • Leiri oli tosi kiva. Kävimme sopivasti läpi sääntöjä, pallon käsittelyä ja pelitaktiikkaa lajireenien lisäksi, kertoo Lina.

Junioreiden SM-kiertueen ensimmäiselle viikonlopulle 2.-3.7. ovat ilmoittautuneet Tampereelle U14-sarjaan Ripsa ja Julie sekä Jyväskylään U16-sarjaan Netta ja Emma. Jyväskylässä nähdään myös Mette parinaan Oona viime vuotiseen tapaan.

Pelionnea kaikille!