BV-03 –TYTTÖJEN KAUDEN VIIMEINEN TURNAUS

26.4.2016
BV-03 –tytöt päättivät kautensa Tuusulan Jokelassa pelatussa C-tyttöjen turnauksessa, jossa pelattiin sijoista 81-92. Turnausvoiton vei Espoo, toiseksi tuli Littoisten LTU C2 -tytöt ja kolmannen sijan otti Forester Vammalasta. BV sijoittui turnauksen neljänneksi. Pieksämäen Tsemppi ei osallistunut turnaukseen. BV:n palloralleissa olivat mukana Malinda Gerritsen, Neela Helminen, Hanna Asikainen, Julie Kervinen, Ninni Asikainen, Ripsa Kakkonen, Essi Pirttioja ja Sini Rantala. Valmennuksesta vastasivat Vesa Helminen ja Juhani Rantala.

Turnausaamu alkoi turnausjärjestelyillä koko joukkueen sekä taustajoukkojen voimin. Alkuvalmistelujen valmistuttua tytöt pinkaisivat perinteiselle aamulenkille Notkopuiston maisemiin, jossa saatiin samalla esimakua paikallisesta markkinapäivähulinasta.

BV:n ensimmäiseksi vastustajaksi tulivat Espoon tytöt. Ensimmäinen erä kulki kauttaaltaan hyvin ja BV nappasikin erävoiton selvin piste-eroin. Toinen erä alkoi hieman kangerrellen, mutta erän alkuvaiheessa otettu tarpeellinen aikalisä toi tyttöihin uutta puhtia ja peli alkoi taas kulkea. Hyökkäyksissä oli ruutia ja puolustettiin hyvin. Molempien joukkueiden kova tahtotila viedä eräpisteet itselleen näkyi useina pitkinä palloina. BV:n kohtaloksi koitui kuitenkin Espoon yhden pelaajan haastavat syötöt erän loppumetreillä ja näin Espoo vei erävoiton. Kolmannen erän alku näytti jälleen huolestuttavalta keskittymisen ollessa hukassa. Erän alkupisteissä Espoo oli hivenen edellä, mutta BV tahtoi edelleen pelata kirien rinnalle. Eräpisteiden ollessa 13-13 katsomossa alkoi olla jo tukalat oltavat… Tytöt hyökkäsivät ja puolustivat tiukasti, mutta kohtaloksi koitui jälleen Espoon yhden pelaajan syötöt. Erän ja koko pelin loppulukemat vei Espoo.

 

Päivän toinen peli käytiin Vammalan Forester –tyttöjä vastaan. Ensimmäinen erä oli taitavaa peruspeliä, jossa hyökkäykset rakennettiin huolella ja puolustuksessa liikuttiin näyttävästi. Erän alkuvaiheen ässäsyöttöpiste antoi selvästi tyttöihin lisäenergiaa.  BV keräsikin itselleen maukkaan piste-eron, joka alkoi kuitenkin kaventua uhkaavasti, jolloin aikalisä oli paikallaan. Aikalisän jälkeen kentälle palattiin keskittynein ilmein tavoitteena saada oma peli uudelleen kuntoon. Peliin tulikin uutta ryhtiä ja tytöt ottivat lopulta erävoiton. Toiseen erään tytöt lähtivät tietoisena siitä, että peliä ei oltu vielä pelattu. Erän alkupisteet otti Forester BV:n pysyessä kuitenkin koko ajan maisemissa. BV takertui kuitenkin omaan huolimattomuuteen ja Forester veikin erän loppupisteet itselleen. Ja taas mentiin kolmanteen erään… Forester pyöritti erää varmalla pelillä BV:n kulkiessa sitkeästi mukana.  BV:n puhti ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti Foresterin viedessä pelin loppunumerot itselleen.

 

Viimeiseen peliin vastustajaksi tuli LTU C2. Pelin molempia eriä vei LTU BV:n pysyessä vaihtelevasti menossa mukana. Oma pelaaminen herpaantui välillä ja vastustajalle tarjottiin helpohkoa peliä.  BV ei kuitenkaan halunnut luovuttaa peliä missään vaiheessa ja suorituksissa nähtiin taistelua ja uhrautumista viimeiseen asti. Oma väsyminen alkoi kuitenkin hiipiä pikkuhiljaa kentälle ja voimat eivät riittäneet voittoon asti.

Näin saatiin kauden viimeinen turnaus pakettiin. Vaikka peleistä ei tällä kertaa herunutkaan voittoja, niin erien loppulukemat olivat kuitenkin hyvä saldo. Tytöt ovat hienosti osoittaneet nousujohteisuutensa, kehitystä on tapahtunut jokaisella osa-alueella. Kiitos valmennustiimille ja taustajoukoille sekä tyttöjä fanittaville kannustusjoukoille! Kiitos myös kaikille vastustajille antoisista pelitunnelmista!                         Turnauksen tulokset: BV-03  – Espoo, 1-2 (25-13, 20-25, 13-15)
                                                            Forester – BV-03,  2-1 (20-25, 25-18, 15-7)
                                                            BV-03 – LTU C2,  0-2 (17-25, 19-25)