Blues Volley:n M60-senioreille SM-kultaa Jyväskylästä
MastersJulkaistu: 14.03.2023 19.10

Blues Volley:n historian ensimmäiset kultamitalit seniorijoukkueelle ojennettiin Jyväskylässä 12. maaliskuuta.

Seuran M60-joukkue aloitti turnauksen lauantain 11.3. alkulohkossa voittamalla Raision Paternestorit selkeästi 2-0 (25-4, 25-14) ja seuraavassa ottelussa myös Jyväskylän Homenokat kaatui puhtaasti 2-0 (25-11, 25-16).

Näin joukkue oli varmistanut alkulohkonsa voiton pääsi suoraan sunnuntain neljännesvälieräotteluun.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa tuli vastaan kovatasoinen Vihtavuoren Pamaus, jota povailtiin yhdeksi ennakkosuosikiksi mitalipeleihin. Blues Volley vei kuitenkin ottelun erin 2-0 (25-22, 25-22) halliten ottelua koko ajan.

Välierässä tuli vastaan jälleen kova Mikkelin Passarit, jota myös ennakoitiin mitaliotteluihin, mutta Blues Volley kairasi jälleen voiton 2-0. Ensimmäinen erä oli Blues Volley:n näytöstä ja päättyi 25-14. Toinen erä oli sitten sitäkin tiukempi luvuin 26-24.

Näin varmistui finaalipaikka ja vähintään hopeamitalit.

Finaali pelattiin puolen tunnin tauon jälkeen Turun Well-Partoja vastaan, joka myös edellisenä vuonna oli finaalivastustajamme. Vastustajan kokoonpano vilisi entisiä liigapelaajia, mutta sen ei annettu häiritä keskittymistä, sillä olihan sama joukkue voitettu jo aiemmissa masters -turnauksissa Jyväskylässä ja Tampereella.

• Ensimmäisen erän Blues Volley voitti näytöstyyliin 25-14.
  • Toinen erä oli tasainen ja sen voitti Well-Parrat numeroin 25-22.
  • Kolmatta erää johti Well-Parrat lähes koko erän ajan, mutta tilanteessa 12-14 Blues Volley teki uskomattoman nousun ja selvitti ensin 2 eräpalloa Matti Erosen ja Arto Alveen loistavilla hyökkäyksillä tilanteeseen 14-14.

Tämän jälkeen kaiken kruunuksi Matti Eronen syötti kaksi ässää ja sen jälkeen riemulla ei ollut rajaa kun koko joukkue juhli voittoa.

• Reima Virtanen.

Valmennuksesta vastasivat kokeneet Pekka Päiviö ja Jussi Muurinen.

Pronssiottelussa Himangan Urheilijat voitti Mikkelin Passarit 2-0 (25-19, 25-23).