Kultaa ja hopeaa Järvenpäähän Tampereen Masters-turnauksesta
MastersJulkaistu: 17.12.2023 22.01

Kultaa ja hopeaa Järvenpäähän Tampereen Masters-turnauksesta

Masters-miehet eli entiset ikämiehet pärjäsivät loistavasti Tampereen Jersey- eli Pirkka-turnauksessa joulukuun alussa. 65-ikäluokka tuli turnauksesta kultamitalit kaulassa ja kuusikymppiset ottivat hopeaa ja pari pelaajaa kannatteli kaulallaan molempia riipuksia.

Pirkka-turnaus pelattiin viikonloppuna 2-3 joulukuuta.

LePaKe-nimellä pelannut 65-joukkue aloitti 13 joukkueen turnauksen lauantaina häviämällä ensimmäisen pelinsä Jyväskylän Homenokkia vastaan täysin pystyyn. Aloitus ei noussut ja jos päästiin lyömään, lyötiin verkkoon.

Toiseen peliinsä Konkareita vastaan sisuuntunut joukkue tuli reippaasti uusin eväin ja ottelu hoidettiin 2-0 samoin kuin kolmas peli Pyhärannan Myrskyä vastaan.

Jatkopelissä pelattiin pääsystä mitalipeleihin ja vastaan tuli toisen lohkon voittanut Liminka. Omat aloitukset pidettiin pahana ja kun aloitukset saatiin ylös, niin muutaman vuoden takainen Suomen mestari kaatui suoraan kahdessa erässä. Erityisesti passari Make Hagu Hagelin kunnostautui muun muassa erien päättäjänä suoraan aloituksista tai heittona takakulmaan.

Sunnuntaina vastaan tuli ensin ennakkosuosikki Turun Well-Parrat, joka oli jo voittanut kolmen joukkueen mitalipeleissä Homenokat. Lepaken peli kulki edelleen hyvin ja Heimo Hemppa Jokinen, Jarmo Jarkki Salo ja Leo Leksa Lauramaa takoivat laidoista pisteitä. Jotkut lyönnit lähtivät jopa alaspäin.

Well-Parrat kaatui komeasti 2-0. Vielä oli yksi peli peli jäljellä, uusinta Homenokkia vastaan.Ensimmäinen erä lähti nihkeästi liikkeelle ja loppui yhtä nihkeästi eli erä hävittiin. Toiseen erään lähdettiin taistelemaan ja aloituksilla ja torjunnoilla tuli pisteitä. Erityisesti keskimies Jurkka Tuokko oli vedossa ja hänet palkittiinkin turnauksen lopuksi lusikalla. Kun kolmaskin erä selvitettiin kotiin, tuuletettiin kunnolla, sillä kultamitalit ovat olleet vuosikaudet tiukassa, himmeitä on vuosien varrella tullut useita.

60-joukkueessa hopeaa juhlivat vasemmalta Reima Virtanen, Jyrki Oksala, Jari Haapanen, Jarmo Rosenberg, ja edessä Hannu Pekkala, Jukka Lång ja Arto Alve.

Bluesin 60-joukkue lähti hallitsevana Suomen mestarina peleihin. Alkulohkon voitto tuli puhtaalla peleillä, Kitinoja ja TEK Ruotsista kaatuivat 2-0 ja Riihimäen Juju sekä Sauvon Konkarit 2-1. Riihimäki oli saanut kovan joukkueen jalkeille, mutta hyvällä aloitusnostolla ja taitavilla lyönneillä sekä parilla torjunnalla kolmas erä hoidettiin voitoksi.

60-sarjassa lohkoja oli kaksi ja joukkueita 10. Sunnuntaina vastassa oli ensin toisen lohkon kakkonen Viikingit Helsingistä. Viikkarit on tottunut Bluesille häviämään ja niin kävi nytkin, tosin kolmen erän kautta. Libero Jukka Pitkä Lång, nosti aloitukset kuppiin ja palloa löivät sisään Arto Artsi Alve, Matti Iso-Masa Eronen, Jarmo JamiR Rosenberg ja Hannu Hanski Pekkala Jarmo Jami Nurmisen passeista.

Loppuotteluun tuli vastaan Well-Parrat kuten monesti ennenkin. Bluesin peli ei oikein lähtenyt kunnolla vauhtiin missään vaiheessa ja kun keskimies Jyrki Jykke Oksala Sekä Hanski Pekkala loukkaantuivat, ei eväitä tällä kertaa löytynyt Wellien kaatoon muuten hyvästä turnauksesta huolimatta. Pronssin nappasi Viikingit.