Viking Line Cup

Ensi tammikuussa jälleen Viking Line Cup -kotiturnaus!

Seuraava Järvenpään turnaus järjestetään la 18.1.2020 Lukiolla.

Aamulla klo 9:00 aloittaa miesten sarja ja iltapäivällä klo 14:00 alkaa sekasarja.

Lisätietoja lähempänä.

Viking Line Cup -turnaus Järvenpäässä 21.1.2017

Blues Volleyn järjestämä Viking Line Cupin osaturnaus pelattiin Järvenpään Lukiolla ja Liikuntahallilla. Turnaukseen osallistui 22 joukkuetta.
Paikallisväriä pelikentille toi miehissä Lepake ja naisissa Blues Leidit.
Järvenpään Viking Line cupin otteluohjelmat ja tulokset 2017 alla

MS Word -tiedostoPelaajaluettelointi.doc (25 kB)
Täytä pelaajaluettelo ennakkoon ja anna toimitsijalle arvontaa varten - kiitos
Atalpan mestarijoukkue 2016
VLC finaali Blues Volley - Atalpa
Blues Volleyn hyökkäys
Blues Volleyn hopeajoukkue

VLC miesten kilpasarjan lopputurnaus Järvenpäässä 19.3.2016

Lopputurnaus aloitettiin keväisen kirpeänä pakkaspäivä-aamuna Järvenpään Liikuntahallilla aikataulun mukaisesti ensimmäisten pelien alkaessa kello 10:00.

Turnausjoukkueet saatiin kasaan hyvissä ajoin ja järjestäjien kannalta kutkuttava odotus taistoon oli aistittavissa hyvissä ajoin - olihan järjestävän seuran Blues Volley edellisen vuoden mestari etelä- lohkossa. Samoin odotuksin matkusti Järvenpäähän edellisen vuoden lounais-Suomen lohkon mestari Atalpa Tampereelta.

Päivän aikana nähtiin taistoja ja jokainen joukkue pisti parastaan ylittäen omat odotuksensa (ja jotkut jopa taitonsa). Pitkien taistelupallojen jälkeen saatiin lohkojärjestykset selväksi aikataulun mukaisesti kello 13:00 aikoihin ja A-lohkon järjestykseksi tuli: 1. Blues Volley 2. Jämsänkosken Jyry 3. Pusulan Urheilijat 4. HSV Valkeakoskelta. Vastaavasti B-lohkon järjestys oli: 1. Atalpa 2. Lento 64 Hattulasta 3. HPV Hausjärveltä 4. Hykis Hyvinkäältä.

Alkuerien jälkeen oli tietysti ristikkäisottelut ja sen jälkeen päästiin sijoitusotteluihin. Ristikkäisotteluissa asemiaan pystyi parantamaan Hykis voittamalla Pusulan urheilijat tiukassa 3:n erän pelissä. Muut ristikkäisottelut menivät alkusarjojen järjestyksien mukaisesti eli lohkot olivat hyvinkin tasaväkiset.

Sijoitusottelut olivatkin sitten taistoa nimensä mukaisesti sijoituksista ja nyt ensimmäistä kertaa yhdistetyn Etelä- ja Lounais-Suomen VLC sijoituksesta. Sijoista 7-8 pelanneet Pusula ja HSV olivat ottaneet toisistaan mittaa jo alkusarjassa – tuloksetta 1-1 erin eli revanssi oli tiedossa ja tällä kertaa kokemus voitti nuoruuden innon ja tämän taiston vei HSV. Sijoista 5-6 pelanneet HPV ja Hykis ottivat yhteen kuten jo alkusarjassa. Tällä kertaa nousujohteisesti pelannut Hykis ei onnistunut yllättämään HPV:ta ja HPV vei voiton kuten alkusarjassa.

Pronnsiotteluun valmistautuivat Lento ja Jyry, molemmilla kirvelevä tappio alla ja kuitenkin edessä mitalikoitos, johon oli keskityttävä uudelleen. Välierissä Lento oli hävinnyt hienon tasaväkisen  taistelupelin Blues Volleylle ja vastaavasti hienoja otteita esittänyt Atalpa pudottanut Jyryn taistelemaan pronssista. Vaikka alla pettymystä, niin molemmat joukkueet keräsivät itsensä kokemuksella ja ottivatkin tiukasti yhteen. Ensimmäisen erän mennessä reilusti Lennolle, näytti jatkon olevan helppoa heidän kannaltaan, mutta kuten aina hieman ’takkia auki’ ja tiukan väännön jälkeen Jyry vei toisen erän numeroin 25-24. Siis mentiin kolmanteen erään ja sitäkin tahkottiin vuoronumeroin, mutta upeasti pelanneen liberon avulla Lento nousi kuin nousikin voittoon ja pronssimitalien haltijaksi.

Jäljellä oli siis enää finaali jossa vastakkain Atalpa ja järjestävän seuran Blues Volley. Atalpa oli näyttänyt alku-ja välierissä hyviä otteita ja päässyt loppuotteluun ’helpommin’ kuin vastaavasti useammin taistelemaan paikastaan joutunut Blues Volley. Aikataulun mukaisesti alkanut finaali oli edessä ja vastakkain roppakaupalla kokemusta omaava Blues Volley (turnauksen vanhin joukkue keski-iältään) ja nuoruutta, taitoa ja intoa uhkuva Atalpa. Jo pelin alussa tuli selväksi kumpi joukkue istuu kuskin paikalla ja ensimmäisen erän vei näytöstyyliin Atalpa, jossa pahoilla syötöillään Blues Volleyn pelin rakentelun sotkenut (Bluessissa ensi oppinsa ottanut pelaaja) Oskar Muurinen osoitti taitonsa pieni virne kasvoillaan. Kuten lentopallossa usein, myös tällä kertaa Atalpan hiukan hellittäessä Blues pääsi mukaan peliin toisessa erässä, mutta rutistus ei auttanut vaan tällä kertaa nuoruus voitti kokemuksen. Atalpa vei mestaruuden 2-0.

Loppujärjestys oli: 1. Atalpa 2. BluesVolley 3. Lento 4. Jyry 5. HPV 6. Hykis 7. HSV 8. Pusula

Naisten finaalin voittaja Hongiston Tarmo (oikealla) ja Wartti
HyPon pronssijoukkue
Blues Volleyn joukkue
Finaaliottelu HoTa - Wartti (2 - 1)

Viking Line Cupin osaturnaus pelattiin lauantaina 23.1.2016 Järvenpään Liikuntahallilla (sekasarja ja naisten sarja) ja lukiolla (miehet harraste). Järjestävänä seurana oli Järvenpään Blues Volley.
Sekasarjassa mukana oli 9 joukkuetta ja 68 pelaajaa jotka pelasivat kaikkiaan 18 ottelua kunnes järjestys oli selvillä: 1. KPV 2. Ihan Pihalla 3. SOS 4. Saranat 5. Lohja 6. TIKU 7. JAM 8. Sekalainen Sakki ja 9. Lahen Pirkot ja Jyrät
Naisten sarjassa oli 6 joukkuetta ja 42 pelaajaa, ja pelejä kertyi 11 kappaletta. Tiukkoja otteluita nähtiin useita ja finaalissa vei lopulta Wartista voiton Hongiston Tarmo erin 2-1. Järjestys: 1. Hongiston Tarmo 2. Wartti 3. Hyvinkään Ponteva 4. Blues Volley 5. Megaleidit 6. Ruokolahden Raju

Miesten harrastesarjassa oli mukana 7 joukkuetta, 49 pelaajaa ja pelejä oli 16 kappaletta.Alkulohkoissa pelattiin tasaisesti useita 1-1 – pelejä ja lopullinen alkulohkojen järjestys jouduttiin laskemaan eräpisteiden mukaan. Ristikkäisottelussa LePaKen veteraanit (55-65 -vuotiaat) laittoivat vuosikymmeniä nuoremmat Herralan Hukat tiukoille ja taipuivat erin 1-2. Finaalissa otteitaan peli peliltä parantanut Saigon Volley voitti Herralan Hukat. Pituutta nuorella Saigonin joukkueella ei ollut kovin paljoa mutta ponnistusvoimaa ja ketteryyttä sitäkin enemmän. Järjestys: 1. Saigon Volley 2. Herralan Hukat 2 3. LePaKe 4. E-koutsit 5. Wauhti Rules 6. Lepakot 7. Hanko Beach

Seuraava Viking Line Cupin tapahtuma Järvenpäässä on 19.3. jolloin Blues Volley järjestää miesten sarjan lopputurnauksen, johon pääsee sarjassa kahdeksan eniten Cup-pisteitä kerännyttä joukkuetta.

 

Viking Line cupin sarjajärjestelmä
Etelä-Suomen lentopalloalueen (ESLA) pyörittämää Viking Line cupia pelataan lokakuun alusta maaliskuun lopun lopputurnauksiin. Lopputurnaukseen selviytyy sarjansa cup tilastoissa kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta. Joukkueen voi koota vaikka vain yhteen turnaukseen tai kiertää eteläisen alueen kaikki 25 turnausta.Syyskaudella viiteen eri sarjaan osallistui 87 eri joukkuetta.

Turnauksia pelataan Jouluaikaa lukuunottamatta joka viikonloppu järjestävän seuran vaihtuessa joka viikonloppu. Eteläisen alueen turnauspaikkakunnat ovat Lappeenrannasta Lohjalle, Sysmästä Helsinkiin, onpa turnauskalenterissa turnaus Tallinnassakin ennen lopputurnausta.

Kesällä pyörii beach volleyn vastaava turnausjärjestelmä.
Linkki Viking Line Cupin sivuille: http://www.vikinglinecup.net/category/cup/cup-etela/
Vastaavaa lentopallon ja beach volleyn VLC-sarjaa pelataan aktiivisesti myös muualla Suomessa.