Seuran juhlia

Kauden 2018-2019 palkitut. Onnea!
Vuoden juniorivalmentaja Mika Martikainen. Onnea!
Auditoriossa
Auditoriossa seuran pj. Mikko Partti ja varapj. Kari Haapasalo.

KAUDEN 2018-2019 PÄÄTÖSTILAISUUS
14.5.2019 KOIVUSAAREN KOULU

Vilkkaan pelikauden 2018-2019 päättäjäiset pidettiin Koivusaaren koululla. Kauden joukkueet olivat tyttöpainotteisia, kun taas pojat pyrkivät vahvistamaan rivejään ensi kaudeksi.

Blues Volley palkitut 2018-2019


E-F pojat: Jere Kääriäinen

Jere on kehittynyt kauden aikana hienosti. Hän harjoittelee hyvällä asenteella ja tykkää pelata myös ahkerasti polttopalloa treeneissä :)

D-pojat pelijoukkue: Elias Aarto

Elias on kehittynyt kauden aikana valtavasti ja saanut positiivista itseluottamusta. Hän on erittäin motivoinut, keskittyy harjoituksissa olennaiseen ja haluaa oppia lisää. Elias kuuntelee valmentajien ohjeet ja jaksaa aina yrittää parhaansa.

Alkeisryhmä: Ilona Salminen

Ilona harjoittelee innolla ja hyvällä asenteella. Hän keskittyy harjoituksissa olennaiseen ja haluaa oppia lisää. Hymyilee joka treeneissä.

E/F-tytöt:

- F-tytöt Wilhelmina Huttunen, sinnikkäin. Pieni ja pippurinen sisupussi, joka jaksaa yrittää onnistumineen saakka.

- E-tytöt Sudet Nelli Kinnunen, motivoitunein. Melkein päivittäin pallo paukkuu seinään myös kotona, ja tulokset ovat näkyvissä suoraan kehityksessä.

- E-tytöt Ilvekset Viena Mattila, periksiantamattomin. Kehitys on ollut huimaa eikä tyttö anna periksi haasteille vaan tekee asiat niin monta kertaa, että onnistuu.

- D/C-tytöt 07-04 BV Black Helmi Ihamäki valittiin tyttöjen äänestyksen perusteella: Helmi on osoittanut kauden aikana ystävällistä käytöstä joukkuetovereita kohtaan, motivoitunutta harjoittelua ja positiivisella olemuksellaan ollut luomassa hyvää ryhmähenkeä harjoitteluryhmässä.

- B/C/D-tytöt harjoitusryhmän kriteerit: esimerkillinen harjoittelija ja muita kannustava pelaaja:

D-tytöt am: Sanni Suomela

C-tytöt White: Hilma Solonen

C-tytöt Blue: Ella Martikainen

B-tytöt: Tekla Hujala


Vuoden tyttöjuniori Mirja Kauhanen. Hän on ahkera harjoittelija, huomioi muut pelaajat joukkueessa ja on kaikkien kaveri. Kasvoi vuoden aikana Naisten 2-sarjajoukkueen vastuuta kantavaksi pelaajaksi ja saavutti SM-hopeaa A-nuorissa.

Vuoden juniorivalmentaja Mika Martikainen

Vuoden seuratoimijat Hannele Tuominen ja Maarit Tiala

 

-KAUDEN 2017 – 2018 PÄÄTÖSTILAISUUS 23.5.2018 KOIVUSAAREN KOULU

Syksyllä kausi alkaa aina täynnä innostusta harjoituksiin, pelikassien pakkaamiseen ja pelireissuihin. Talven harjoittelu lisää taitoja ja joukkuekaverit tulevat tutuiksi ja tärkeiksi kavereiksi. Harjoituskaudella kasvetaan ja kehitytään yhdessä. Kauden päätöstilaisuudessa kausi on Power Cup -turnausta vailla takana päin.
Tämän vuoden PC-turnaukseen Kuopioon lähtee kahdeksan joukkuetta.
Viime vuonna bluesilaiset olivat 180 henkilön voimin järjestämässä Power Cup -turnausta Helsingissä pelaamista unohtamatta. Hurjan hieno kokemus!

Keväällä 2018 Blues Volley ry uusi Sinettiseurasertifikaatin, joka takaa laadukkaan lapsi- ja nuorisourheilun kriteerit. Sinettiseuratoiminta muuttui Tähtiseura-ohjelmaksi. (Seuran nettisivut Seuran tiedotteet -osio 20.4.2018)

Kesän alussa Ari Paloniemi valittiin PuMa-Volleyn, Blues Volleyn ja Vantaan Lentopallon yhteiseksi lentopallokoordinaattoriksi. Onnea valinnasta ja tervetuloa bluesilaisten joukkoon. (Seuran nettisivut Seuran tiedotteet -osio 18.6.2018)

Kaudella 2017-2018 B-tytöt toivat Bluesille ensimmäisen tyttöjunioreiden SM-mitalin sijoittumalla pronssille. Menestys ei tule itsestään, vaikka olisi urheilullisia ja lajiin lupaavia junioreita. Siihen tarvitaan merkittävä määrä harjoituskertoja ja sitoutumista pelaajilta. Sitoutumista vaaditaan myös valmentajilta, vanhemmilta sekä seuratoimijoilta.

M60 SM-turnauksen järjestäminen Järvenpäässä keväällä 2018 oli hieno osoitus aktiivisista seuratoimijoista. Turnaus on saanut paljon positiivista palautetta.

Seuran johto ja valmentajat ajattelevat juniorivalmennuksessa kokonaisuutta ja pyrkivät joukkueiden edun puitteissa kehittämään kaikkia pelaajia. Jokaisella on oma tehtävänsä. Valmentajat valmentavat ja vanhemmat tukevat. Joukkueiden toimintaa kauden aikana voi seurata seuran nettisivulta Juniorijoukkueet-välilehdeltä.

Kauden päättäjäisissä on perinteisesti palkittu kauden pelaajia. Tässä kauden 2017-2018 valinnat:

F-tytöt Nuppu Huttunen: Iloinen, ystävällinen ja erittäin reipas tyttö, joka yrittää aina parhaansa. Nuoresta iästä huolimatta huomioi hienosti muita kavereita treeneissä, ja on aina valmis auttamaan.

D-tytöt Vilma Vepsäläinen: On kehittynyt kauden aikana paljon ja saanut positiivista itseluottamusta lisää. On erittäin motivoinut, keskittyy harjoituksissa olennaiseen ja haluaa oppia lisää. Kuuntelee valmentajien ohjeet ja jaksaa aina yrittää parhaansa.

 

Tänä vuonna tytöt saivat äänestää joukkueidemme ne pelaajat jotka kannustavat, auttavat ja tsemppaavat toisia treeneissä ja peleissä, tytön jonka kanssa on kiva treenata. Äänestyksen tulos on tällainen:

D-tytöt Iida Salmi: on hauska ja kannustaa treeneissä ja peleissä.

C-tytöt Tuuli Nuutinen: kannustaa, auttaa ja neuvoo treeneissä ja peleissä

 

T03-05 / BV Pro Neela Helminen: On ahkera ja kunnianhimoinen harjoittelija, joka on kauden aikana toivonut jopa kovempaa harjoitustempoa valmentajilta. Omasta halustaan huolimatta on kesken kauden joutunut vaihtamaan peliroolia, mutta kuitenkin on kevään aikana harjoittelun ja loistavan peliälyn omaavana noussut lukuisista loukkaantumisista huolimatta joukkueensa ykköspassariksi. On joukkueensa nuorin pelaaja, joka ei ole koskaan antanut ikänsä olla esteenä kehittymiselle pelaajana.

 

B-tytöt Jatta Saarinen: Hän on ahkera harkoissa ja peleissä kävijä, ja halu oppia uutta näkyy pelaamisessa ja kaikessa tekemisessä. Samoin halu kehittyä teknisessä ja taktisessa osaamisessa on korkealla tasolla. Hän kuuntelee valmentajien ohjeet ja pyrkii noudattamaan niitä. Myöskin rohkeutta on tullut pelisuorituksiin paljon lisää alkukauteen verrattuna. Asenne urheilijan elämään on kohdallaan hänen jatkaessaan valitsemallaan polulla. Hän pelasi kaudella A- ja B-tyttöjen sarjassa sekä esiintyi hienosti myös naisten 2-sarjan joukkueessa.

A-tytöt Sanni Vallin: Hän on erittäin ahkera harjoituksissa kävijä ja tunnollinen harjoittelija. Pelikentällä hän on aktiivinen (pallollinen/palloton, hyökkäys/puolustus) hyvän asenteen ja pelirohkeuden omaava monipuolinen joukkuepelaaja. Myös pelipaikkakohtainen osaaminen ja tekniset taidot ovat hyvällä mallilla.

 

N3-joukkue Elina Kumpula ja Jenna Saario: Molemmat kehittyivät kauden aikana paljon. Pystyivät pelaamaan eri paikoilla tilanteen niin vaatiessa. Ottivat vastuuta, sitoutuivat käymään treeneissä ja treenaamaan ja osallistuivat peleihin kiitettävästi. Viimeisen päälle joukkuepelaajia.

Kunniamaininnat ansaitsevat Armi ja Helinä Haarala. Ilman heidän liittymistään joukkueeseen olisimme joutuneet luopumaan sarjasta kesken kauden. Lentopallon hienous tuli kentällä esiin, vaikka nuorimman pelaajan iän saattoi kertoa 4:llä vrt eniten pelikokemusta omaavan kanssa, niin pelikentällä ikäeroa ei huomannut. Ikä on numeroita. Lentopallo on hieno laji!

 

Kauden tyttöjuniori Tuuli Tuominen ja Netta Hyttinen: Kummallakin takana loistava kausi 1-sarjan joukkueessa ja lisäksi B-tyttöjen finaaleissa kaulaan ripustettiin pronssimitalit. Kisoissa Tuuli valittiin lisäksi All Stars -joukkueeseen. Netta oli mukana vahvassa roolissa PuMa:n A-tyttöjoukkueesa, joka saavutti A-finaaleissa viidennen sijan. Lisäksi kumpikin on ollut ehdolla U19 maajoukkueeseen ja käyneet myös mukana leirityksissä. Molemmat tytöt ovat jo vuosia kuuluneet aluejoukkueiden kärkipelaajiin.

 

E-pojat Alex Viskari: Harjoittelee innolla ja hyvällä asenteella. Keskittyy harjoituksissa olennaiseen ja haluaa oppia lisää. Hymyilee joka treeneissä.

 

D-pojat pelijoukkue Hugo Hagelin: Innokas jalkapallon pelaaja, joka myös lentiksestä tykkää. "Kentän pisin ja vikkelin mies" on pärjännyt hienosti peleissä pari vuotta vanhempien poikien kanssa. Yrittää peleissä aina loppuun asti. Asenne tekemiseen on kehittynyt paljon kauden aikana.

 

C-pojat Lukas Vilpas: Eniten kehittynyt tämän kauden aikana. Erittäin tunnollinen nöyrä harjoittelija, kuuntele tarkasti valmentajan ohjeita, ja yrittää myös noudattaa niitä, sekä osoittaa periksiantamattomuutta

 

Kiitos koko valmennusryhmälle kuluneesta kaudesta. Olette mahtava porukka! Erityisesti valmentaja-Jarkko haluaa kiittää Arttu Matilaista joukkueen eteen tehdystä työstä.

2-joukkue Sayeed Mosavi: Ahkera ja tiiviisti valmennusryhmän toiminnassa mukana.

1-joukkue Eppu Ora: ”Tuo on syönyt aamupuuronsa”, tuumasi Axel, kun Eppu pallon tappoi. Aina positiivinen ja iloinen yleispelaaja.

 

Kauden poikajuniori Toivo Karttunen: Valittu jo B-nuorten maajoukkueleiritykseen pariin kertaan. Ollut aluejoukkueessa C-ikäisten SM-turnauksessa. Hyvä kehityskaari, mitat täyttävä nuorukainen.

 

Vuoden seuratoimija Tuulia Havia

Tuulia on ollut seuran talouden puolustuksen lukko ja talousseurannan rakentaja, joka kutsuttiin myös ESLAn talousvastaavaksi. Tuulian ansiosta hallitus on saanut nukkua yönsä rauhassa tarvitsematta miettiä, milloin seuran rahat loppuvat vai ovatko jo loppuneet. Kiitos Tuulialle ansiokkaasta vapaaehtoistyöstä seurassa sekä talousasioissa että myös muissa hankkeissa, joita hän on mm. Sinetin/Tähtiseura-arvon säilyttämisen eteen tehnyt, unohtamatta useana vuonna PowerCup-vastaavana toimimista sekä aiempia rooleja parin joukkueenkin taustajoukoissa.

 

Vuoden juniorivalmentaja Minna Saarinen

Minnan suuri ansio juniorivalmentajana on ollut vastata väsymättä uusien juniorien vastaanottamisesta seuran toimintaan ja olla valmentajana uusien minijoukkueiden rakentamisvaiheissa. Alusta aloittaminen uusien ja uusien harrastajien kanssa on välillä erittäin haasteellista, minkä monet isompien juniorien valmennusryhmään kuuluvat tiedostavat, sitä täytyy erityisesti arvostaa.

Kauden 2017-2018 palkittuja ja kukitettuja.
Kauden juniorivalmentaja Minna Saarinen (toinen vasemmalta) uusien junioriharrastajiensa ja apujoukkojensa kanssa.
C-pojat esittäytyivät iloisella mielellä.
Tero Mäkinen, bluesaktiivi pelaajana, seuratoiminnassa sekä SM-turnausisäntä.
Valmennuskaksikko Arrtu Matilainen ja Jarkko Talja.
Blues Volleyn puheenjohtaja Mikko Partti kiteytti kauden 2017-2018.

KAUDEN 2016 - 2017 PÄÄTÖSTILAISUUS

Kauden päätöstilaisuus pidettiin Koivusaaren koulun auditoriossa. Kausi on ollut toiminnallisesti hyvin aktiivinen ja menestyksekäs, joka huipentuu kesäkuunalussa seurahistoriamme suurimpaan haasteeseen toimia Vantaan Power Cupin osajärjestäjänä. Sinne on ilmoittautunut talkoolaisiksi runsaat 120 Bluesilaista. Kilpailullisena kärkenä oli B-tyttöjemme SM lopputurnuksen neljäs sija ja uutena aluevaltauksena Järvenpäässä ensi kertaa järjestetty SM - lopputurnaus, joka pelattiin mastereitten M60 ikäluokassa. Kauden juniorivalmentaja tunnustus ja kiertopalkinto myönnettiin Jarkko Taljalle.

Joukkueiden palkitut

E-tytöt: Iida Salmi
Iloinen ja ystävällinen juniori joka yrittää aina parhaansa, huomioi hienosti muita kavereita treeneissä/peleissä.
E-pojat: Aleksi Ripatti
Ryhmän uusin tulokas joka on kehittynyt kauden aikana valtavasti. Harjoittelee innolla ja hyvällä asenteella. Keskittyy harjoituksissa olennaiseen ja haluaa oppia lisää. Hymyilee joka treenien jälkeen.
D-tytöt: Saaga Vepsäläinen
Positiivinen tyttö joka haluaa edetä lentopallouralla pitkälle ja yrittää tehdä kaikki asiat "vimpan päälle", kilpailuasenne "tapissa".
D-tytöt Queens: Sanni Suomela
Sinnikäs pelaaja turnauksissa ja harjoituksissa. Yrittää peleissä aina loppuun asti. Voiton tahto on kova. Kehittynyt kauden aikana paljon.
D–pojat Viikingit: Toivo Karttunen
Kasvanut myös henkisesti, ymmärtää harjoittelun merkityksen.
D-Pojat Hurrikaanit: Lukas Vilpas
Kehittynyt kauden aikana valtavasti ja saanut positiivista itseluottamusta. On erittäin motivoinut, keskittyy harjoituksissa olennaiseen ja haluaa oppia lisää. Kuuntelee valmentajien ohjeet ja jaksaa aina painaa ja yrittää parhaansa. Peleihin Lukas osallistuu innolla ja erittäin hyvällä asenteella.
C-tytöt-03: Tekla Hujala
Hyvän tuulinen joukkuepelaaja on aina positiivinen ja kannustava muita pelaajia kohtaan. On hyvin päässyt sisään joukkueeseen ensimmäisellä kaudellaan Bluesissa.
C –tytöt: Iiris Waltari
Treenausmotivaatio kohdallaan, kauden aikana eniten pelaajana kehittynyt joukkueessamme.
C-pojat: Manu Asikanius
Tunnollinen, ahkera, kantaa vastuun, seuraa ohjeita ja toimii niiden mukaisesti. Keskittyy olennaiseen.
B-tytöt: Julia Metso
Pelin rakentaja ja joukkueen varmin pelaaja. Toisia kannustava, rauhoittaa peliä ja joukkuetta omalla toiminnallaan kapteenin elkein. Kehittynyt kauden aikana paljon.
B-tytöt: Spirit Taija Salonen
Vasenkätinen hakkuri joka takoi palloja kenttään Spirit joukkueessa B-tytöissä ja 2-sarjan peleissä. Kovasti kehittynyt pelaaja joka jo nyt on etelän aluejoukkueen vakiohakkuri.
A-pojat: Arttu Matilainen
Iso Kiitos joukkueelle kuluneesta kaudesta. Erityiskiitos kapteenille.
N3: Anne Puranen
Joukkueen paras pelaaja


Kauden tyttöjuniori: Sanni Vallin
Spiritin peruskuusikossa pelaava keskipelaaja, jonka vahvuuksia ovat hyökkäys- ja torjuntapeli. Keskeltä hyökätyt nopeat passit pateri, siirto, satanen, ym. ovat olleet vastustajille vaikeasti luettavissa. Ja vastaavasti Sanni on oppinut lukemaan upeasti vastustajan hyökkäys kuvioita. Sannilla onkin halutessaan tie auki vaikka liigajoukkueisiin.

Kauden poikajuniori: Rasmus Määttä
Aluejoukkueessa aina C- ja B-ikäisenä, ahkera treenaaja joka haluaa kehittää itseään pelaajana
Nyt A-poikajoukkueemme passari sekä pelaa myös Miesten sarjaa Sipoon joukkueessa.
Treenaamisen ja pelaamisen lisäksi toimii seuran junnujen apuvalmentajana

Kauden seuratoimija: Kyösti Karjarinta
Toiminut jo pitkään ja ansiokkaasti Bluesin useiden poikajoukkueiden jämäkkänä joukkueenjohtajana, hoitanut isoa roolia varainkeruusta turnausmatkajärjestelyihin ensin -99 syntyneiden poikien kanssa ja päättyneellä kaudella jopa kolmen joukkueen taustalla.

Vuoden juniorivalmentaja: Jarkko Talja
Jarkko Talja on suurella panoksella, jo alkuvuodesta 2008 lähtien poikansa Villen tultua F- ikäisenä Bluesiin, kantanut vastuuta useiden rinnakkaisten poikaikäluokkiemme kehittämisestä.
Jarkko on oma-aloitteisti tehnyt tarpeellista ja hyvää yhteistyötä naapuriseurojemme kanssa ohjaten poikia ikä- sekä kehitystason mukaisiin joukkueisiin milloin Bluesiin, Keimolan Kaikuun tai PuMa Volleyhin taaten poikien lentopalloharrastuksen jatkuvuuden.
Hän on toiminut aktiivisesti joukkueiden kokoajana, varainhankkijana ja usein käytännössä jojonakin.
Jarkko on tälläkin kaudella ollut erittäin aktiivisesti mukana Bluesin jokaisen poikaryhmän toiminnassa valmentaen sekä C- että A-ikäisiä ja avustanut myös E-junioreiden kanssa. Hän on saanut A-poikaryhmään lisää poikia rauhallisella otteellaan sekä hyvällä tekemisellään sekä panoksellaan myötävaikuttanut myös pakolaisnuorten kotiutumista Suomeen lentopallon parissa.

Peräti kaksi Jarkon aiempaa juniorivalmennettavaa Blues Volleyssa Mikko Karjarinta sekä Joona Väänänen ylsivät EM-kisoihin U19 maajoukkueessa ikäluokkaa nuorempina pelaajina. Lentopalloliitto huomioi uutisoinnissaan näkyvästi näiden maajoukkuepelaajien kasvattajaseurat sekä pelaajien nostamat valmentajat kehityspolullaan tehden siten Blues Volleyta kasvattajaseurana ja valmentajankin nimeä tunnetuksi - Jarkko oli heidän joukossaan.


 

Paitasloganin suunnittelijat Ripsa ja Saaga
Kari, kauden seuratoimija Kyösti Karjarinta sekä Mikko
Palkitut ryhmäpotretissa
Tilaisuuden päätteeksi vatsat täyteen hodarikärryllä
Mikko Partti ja Minna Saarinen kertoivat Power Cup 2017 -suunnitelmista.
Kauden 2015-2016 palkitut
Biitsin Suomen Mestarit: Mette Helminen vuosimallia 2015 ja Toni Kankaanpää vm. 2007
Pietolan Grillin suosittuja hodareita jonotettiin iloisella mielellä tilaisuuden lopuksi.

KAUDEN 2015-2016 PÄÄTTÄJÄISET

Blues Volley vietti kauden päättäjäisiä 24.5.2016 lukion auditoriossa. Päättäjäisissä muistelimme mennyttä kautta, huomioimme pelaajia ja kuulimme vuoden 2017 Power Cup'n kuulumisia, jonka yhtenä järjestäjänä olemme. Vieraana oli lentopalloilija Toni Kankaanpää Korson Vedosta.

Kauden junioripalkitut:

E-tytöt: Jannika Metso
E-pojat: Julian Maininki

D-tytöt POP: Malinda Gerritsen
D-pojat Hurrikaanit: Elias Helenius 
D-tytöt BOOM: Sini Rantala
D-pojat Viikingit: Jooa Havia

C-03 tytöt: Hanna Asikainen
C3-tytöt: Jenni Salo
C2-tytöt: Jessica Metso
C-tytöt Spirit: Emma Tiala

B-tytöt: Venla Tiainen

Blues Volley Mimmit: Alessia Candido

Kauden tyttöjuniori: Netta Hyttinen

Beach Volley SM-kulta: Mette  Helminen

Juniorivalmentajan kiertopalkinto: Jaska Saarinen

Vuoden seuratoimija: joukkueenjohtaja Johanna Helminen

Blues Volley 2014-2015 palkitut, kauden päättäjäiset 19.5.2015:

 

Päättäjäisissä palkittiin jälleen kauden aikana ansioituneet seuratoimijat ja juniorit joukkueittain.

Blues Volleyn kauden valmentajana palkittiin Jussi Tuominen Nuori Suomi -kiertopalkinnolla.

Juha Laine-Ylijoki huomioitiin 17 vuoden panoksestaan seuran hallituksen talousvastaavana.

 

TYTÖT

POJAT

E-tytöt Smile: NINNI ASIKAINEN

Pieni, mutta pippurinen Smile-joukkueen pelaaja. NiNni on käynyt kauden aikana ahkerasti harjoituksissa, mikä on näkynyt itsevarmuutena myös pelikentällä. Vastoinkäymisestä huolimatta Ninni hoiti E-turnaukset läpi hymyn häviämättä kasvoilta.

F/E-alkeisryhmä: LUKA VAPOLA

Luka käy harjoituksissa säännöllisesti, ja aktiivinen osallistuminen harjoitteisiin innoittaa myös muita joukkuetovereita. Hän kuuntelee valmentajien ohjeet, ja kehittyminen kauden aikana on ollut huimaa. Luka jaksaa aina painaa ja yrittää parhaansa, hän on motivoinut ja hän tsemppaa ja kannustaa muita.

E-tytöt: ESSI PIRTTIOJA

Kehittynyt kovasti kauden aikana. Kantava voima kummassakin pelaavassa joukkueessa, tsemppaa hyvällä asenteella.

 

D-tytöt D-team: JULIE KERVINEN

Ensimmäisen sarjakautensa pelannut, huimasti kehittynyt, huikea sormilyönti. Ahkera harjoittelija.

E/D-Slam: MANU ASIKANIUS

Kantaa ison vastuun pelikentällä, ja on ollut avainpelaaja sekä E- että D-ikäisten turnauksissa. Joukkuekaverit luottavat häneen paljon. On kasvanut edellisestä kaudesta henkisesti niin, että ei hermostu vaikka joskus pelit eivät joukkueelta ihan sujukaan, jaksaa hakea palloja loppuun asti

D-tytöt Smash: HANNA JUNTHEIKKI

Hanna on yksi tunnollisimmista harjoittelijoista 02-04 porukassa. Hannan asenteessa on tapahtunut isoa kehitystä kauden aikana erittäin positiiviseen suuntaan. Hanna ottaa ohjeet vastaan tarkasti, erityisesti puolustaminen on parantunut huomattavasti. Hanna oli yksi D-joukkueen rungon avainpelaajia tällä kaudella. Hanna treenaa myös minimaajoukkueen mukana Blues Volleyn treenien lisäksi.

E/D-Slam: TOIVO KARTTUNEN

Kehittynyt kauden aikana valtavasti, saanut positiivista itseluottamusta. Pelaa innolla ja hyvällä asenteella. Keskittyy harjoituksissa olennaiseen ja haluaa oppia lisää. Osallistunut ahkerasti ja aktiivisesti sekä E- että D-ikäisten turnauksiin.

C-tytöt Shine: JULIA METSO

Joukkueen todellinen äitihahmo J Tasainen ja rauhallinen Julia tulee toimeen kaikkien kanssa, niin kentällä kuin sen reunallakin, opastaa ja ohjaa ja kohtelee kaikkia tasapuolisesti, lisäksi passaustaidot kehittyivät kovasti kauden aikana, ei antanut polvivaivojen estää sinnikästä ja innokasta harjoittelua kauden aikana.

D-pojat: MATIAS HYVÖNEN

Lahjakas urheilija, joka on ollut jo vuosia joukkueensa kantavia voimia. Monipuolisen harjoittelun tuoma vahvuus näkyy kentällä. Matias on myös hiihdon Suomen mestari tältä talvelta.

C-tytöt Spirit: NETTA HYTTINEN

Hän on tunnollinen ja hyvin asiat omaksuva harjoittelija, jolla oli suuri rooli joukkueessa tälläkin kaudella. Pelaajana Netta on vaatimaton ja nöyrä mutta samalla kuitenkin hyvin voitontahtoinen joukkuepelaaja. Hän on noussut Spirit-joukkueen vastuunkantajaksi ja ratkaisijaksi ollen koko kauden ajan tasaisen varma niin hyökkäys- kuin puolustuspelissä.

Netta haluaa kehittää itseään urheilijana ja lentopalloilijana. Kehityksestä kertoo kutsu Etelän aluejoukkueleirityksiin ja aluejoukkueeseen. Hän sai kutsun myös 00-01 syntyneiden maajoukkueen katsastusleireille.

C-pojat: JORI CHIRIKOV

Sai ison roolin joukkueessa ja selviytyi mainiosti. Vuosien harjoittelu näkyy varmuutena ja vastuunkantona.

 

B-tytöt: KAISA KORHONEN

Kaisa on koko kauden osoittanut loistavaa asennetta harjoitteluun ja uuden oppimiseen. Kaisa on myös kehittynyt pelaajana merkittävästi muutamassa kaudessa erityisesti ottaen huomioon hänen myöhäisen lentopallon aloitusiän. Kaisa on myös osoittanut vahvaa sitoutumista lentopalloon taistellessaan vastoinkäymistenkin läpi kauden säilyttäen koko ajan kuitenkin vahvan harjoittelumotivaation.

B-pojat: RASMUS MÄÄTTÄ

Kaikki pelipaikat – hoituu!

Harjoitukset – käydään!

Matsi kuin matsi – juu sopii!

Sitoutuminen – totta kai!

Pikkujunnujen valmennus – ilman muuta!

Uusi hiustyyli – ehdottomasti sopii!

 

A-tytöt: MILJA PAJUSUO

Joukkueen ahkerin harjoittelija ja joukkueen tsemppari kentällä.  Jaksaa tsempata joukkuetta hyvällä otteella turnauksissa eteenpäin.

 

Kauden tyttöjuniori: TUULI TUOMINEN

Tuuli on kehittynyt kauden aikana jälleen paljon ja on esimerkillinen ja vahva joukkuepelaaja. Hän on myös voitontahtoinen mutta kuitenkin nöyrä ja valmis kuuntelemaan neuvoja sekä omaa erinomaisen asenteen ja halun kehittyä. Yleispelaajan roolissa Tuuli pystyi tarvittaessa omaksumaan passarin ja keskipelaajan roolin. Hän toimi kapteenina C-Spirit joukkueessa.

Tuuli valittiin Etelän aluejoukkueiden leirityksiin ja pelasi alueen 1. joukkueessa merkittävässä roolissa. Hän sai kutsun myös 00-01 syntyneiden maajoukkueen katsastusleireille Varalaan ja Kuortaneelle. Pelasi myös kesällä beach volleyn junioreiden SM-sarjaa, jossa menestyi loistavasti parinsa Mette Helmisen kanssa ollen lopputurnauksessa neljäntenä.

Kauden poikajuniori: MIKKO KARJARINTA

Murtautunut kuluneen kauden aikana väkevästi ikäluokkansa maajoukkueryhmään. Tekee treeneissä kaikki harjoitteet huolella ja kovalla asenteella, on tosimielellä mukana. Tärkeä pelaaja B-poikajoukkueessamme, pelasi loppukaudesta myös aikuisten sarjaa Bluesin joukkueessa. Kehittynyt huimaa vauhtia, jatkoa seuraa varmasti.

 

Tilaisuudessa oli juhlapuhujana Wilson Kirwa.

Vuoden juniorivalmentajana palkittiin Juhani Tuominen.
Seuran palkitut pelaajat kaudella 2014-2015.
Juhlapuhuja Wilson Kirwa - kestävyysjuoksija, kirjailija, satusetä, vuoden 2012 Suomen positiivisin suomalainen - sekä lentopalloilija
Wilson kertoi kotiseudustaan Keniassa ja polustaan urheilijaksi...
..ja korosti puheessaan yhteisöllisyyttä sekä yhteishenkeä yleisön osallistuessa
..ja kuunnellessa tarkkaavaisesti.
Juhlan päätteeksi Pietolan grillin hodarit...
..olivat erinomaisen hyviä!

KAUDEN PÄÄTÖSTILAISUUS 21.05.2014

 

Kauden päätöstilaisuudessa palkittiin kauden aikana ansioituneita pelaajia. Palkinnot saivat seuraavat pelaajat perusteluineen

 

TYTÖT:

E-kilpasarja: Iida Mentula

Kovalla harjoitusmotivaatiolla varustettu lahjakas nuori neiti, joka antaa aina kaikkensa. Joukkueen levein hymy :)

E-tiikerit: Laura Perälä

Vasta-alkaja jonka taidot ovat kehittyneet valtavin harppauksin. Itsekriittisyys on avain kehittymiseen.

D-tytöt Shine Aija Kaipiainen

Shine tiimin vuoden ilopilleri. Aktiivisesti ja iloisena aina harkoissa -innokkaasti mukana uusissa jutuissa; turnauksissa- yleisurheilussa – alueleirillä –Powerissa.  Hyvä perusvarmuus nostoissa ja passeissa - Halu ja into oppia - Positiivisuus tarttuu, Hyvä Aija!

D-tytöt Sparkles Neela Helminen

Tilastollisesti selvästi harjoitusporukan ahkerin harjoituksissa kävijä, mikä on näkynyt kauden aikana huikeana pelillisenä kehityksenä. Tämä nollavitonen ei ennakkoluuloja potenut, vaan tsemppasi omaa ja joukkueen peliä reilulla otteella turnauksissa pitkin kautta. 

D-tytöt SPIRIT Emma Tiala

Ahkera harjoittelija, joka kehittää itseään myös ohjattujen harjoitusten ulkopuolella. Hyväntuulinen ja nauravainen joukkuekaveri.

C-tytöt Krista Juntheikki

on kauden aikana kehittynyt huimasti ja nostanut omaa tasoaan. Käy harjoituksissa ahkerasti ja tuo tullessaan hersyvää naurua kentälle.

B-tytöt haastajajoukkue Oona Uronen

Omalla aktiivisella esimerkillään innostaa koko joukkuetta. Aina joukkueen etu ensin. Onnistui uudessa passarin roolissaan hyvin.

B-tytöt kilpajoukkue Martina Kozuh.

Erittäin tunnollinen, kuunteleva ja hyvin asiat omaksuva harjoittelija, jolla merkittävä rooli joukkueen yleisen suoritustason nostamisessa. Pelaajana myös vaatimaton ja nöyrä mutta samalla kuitenkin hyvin voitontahtoinen joukkuepelaaja, joka antaa kaikkensa joukkueen eteen. Loistava Kroaatti-vahvistus joukkueelle

 

POJAT:

E-pojat: Jasu Sund

Ansiot: sinnikkäin ja haluaa yrittää loppuun asti, vaikka on porukan nuorin ja pienin.

E-pojat: Lauri Wahlström

Ansiot: innostuneisuus ja halu oppia uusia asioita, ahkera harjoittelija.

D- aluejoukkue: Ville Kattelus

Päällikkö, joka toi peli-ilon joukkueeseen. Nosti joukkueen pelin uudelle tasolle

D- tiikerijoukkue: Sampo Kaitajärvi: 

Innokas harjoittelija, joka nauttii pelireissuista. Kiva pelikaveri.

C-00: Leevi Hormaluoma: 

Periksiantamaton taistelija, joka johti joukkuetta omalla esimerkillä. Leevi tekee sata lasissa myös harjoituksissa

C-pojat -99 Tapio Elomaa

Joukkueen kantava voima ratkaisevilla hetkillä,pelasi varmaankin uransa parhaan turnauksen C:n lopputurnauksessa sijoittuen koko turnauksenkin pistepörssissä hienosti

B-pojat Rasmus Määttä

Käy tunnollisesti harjoituksissa ja kaikessa mukana. On hoitanut mallikkaasti kapteenin roolin kuluneella kaudella. Erittäin monipuolinen pelaaja.

 

Kauden tyttöjuniori Mette Helminen

Esikuva niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Hän on Spirit-joukkueen runkopelaajia ja auttanut joukkuettaan loistavaan menestykseen tälläkin kaudella. Suoritustaso on koko kauden ajan ollut tasaisen varma, se on seurausta intohimoisesta harjoittelusta päivästä toiseen.

Haluaa kehittää itseään urheilijana ja lentopalloilijana. Kehityksestä kertoo kutsu maajoukkueen katsastusleirille ja myös etelän aluejoukkueleiritykseen

 

Kauden poikajuniori: Joona Väänänen

Maajoukkuekiinnitys ja pelillinen menestys puhuvat puolestaan. Kuluneella kaudella Biitsistä SM-pronssi, 3 mj-leiriä, C- ja B- poikien alue-SM kisaedustukset, C- ja B-poikien SM-lopputurnaukset ja Etelän alueen mestaruus sekä C- että B-junioreissa

Blues Volleyn juhlassa sinistä, taikaa ja räppiä

(3.11.20113)

Blues Volley juhli 20-vuotissyntymäpäiviään Järvenpään lukiossa perjantaina 1. marraskuuta sinisissään laadukkaasti ja kaikki jäsenet huomioiden. Upeiden ja tunteikkaiden puheiden lisäksi yleisö sai nauttia B-tytöissä lentopalloilevan Oona Urosen kauniista flyygelimusiikista, nuorten Suomen mestari taikuri Valtterin esityksistä ja lentopalloilevien äitien ja tyttärien lentopalloräpistä.  Juontajinan toimivat B-ikäiset Joel Mentula ja Rose-Mari Saarelainen.

 

Blues Volleyta jo yli 13 vuotta luotsannut puheenjohtaja Mikko Partti vertasi puheessaan seuran historiaa ihmiselämään. Seuran toimintaan hän on tyytyväinen.

– Toistuvien menestyskaarien rakentaminen joukkueillemme ja niissä oleville nuorille urheilijoillemme edellyttää hyvän valmennuksen lisäksi laadukasta seuratoiminnan sisältöä sekä riittävästi sitoutuvia toimijoita sen toteuttamiseksi, Partti kiteytti sanomansa.

– Näkisin, että seurassamme on hyvin paljon osaamista tämän toteuttamiseksi, nyt ja jatkossakin. 

Puheenjohtajan puheen jälkeen esiteltiin lavalla kaikki paikalla olleet joukkueet.

- Hei Rose, huomaatkos jotain?

- Mitä?

- Meitähän on tosi paljon!

 

Lentopallon miesten maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuon terveiset välitti aluepäällikkö Teemu Niemelä.

– On aivan mahtavaa, että meillä on hienossa lajissamme teidänlaisia pitkäjänteistä työtä tekeviä seuroja. Se vaatii paljon vapaaehtoistyötä ja rakkautta lajiin, ja sitä teiltä keltään ei varmasti ole puuttunut! Sammelvuo korosti tervehdyksessään.

Täydellistä ei ole, eikä tule, mutta aina voi parantaa!

Maajoukkueen sloganina on ”Tämä päivä on maailman tärkein päivä”.

– Jotta pitkät projektit ja kovat tavoitteet ovat mahdollista saavuttaa, tärkeää on se, mitä me kaikki teemme joka ikinen päivä. Täydellistä ei ole, eikä tule, mutta aina voi parantaa! Yksinkertaisesti on oltava kaikessa hiukan parempi kuin vastustaja. 

– Oma ohjenuorani elämässä ja urheilussa on ollut tämä lause: Go after your dreams!

 

Blues Volleyn yksi perustajajäsen Leo Lauramaa hauskuutti seuran 20-vuotissyntymäpäivillä visioimalla seuran 30-vuotisjuhlahaastattelua Ainolan Sanomissa Järvenpään lukiossa.

– Minusta (Isku Kovakätisestä) Bluesissa on parasta se, että joukkueemme menestyy hyvin, kehityn lentopalloilijana koko ajan sekä fyysisellä puolella, pallotaidoissa että joukkuepelaamisessa. Bluesin

rento seurahenki, porukan arvostus ja hyvät pelikaverit ovat huippujuttuja. Valmentajallamme Mauro Väänänen-Partti-Saarinen-Haapasalo-Oksala-Hännisellä on tiukka, mutta hyvä meininki, tykkään! 

­-  Muuten, tuore tyttöystäväni , lentopalloileva hakkurinna Katariina, muutti perheensä mukana juuri Vaasasta tänne ja pelaa naisten edustusjoukkueessa ykkössarjassa. Joukkue tähtää ainakin liigakarsintoihin, ja pelithän pelataan upouudessa Ainolan Ristinummelle valmistuneessa kansainväliset mitat täyttävällä Koff-areenalla.

Tutustuimme Katariinan kanssa kaksi vuotta sitten Power Cupissa ja sitä se lähti. Blues on Rock! I love volleyball!

 

Lentopalloliiton lounaisen alueen aluepäällikkö, Blues Volleyn ex-nuorisovastaava Hanna Kanasuo (o.s. Vähäsarja) muisteli tunteikkaasti, mitä seura on hänelle antanut. Kanasuo valmisteli vuonna 2003 seuran Sinettiseuraksi.  

– Ihan kuin olis kottiin tullut. Se oli iso juttu nuorelle tytölle, kun minuun luotettiin ja annettiin vastuuta. Tuli olo, että tein jotain merkittävää. Se siemen, mikä silloin kylvettiin kasvaa ja kukkii nyt teissä. 

– Seura on antanut minulle työn ja ammatin, Kanasuo kiitteli. 

 

Puheenjohtaja yllätettiin muistamisilla. 

– Mikko on tehnyt lukemattomia työtunteja seuran eteen, mutta häntä ei ole muistikuvani mukaan muistettu kauden päättäjäisissä, seuran varapuheenjohtaja Kari Haapasalo totesi. 

Hannele Peltonen oli ommellut Mikolle vanhan seurapaidan, josta pj oli aikanaan joutunut luopumaan. Kirsi ja Markku Väänänen olivat teettäneet lahjaksi antamaansa paitaan uniikin brodeerauksen: Blues Volley 20 vuotta

– Välillä käy voimille, mutta sitten on näitä hetkiä, kuten tänään, joista saa iloa ja voimaa, ja siitä, että homma toimii, Partti herkisteli. 

 

– Äänet käheiksi huudetaan ja kädet rakoille kannustetaan. Jou, jou, jou, kuului yksi räppisäe.

 

 

 

 

C-poikien SM-hopea kruunasi kauden

Blues Volleyn urheilijat tukijoukkoineen kokoontuivat keskiviikkoiltana Saunakallion koulussa juhlistamaan kauden 2012–13 päättymistä. Tosin lentopalloilijoiden kausi jatkuu vielä perinteiseen tapaan Power Cup -turnauksella, joka pelataan tänä vuonna kesäkuun 6.–9. Mikkelissä. Sitä ennen pelaajat ennättävät mittaamaan taitojaan yleisurheilukentällä monipuolisissa kenttäharjoituksissa.

– Poikien SM-hopea oli hieno saavutus. Se kertoo siitä, että seurassamme on menestyspolku, BV:n puheenjohtaja Mikko Partti suitsutti puheessaan muistuttaen, että seuran aiempia kasvatteja on yltänyt aikuisten liigatasolle.

– Menestyskulttuuri tuo oikeanlaista itseluottamusta pelikentille.

Kutsuvieraana juhlassa puhunut Korson Vedon miesten mestaruusliigan päävalmentaja Jouko Lindberg korosti liikunnan polun tärkeyttä ja monipuolisen treenaamisen merkitystä.

Yhtä kova asia on, että urheilijat siirtyvät erilaisiin tehtäviin seurassa.

– Nuorena kannattaa harrastaa eri lajeja monipuolisesti, toki yhdenkin lajin harjoittelu voi olla monipuolista. Se antaa valmiudet edetä huippu-uralla. Lindberg pelasi vuosina 1980–83 lentopalloa Järvenpään Palossa. – Järvenpäässä loukkasin polveni pahasti, mutta siitä huolimatta olen ottanut lajista leipäni 25 vuoden ajan. En päässyt urheilijana kansainväliselle tasolle, mutta valmentajana kylläkin. – Yhtä kova asia on, että urheilijat siirtyvät erilaisiin tehtäviin seurassa. Kaikkien ei tarvitse, eivätkä kaikki haluakaan huippu-urheilijaksi.


Millaisia urheilijoita liigajoukkueen päävalmentaja haluaisi saada käsiinsä?

– Monipuolisen liikunnan harjoittajia, sillä aikuisten lentopalloharjoitukset perustuvat tehoharjoitteluun. Niiden pohjalla on terveelliset elämäntavat ja hyvä kunto. Lentopallokonkari korostaa, että liikunnassa täytyy olla ILOa eli sen pitäisi olla itseohjautuvaa, luonnonmukaista ja omaehtoista. – Mäkelänrinteen Akatemia-järjestelmä on hyvä. Kaikki mahdollinen on tehtävä, että pääkaupunkiseudulla säilyisi liigatason joukkue. Olosuhteet ovat olemassa, mutta käsiä ja jalkoja puuttuu tukijoukoista.

Mikko Partti pohti seuran tulevaisuutta. Yhdistyksen säännöissä korostetaan, että seura on lentopallon nuorisotoimintaa painottava urheiluseura. Toki seura pyrkii tarjoamaan urheilijapolkua junioreista aikuisikään saakka.

– Haemme seuraavalle kaudelle miesten joukkueelle 3-sarjapaikkaa, kuten myös naisille. Esimerkiksi Ykkössarjassa pelaavan joukkueen budjetti on sama kuin nyt koko seuran, Partti muistutti taloudellisista seikoista. – Jäsenmäärämme on kasvussa. Nyt meitä on vähän yli kaksisataa ja Facebookissakin on jo yli sata tykkääjää.

Keväällä toteutetussa seuran toiminnan arviointi -kyselyssä toimijat pääsivät arvioimaan toimintaa. Seura sai kaikilla osa-alueilla kiitettävän arvosanan.

– Juniorit tykkäävät kovasti treeneistä, matseista ja valmentajista. Myös pelaaminen, ilo ja kaverit koetaan tärkeiksi; näistä syntyy pirteämpi mieli. Harrastuksen huonoja puolia ovat kuntopiiri ja se, että treenit täytyy tehdä aina niin tarkasti, Partti esitteli junioreiden palautetta hymyillen.

JÄRVENPÄÄ | Blues Volleyn vuoden junioreiksi valittiin Laura Niemonen ja Joonas Jokela. 18-vuotias tyttöjuniori on toiminnaltaan sitoutunut ja esimerkillinen, aktiivinen harjoittelija ja avainpelaaja. Niemonen pelasi BV:n naisten joukkueen lisäksi PuMan A-tyttöjen kanssa SM-sarjaa ja oli KLL:n pronssia voittaneessa Mäkelänrinteen lukion joukkueessa.

14-vuotias poikajuniori on kahden SM-hopean mies, niin kuin lähes kaikki C-poikajoukkueen muutkin pelaajat. Jokela valittiin All Stars- miehistöön niin seurajoukkueiden SM-finaaleissa Kuortaneella kuin alue-SM-kisoissa Kuopiossa. Kauden aikana hänelle kertyi iso kasa maajoukkueleiritysvuorokausia sekä viimeisimpänä maajoukkue-edustus -97-98 syntyneiden maajoukkueen mukana Pietarissa toukokuun alussa.

 

 
 

 

Vuoden juniorit arvostavat palkintojaan
 

– Arvostan valintaa suuresti, Hollolassa asuva Joonas Jokela totesi. SM-hopeaa hän pitää hienona saavutuksena koko joukkueelle. – Finaali jäi hieman harmittamaan, kun alla oli hyviä pelejä, mutta iso saavutus hopeakin on, SM-turnauksen pistepörssin ykkönen sekä +/- -että hyökkäystilastoin mitattuna.

Jokela oli toukokuun alussa Pietarissa U16-maajoukkueen kanssa kahdeksan maan turnauksessa.

– Ihan hyvin pärjäämme maailmallakin. Hävisimme vain turnauksen voittaneelle Moskovalle.Seuraavan kauden suunnitelmat ovat vielä auki. – Pelaan Salpiksessa miesten ykkösjoukkueessa ja luultavasti B-poikien joukkueessa, ehkä jatkan Järvenpäässäkin. Täällä on ollut tosi mahtavat valmentajat, ei niin vaativia kuin Salpiksessa.

Urheilijan polkua rippikouluun kesällä suuntaava nuorukainen ei ole vielä ennättänyt miettiä.

– Lindberg puhui asiaa, samoista jutuista on puhuttu maajoukkueleirilläkin. Totta puhui.

– Peruskoulun jälkeen menen varmaan lukioon.

 

– Olihan tämä hieno juttu, Mäkelänrinteen lukiossa opiskeleva Niemonen totesi.

Niemonen aloitti lentopallon harrastamisen 10-vuotiaana.

– Alussa hyvät kaverit ja halu tehdä enemmän loivat motivaation lajiin. Välillä motivaatio on ollut joskus hukassa, mutta aina se on noussut. Tyttöjuniori on hyvässä matkassa omalla urheilijan polullaan. – Märskyssä on tosi mukava ilmapiiri, rentoa. Opettajat ymmärtävät, jos on poissa tunneilta. Siellä mennään urheilun ehdoilla, mutta joutuu sielläkin hommin, Niemonen kertoo hymyillen.

Kesällä Niemonen pelaa beach volleyta kaimansa Rasin kanssa.