Seurainfoa


Lentopalloilua blueskaupungissa
 

Järvenpääläinen Blues Volley aloitti toimintansa vuonna 1993. 25 vuotta myöhemmin Blues Volley on merkittävä juniorilentisseura Suomen Lentopalloliiton Eteläisellä alueella (ESLA). Seurassa on  kaudella 2018-2019 15 joukkuetta, joissa toimii 190 aktiivista jäsentä. Seura sai Nuori Suomi Sinettiseura -tunnustuksen toimittuaan kymmenen vuotta. Nykyisin BV on lasten ja nuorten urheilun laatuseurasertifikaatin arvoinen Tähtiseura. 

Seuran joukkkueiden kirkkaimpia saavutuksia ovat B-poikien Suomen mestaruus vuonna 2008 ja C-poikien SM-hopea vuodelta 2013. Viimeisimpänä SM-tason kilpailusaavutuksena on B-tyttöjen pronssi keväällä 2018. Niin ikään B-tytöt ylsivät SM-sarjassa neljänneksi vuonna 2012 ja C-tytöt uusivat tempun keväällä 2016. Myös miesten masterjoukkueiden SM-mitaleita on juhlittu Järvenpäässä.

Bluesin joukkueiden liki 20 erivärisen ESLAn aluemestaruusmitalin lisäksi seuran juniorikasvatit ovat saavuttaneet kolme Pohjoismaiden mestaruutta poikien U17-ikäluokan maajoukkueessa ja edustuksia on U20 maajoukkueessa EM-kisoissa. Onpa seuran kasvatteja yltänyt miesten ja naisten Mestaruusliigatasolle ja jopa miesten maajoukkueeseenkin.

Aikuisjoukkueiden kilpailullinen kärki osui vuosille 2006-2008, kun naisjoukkueemme pelasi 1-sarjaa. Kaudella 2018 - 2019 naisjoukkueemme pelaa 2-sarjaa, miesten master-joukkueet M55 ja M60 SM-sarjoja. Miehet ja naiset pelaavat  myös Viking Line Cupia usealla joukkueella, Järvenpään osaturnaus järjestetään tammikuussa.

Näille useille hienoille saavutuksille on jatkuvuutta, sillä useimmissa juniori-ikäluokissa Bluesissa on pelaajia kasvamassa tuleviksi huippupelaajiksi tai harrastamassa urheilua kevyemmin tavoittein.
Blues on mukana myös  Järvenpään Lukion urheiluvalmennuksessa tarjoten samalla myös Kartanon yläkoulun urheilulinjalaisille mahdollisuuden lisäharjoitteluun koulunkäynnin ohessa. Tälläkin tavoin Blues Volley haluaa jatkossakin mahdolllistaa ja tukea alueemme lapsia ja nuoria laadukkaaseen lentopallovalmennukseen ja tavoitteelliseen urheiluharrastukseen.

 

 

BLUES VOLLEYLLE PAIKKOJA ALUEPARLAMENTISTA

Blues Volleyn hallituksen jäsen, talousvastaava Tuulia Havia valittiin Hollolassa 18.11.2015 pidetyssä alueparlamentissa uuteen Etelä-Suomen lentopallo alueen (ESLA) aluejaoston jäseneksi.

Bluesin puheenjohtaja Mikko Partti valittiin lentopalloliiton liitovaltuustoon jatkamaan pääkaupunkiseudun toisen edustajan Jaana Ylitalon (NaLe Hki) varajäsenenä.

Aluejaoston puheenjohtajaksi valittiin Jouni Lind (PuMa Hki) sekä myös jatkamaan liittovaltuustossa pääkaupunkiseudun valtuutettuna. Toimikaudet ovat kaksivuotisia.

Tutustu ESLAn toimintaan.

Tuulila Havia ja Mikko Partti

LENTOPALLOLIITTO PALKITSI KAUDEN 2014-2015 PARHAITA JA ANSIOITUNEITA TOIMIJOITA

Blues Volley ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja Mikko Partti palkittiin Tampereella lentopalloliiton kauden seuratoimijana pitkäaikaisesta ansiokkaasta seuratoiminnasta. Lentopalloliiton merkittävä huomionosoitus saatiin ensi kertaa Blues Volleyyn.

"Vaikka huomionosoitus on henkilökohtainen, on se sitä myös koko seuralle.. Lentopallo on joukkuepeli, samoin seuratoiminta" tuumii palkittu.

Kaikkien palkittujen nimet lentopalloliiton sivuilla... http://www.lentopalloliitto.fi/?x814898=22911529

Suomen Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi, liiton toiminnanjohtaja Keijo Säilynoja ja keskellä Blues Volleyn palkittu puheenjohtaja Mikko Partti

Blues Volley mukana viemässä

pääkaupunkiseudun naislentopalloilua eteenpäin

Vuoden alussa pääkaupunkiseudun tyttö- ja naislentopalloseurat kokoontuivat Helsinki Volleyn johdolla keskustelemaan alueen tyttö- ja naislentopallon tilasta ja sen kehittämismahdollisuuksista. Pohdiskeltiin yhteistyömallia, joka mahdollistaisi nuoren lentopallotytön urheilupolun omalla alueella harrastajasta huipulle.

Useiden kokousten jälkeen pääkaupunkiseudulla päädyttiin malliin, jossa varsinainen juniorityö tapahtuu edelleen alueen seuroissa ja naisten kilpajoukkue toimii HEL Volleyn nimissä. Tämän 1-sarjassa pelaavan kilpajoukkueen lisäksi Helsinki Volleyn alle rakennetaan myös alueen ns. kilpa A-tyttöjoukkue. Tässä joukkueessa pelaavat alueen lupaavat nuoret, ja siitä pyritään rakentamaan kansallisesti kilpailukykyinen A-tyttöjoukkue. A-tyttöjoukkue pelaa samalla myös naisten 2-sarjassa ja toimii 1-sarjassa pelaavan naisjoukkueen farmijoukkueena.

Tällaisen mallin kautta voimme tarjota kaikille pelaajille hyvän valmennuksen omantasoisessa joukkueessa ja mahdollisimman paljon peliaikaa. Mikäli kehityskäyrä näyttää ylöspäin, on A-tyttöjoukkueesta mahdollista nousta naisten kilpajoukkueeseen.

Helsinki Volleyn takana olevien seurojen eli Naarasleijonien ja Poliisien Palloseuran lisäksi projektissa ovat nyt mukana alueen juniorityötä tekevät seurat Espoo Lentis, Blues Volley, Korson Veto, Laajasalon Voima, Puma Volley ja Vantaan Lentopallo.

”Kaikki halukkaat seurat pääsevät mukaan”, lupaa hankkeen organisoija Jaana Ylitalo Helsinki Volleystä. ”Tekemistä riittää varmasti kaikille. Paljon on toki vielä avoimia kysymyksiä, mutta seurojen tahtotila on ollut hyvä ja paljon lupaava.”

Päällimmäisinä tavoitteina kaikilla seuroilla on tukea pelaajan kehitystä, edistää seurojen yhteistyötä ja turvata naisten ja A-tyttöjen kilpajoukkueille omavarainen pelaajamateriaali. Usein keskustelun oikein intouduttua on myös visioitu mahdollisuutta nousta Mestaruusliigaan ja siten saada pääkaupunkiseudulle ikioma naisten Liigajoukkue. Tavoite ei välttämättä ole mahdoton. Se vaatii luonnollisesti paljon työtä joka tasolla, mutta nyt näyttää siltä, että tahtoa tähänkin olisi löytymässä.

Seppo Hoivala Helsinki Volleyn 1-joukkueen päävalmentajaksi

Helsinki Volley on tehnyt päävalmentajasopimuksen Seppo Hoivalan kanssa. 1-sarjassa pelaavan joukkueen kakkosvalmentajaksi on valittu Rauno Muukka.

Hoivalalla on vahva pelaajatausta: hän on edustanut SM-tasolla Oriveden Ponnistusta, Etelä-Kuopion Ilvestä ja viimeisimpänä KUPS Volleytä pelaten lähes 300 SM-sarjapeliä ja parikymmentä miesten A-maaottelua. Pelaajauran jälkeen vietetyn hiljaiselon jälkeen Hoivala palasi lajin pariin, kun oma tytär aloitti lentopallon Blues Volleyssä. Muukka saavutti pelaajaurallaan junioritasolla A-pojissa SM-mitaleja ja pelasi myöhemmin SM-sarjaa Pieksämäen NMKY:ssä

Viime vuodet Hoivala ja Muukka ovat valmentaneet Espoo Lentiksessä; tänä vuonna A-tyttöjä, jotka ovat menestyksellä pelanneet myös 2-sarjaa.

Valmennuksessa Hoivala uskoo vahvasti tekemiseen – aktiiviseen ja positiiviseen tekemiseen – oikotietä ei ole. Lajitekniikka, suoritusteho ja suoritusvarmuus ovat totta kai etusijalla, mutta myös fysiikka tulee olemaan isossa roolissa kokonaiskehityksen kannalta.

"Juniorivalmennuksen jälkeen tämä mahdollisuus on uusi ja jännittävä, mutta samalla erittäin mielenkiintoinen. Päällimmäisenä on toki vielä saattaa meneillään oleva kausi Espoo Lentiksen kanssa maaliin saakka, mutta kieltämättä olen alkanut jo miettimään myös tulevan kauden kuvioita – odotan sitä innolla!"