Koululentis 2009

Kinnarin koulu tuplamestariksi Järvenpään Koululentiksessä

Blues Volleyn Järvenpään liikuntahallilla 19.11.2009 järjestämässä McDonald´s Koululentisturnauksessa ratkottiin Järvenpään ala-asteiden 5-6 luokkalaisten lentismestaruudet jo 13. kerran. Turnausten kestomenestyjä Kinnarin koulu pokkasi koulunsa palkintokaappiin kiertopalkinnot mestaruuksiensa merkiksi niin tyttö- kuin poikajoukkueillaan.

Kouluissa odotettuun syksyn lopputurnaukseen osallistui viidessätoista poikien ja tyttöjen luokkajoukkueessa 85 pelaajaa. Osalla kouluista oli pelattu karsintapelit koulun edustusjoukkueen selvittämiseksi ja harjoiteltu lopputurnaukseen liikuntatuntien lisäksi jopa välituntisin. Lopputurnauksessa pelattiin 30 ottelua, ennen kuin kaikki sijoitukset olivat selvillä.

Mestarin kunnian ja kiertopalkinnon lisäksi lisäpanoksen turnaukseen toi se, että mestareiden koko luokka, muiden mitalijoukkueiden pelaajat sekä joukkueiden tsempparipelaajat pääsivät hampurilaisaterialle.

Vaikka sijoituksista pelattiinkin, tärkein tavoite oli kaikille mukavan koulu-urheilutapahtuman energinen fiilis. Opettajien palautteissa kiiteltiinkin turnauksen upean urheilullista tunnelmaa sekä järjestelyjä. Koululaiset ovat myös opettajien mukaan olleet hyvin innokkaita osallistumaan tapahtumaan ja lopputurnausjoukkueisiin on ollut jopa ylitarjontaa.

Tuomareina toimi jälleen Bluesin junioripelaajia, joista useat ovat aloittaneet lentisharrastuksensa aikaisemmista kouluturnauksista.

Kouluturnauksessa pelataan pehmopallolla sulkapallorajoin ja sovelletuin säännöin. Neljän pelaajan joukkueessa kaksi pelaajaa on yhtä aikaa kentällä. Jatkuvat lentävät pelaajavaihdot ja yhden kopin käyttömahdollisuus tekevät pelistä vauhdikkaan.

Sijoitukset:
Pojat; 1. Kinnari 2. Kyrölä 3. Oinaskatu 4. Mankala 5. Yhteiskoulu 6. Juhola 7.Kartano 8. Saunakallio
Tytöt: 1. Kinnari 2. Mankala 3. Kyrölä 4. Yhteiskoulu 5. Vihtakatu 6. Kartano 7. Oinaskatu

Joukkeiden palkitut tsempparit:
Juhola- Daniel Virta; Kartano- Niko Paasela ja Claudia Anttonen; Kinnari- Akseli Kallio ja Saima Siivonen; Kyrölä- Miko Äijänen ja Maria Hellberg; Mankala- Roope Salminen ja Veera Teppo; Oinaskatu- Janne Kovalainen ja Elina Lepola; Saunakallio- Karri Koski; Vihtakatu- Krista Jurvelin. Yhteiskoulu- Vinh Nguyene ja Julia Nuutinen