Kasvattimme maailmalla

Blues Volley on ylpeä kasvattiemme saavutuksista maailmalla. Tutustu tästä kiehtoviin henkilöihin, jotka ovat ponnistaneet huipulle Suomen ja kansainvälisillä areenoilla. 

Lentiksen ystävät - Blues Volleyn riveistä esittelemme

Tuuli Tuominen

Joona Väänänen

Mikko Karjarinta

- - - - - - - - - 

Julkaistu 12 Tammikuu 2023

Mikko Karjarinta 

Ikä: 23

Blues vuodet: 2008-2015

Pelipaikka: Keskitorjuja

Motto: Ollaan hiljaa niin saadaan kalaa

PELIHISTORIA

 • Blues Volley: 2008-2015 E-Juniorista B-Junioriksi, sekä miesten 3-sarjaa
 • Kauhavan Wisa: 2015-2018 Yksi vuosi B-Juniorina, kaksi vuotta A-Juniorina
 • Kuortane: 2015-2018 miesten 1- ja 2-sarjaa
 • VaLePa: 2018-   Mestaruusliigaa, Mestarien liigaa, CEV-cupia, 1-sarjaa, viimeinen A-Juniorivuosi
 • Maajoukkue: Kolme A-maaottelua, noin 20 Juniorimaaottelua
 • Saavutukset: Kolme suomenmestaruutta, kolme Suomen cup-mestaruutta, A-poikien SM-hopeaa, B-poikien SM-pronssia

BLUES-MUISTOT

No nyt kun rupesin miettimään, niin ehkä hieman yllättäenkin ensimmäisenä mieleen nousee arkiset, mutta kenties useita satoja kertoja toistuneet ohikiitävät hetket.

 • Odottava kellon vilkuilu ennen harjoituksiin lähtöä
 • Kavereiden kanssa härvääminen treeneissä, kun pitäisi keskittyä olennaiseen
 • Sunnuntain iltatreenien jälkeinen harmitus seuraavana aamuna alkavasta kouluviikosta
 • Tai aikaiset lähdöt turnauksiin Teboililta, kun alkumatkasta autossa hytistiin pakkasesta ja loppumatkasta odotuksesta ja jännityksestä
 • Tottakai mieleen ovat jääneet myös monet eri kommellukset turnausmatkoilta, aluemestaruudet, Power cupit yms.

Mutta yksittäisenä kohokohtana pidän C-poikien finaaliturnausta Kuortaneella, ja oikeastaan koko sitä edeltänyttä kautta, kun pääsin ensimmäistä kertaa pelaamaan Suomen parhaita oman ikäisiä vastaan. Se taisi olla myös ensimmäinen kausi, kun pelireissuille lähdettiin Haminaa tai Hollolaa pidemmälle, ja niillä saatettiin olla jopa hotellissa yötä.


MITÄ LENTIS ON ANTANUT MINULLE

Niin paljon ettei oikein tiedä mistä aloittaa.

 • Olen saanut siitä itselleni ammatin.
 • Tavannut paljon ihmisiä, joista monista on tullut kavereita.
 • Saanut kokea, millaista on olla mukana maajoukkueessa, voittaa mestaruuksia, pelata suomalaisten legendojen kanssa, pelata maailmantähtiä vastaan, kiertää pelaamassa ympäri Suomea ja Eurooppaa…

Mutta ehkä kuitenkin kaikista tärkeimpänä asiana olen lentopallon kautta oppinut tuntemaan itseni paremmin. Ja pystynyt hankkimaan tietotaitoa niin fyysisen kuin henkisen hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitoon.


VINKIT

Kannattaa välillä miettiä, miksi käy treeneissä, ja mikä siellä on tärkeää. Se kirkastaa mieltä ja saattaa auttaa vastoinkäymisen hetkellä ja jälkeen, oli se sitten pieni tai iso. Itse harjoittelusta sen verran, että kannattaa panostaa hyvien tekniikoiden ja lajitaitojen opetteluun, sekä pelisilmän kehittämiseen pienestä pitäen. Myös omaa kroppaa on tärkeää opetella kuulemaan.

Muistakaa pitää hauskaa!

- - - - - - - - - 

Julkaistu 14 Joulukuu 2022

Joona Väänänen

Ikä: 23

Bluesvuodet:  Pallokoulusta aina C-poikiin asti (4-vuotiaasta 15-vuotiaaksi)

Pelipaikka: Passari

Motto: "Tänään on maailman tärkein päivä"

PELIHISTORIA

 • Blues Volley (Pallokoulu 2003 -> C-pojat) 
 • Salpis ja Salon Viesti/Rikala Volley (B-pojat)
 • Keimolan Kaiku ja Salon Viesti/Rikala Volley (A-pojat)
 • Kuortaneen urheiluopisto 2-sarja (2015-2016)
 • Kuortaneen urheiluopisto 1-sarja (2016-2018)
 • Vantaa Ducks ja farmijoukkue Karhulan Veikot (2018-2020)
 • Vantaa Ducks  (2020-> )

BLUES-MUISTOT

"C-poikien SM-finaalit Kuortaneen urheiluopistolla, jonne oli aina haaveillut pääsevänsä opiskelemaan ja kehittämään itseään lentopalloilijana. Meillä oli kasassa todella hyvä joukkue ja ensimmäistä kertaa meillä oli mahdollisuus voittaa suomenmestaruus. Kausi sujui todella hyvin ja hävisimme ennen finaaleja vain yhden pelin ja odotukset oli korkealla. Pelasimme vaihtelevasti turnauksessa ja ensimmäistä kertaa paineet tuntuivat ja näkyivät jokaisessa. Ennakkosuosikin paineet olivat isot ja pelaaminen erilaista kovan paineen alla. Hävisimme finaalissa 2-0 Niko Suihkosen (Oulun Kisko) joukkueelle. Jäimme hopealle. Tuska ja pettymys oli todella kova. Uskon tämän kokemuksen luoneen minusta paremman pelaajan ja opetti että ikinä ei voi olla liian hyvä tai valmis pelaaja.

Joukkuessa oli nykyisiäkin aktiivipelaajia Mestaruusliigasta kuten Joonas Jokela, Nuutti Niinivaara, Kalle Kattelus ja Ville Sihvonen.

Parhaita Blues-muistoja ehdottomasti on myös lukuisat Power Cupit, joissa pääsi nauttimaan pelaamisen ilosta sekä kavereitten kanssa hauskanpidosta."


MITÄ LENTIS ON ANTANUT MINULLE

Lentopallo on ollut minulle koko elämän ajan iso asia ja olen uhrannut siihen todella paljon aikaa. Sekuntiakaan en vaihtaisi pois. Lentopallo on antanut minulle todella isoja tunteita ja kokemuksia. Tämän kaltaisia tunteita ei voi saada muualta kuin urheilusta. Olen päässyt näkemään eri maiden kulttuureja ja oppinut toimimaan ihmisten kanssa todella hyvin. Johtajataidotkin ovat kehittyneet matkan varrella huomaamatta. Tottakai paljon kultaisia muistoja ja ystäviä. Toivotaan että paljon tätä on vielä edessä!


VINKIT

Välillä pitää kaatua jotta voi nousta korkeammalle. Häviöt ja pettymykset tuntuvat todella pahalta, mutta ne kuuluvat asiaan ja kasvattavat. Välillä pitää hävitä, jotta voi taas juhlistaa voittoa railakkaasti. Halutessasi saavuttaa unelmasi täytyy välillä poistua mukavuusalueelta ja tehdä kovaa töitä. Kärsivällinen työ palkitaan.

Uskaltakaa unelmoida suuresti, sillä ne voivat joskus toteutua!

- - - - - - - - - 

Julkaistu 14 Joulukuu 2022

Tuuli Tuominen

Ikä: 21

Blues vuodet: 2008 - 2017

Pelipaikka: Libero. Nykyiseksi kaudeksi pelipaikka vaihtui liberoksi, mutta aikaisemmat kaudet olen pelannut yleispelaajana.

Motto: ”Armoa ei anneta”. (Tuulin omin sanoin "Tuo ehkä kuvastaa eniten mun mentaliteettia ja kilpailuhenkeä kentällä")

PELIHISTORIA

 • Blues Volley - 2008-2017 
 • Kuortaneen valmennuskeskus 1-sarja (junioripelejä NALE:n nimissä) - 2017 - 2019
 • LiigaPloki Pihtipudas - 2019-2020 
 • Hämeenlinnan Lentopallokerho - 2020-2021 (SM-pronssi), 2021-2022 (SM-pronssi), 2022-2023

BLUES-MUISTOT

Tuulin omin sanoin "päällimmäisenä on jäänyt mieleen ihan se porukka ja joukkue jolla pelattiin useammat vuodet. Meillä ei kauheesti vaihtunut perusrunko, joten monista tytöistä syntyi läheisiä ystäviä ja meistä tuli niin vahva tiimi, enemmän kuin pelkkä joukkue. 

Se meidän yhteinen taival lopulta päättyi pronssiin mikä oli upea päätös Blues-ajalle"

MITÄ LENTIS ON ANTANUT MINULLE

"Lentis on antanut niin paljon, että koen, etten olisi sama ihminen tällä hetkellä, jos en olisi aloittanut tätä lajia. 

Ensinnäkin lentis on tuonut mun elämään niin paljon ihania ihmisiä ja läheisiä ystävyyssuhteita. 

Kaikki ne onnistumisten ja pettymysten tunteet, mitä kokee kentällä, on niin ainutlaatuisia, sillä uskon, että sellaisia ei saa elämästä muualta."

Entäs Lentopalloakatemia/Kuortaneen urheiluopiston aika? 

"Ehkä suurimpana tulee mieleen ne olosuhteet ja puitteet urheilun ja opiskelun yhdistämiseen. Se miten helppoa ja sujuvaa se olikaan. Yhteisymmärrys opettajien kanssa oli luontevaa, mikä helpotti hirveästi, jos ja kun joskus koulu hieman kärsi treenien tai pelien takia. 

Kuortaneella muutenkin puitteet oli ihan priimaa. Tietysti jäi mieleen myös se yhteisö niin lentopalloilijoiden kuin muidenkin lajien urheilijoiden kesken."


VINKIT

Uskalla unelmoida! 

Ne auttavat puskemaan eteenpäin myös niissä vaikeissakin hetkissä ja muistuttavat siitä, miksi tää laji on niin tärkeää. 

Myös se, että jaksaa uskoa ja luottaa siihen, että kehitys ei tapahdu hetkessä, vaan se on prosessi ja matka, jossa joka päivän teot on merkittäviä.