Kausi 2019-2020

D-poikien onnistunut kotiturnaus SU 19.1.

 

Poikien tämän vuoden ensimmäinen turnaus pelattiin Koivusaaren koululla kotiturnauksen merkeissä . Turnaus sujui kaikinpuolin onnistuneesti. Mitä se sitten tarkoitti käytännössä?

- Vanhemmat olivat yhteistuumin saaneet kasaan puffetin sekä  tällä kertaa myös ruokaa oli tarjolla. Puffetin  tuotoilla on mahdollista tehdä jotain yhteistä kivaa , eikä aina tarvitse erikseen joka asiasta maksaa.

-  Vanhemmat olivat apuna tuomarointi ja kirjurointi tehtävissä.

Vaikka osalle ei uusi järjestelmä ollut tuttu, oli sitä innokkaasti opiskeltu edellisenä iltana , jotta jotain asiasta ymmärtäisi.  Muut paikalla olijat auttoivat vielä käytännössä , niin homma sujui hienosti.

-  Vanhemmat ja muut sukulaiset olivat kannustamassa ja katsomassa pelejä.

Oli hieno huomata kun pelaajille tuli onnistumisa niin katse kääntyi katsomon puolelle, että näkihän äiti, isä, mummi, vaari tai siskonkummin kaima  varmasti, että kuinka hienosti minä onnistuin.

-Peleistä saldona kaksi tappiota ja yksi voitto.

Vaikka keskimääräistä mukavampi  on voittaa kuin hävitä pelejä , niin sitäkin tärkeämpää on nähdä hymy onnistuneen pelaajan huulilla. Tässä turnauksessa tuli ihan kaikille hienoja onnistuneita suorituksia.

Varsinkin viimeinen peli osoitti sen , että kun taistelutahtoa löytyy mikä vain on mahdollista.

Pelien jälkeen pojat kävivät vielä keskustelua keskenään omista ja kavereiden onnistumisista ja niitä kehuttiin aidosti iloisena toisen puolesta 

Tämän pelaavan ryhmän haaste on yhteisten pelitreenien vähyys, mutta siitä huolimatta joukkue on hitsautunut hyvin yhteen kauden aikana ja pelikuviot tulevat pikkuhiljaa tutummiksi .

Tekniikkaa ja taktiikkaa pitää harjoitella, mutta yhtä tärkeää on opetella joukkuepelaamista. Hyvä joukkue pystyy hyvällä asenteilla paikkaamaan myös teknistä osaamista :)

Tämän ryhmän valmennuksesta vastaa hyvin erilainen porukka. Yhdellä vahvin osaaminen tekniikka, yhdellä taktiikka ja kilpailullisuus, yhdellä oman esimerkin voima ja yhdellä sosiaaliset taidot. Näitä kaikkia alueita tarvitaan pelaajan kehityksen kannalta. Vaikka valmennustavat ja vahvuudet on jokaisella omanlaisensa, yhteistyö sujuu hyvin kun kaikilla on sama päämäärä, pelaajan kehittyminen.

Samaa yhteistyötä tarvitaan myös seuratyössä. Vapaaehtoistoimintaa perustuva toiminta vaatii aina tekijöitä sujuakseen. Jotta valmentavat saavat keskittyä tärkeimpään eli valmentamiseen  tarvitaan ympärille joukko ihmisiä auttamaan. Joukkueenjohtaja huolehtimaan käytännön asioista, turnausvastaava , talousvastaava, apuvalmentajia ym. Noiden kaikkien roolien, myös valmentajien  takaa löytyy yleensä jonkun pelaajan vanhempi. Seuroilla kun ei ole käytössään mitään tekijäpankkia mistä aina uuteen rooliin saataisiin tekijä, tarkoittaa se sitä että vanhempien apua tarvitaan aina.  Mitä enemmän yhteisen päämäärän eli lasten liikunnan ja onnistumisen tunteen eteen on tekijöitä sen sujuvammin asiat hoituvat, eikä yhden tai kahden tarvitse tehdä kaikkea. Vaikka minkäänlaista lajituntemusta ei olisikaan aina löytyy joku asia minkä voi tehdä helpottaakseen muiden taakkaa. Kun löytyy halua , löytyy myös oppimismahdollisuuksia.

Meni vähän osa  aiheista ohi turnauspäivästä, mutta aina välillä tarvitsee muistutella mitä on onnistunut seuratyö ;)

Tässä vielä päivän tulokset

BV-PoNMKY    0-2 (17-25, 6-25)

PuMa Dp Sharks-BV 2-1 (25-19, 17-25, 15-8)                                                   

BV-PuMa Dp Warriors 2-1 (16-25, 25-21, 15-5)

Seuraavaan turnaukseen harjoitellaan taas sormi- ja hihalyöntiä, syöttöjä , liikkumista eli kaikki lentopallon pelaamiseen vaadittuvia perustekniikoita.  Ollaan sitten taas vähän valmiimpia seuraavaan turnaukseen joka on 8-tai 9.2.

-Minna

Poikien 2. pooliturnaus

Pelattiin Karkkilassa Su 24.11.

Kauden viimeinen turnaus Karkkilassa oli hieman lyhempi turnaus johtuen siitä ,että osa peleistä pelattiin jo aikaisemmin .

Kauden viimeisessä turnauksessa mukana tehonelikko Hugo, Elias, Jere ja Onni. Valmennuksesta vastasi Minna.

Jo tutuksi käyneellä aamulenkillä käytiin läpi turnauksen tavoitteeet. Niitä asetettiin tasan yksi , pidetään hauskaa.

Salissa kapteeni Hugon pitämien alkulämmittelyiden ja pallottelun sekä minä-ringin jälkeen aloitettiin pelit.

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli KaPo. Jo ensimmäisestä erästä lähtien oli nähtävissä että pojat olivat liikkeellä hyvällä peliasenteella. Ensimmäinen erä vastustajalle 25-16. Pisteet eivät kerro totuutta poikien hyvästä ja rohkeasta pelaamisesta. Toisessa erässä jatkettiin hyvin alkanutta taistelua ja sitä riitti aina jatkopisteille asti. Erä vastustajalle 32-30!

Toisessa pelissä vastustajana PuMa Sharks, jota vastaan aikaisemmin pelit on menneet aika tasaisissa merkeissä. Pojat jatkoivat hyvin alkanutta pelaamista myös tässä pelissä. Nähtiin torjuntoja, hienoja hakupalloja. uskallettiin yrittää uudestaan iskulyöntiä vaikka ensimmäinen ei ihan onnistunutkaan myös syöttövarmuus oli kohdillaan tässä pelissä kuin myös KaPo pelissä.

Puma pelistä voitto 2-0.

On hienoa nähdä miten paljon pojat ovat syksyn aikana kehittyneet ja kuinka ryhmä alkaa pikkuhiljaa hitsautua enemmän yhteen. Samanlaista iloa kuin nähtiin tässä turnauksessa nähdään toivottavasti myös seuraavissa koitoksissa.

Jatketaan ahkeraa treenaamista niin ollaan taas hieman valmiimpia seuraavaan turnaukseen joka on 18.1.

-Minna

Poikien 1.pooliturnaus

Pelattiin Puistolan urheilutalolla LA 2.11

Hugon jäädessä kotiin sairastamaan matkasi tehonelikko Elias, Jere, Onni ja Jesse valmentaja Minnan kanssa Puistolaan kohtaamaan Puman kolme joukkuetta Leget, Warriorsit ja Sharksit.

Päivä tavoitteeksi asetettiin pallojen pelaaminen loppuun asti ja rento tekeminen.

Ensimmäisestä pelistä lähtien oli ilo huomata, että poikien liikkuminen on parantunut edellisestä turnauksesta. Palloja haettiin hienosti lattian pinnassta itseäään säästämättä (saattoi muutama palovammakin jäädä muistoksi turnauksesta :))

Poikien pelejä oli päivän aikana muutenkin kiva katsella, pikkuhiljaa tulee luottoa enempi ja enempi omaan tekemiseen. Peleissä nähtiin myös muutama onnistunut iskulyönti ja torjunta.

Treeneissä kun harjoitellaan taas ahkerasti ja luodaan uskoa omaan tekemiseen niin ollaan taas hieman valmiimpia seuraavaan turnaukseen joka on 23. tai 24.11.

Päivä tulokset

Puma Leget-BV 2-0 (25-18, 25-10)

BV - Puma Warriors 0-2 (8-25, 17-25)

BV- Puma Sharks 0-2 (23-25. 23-25)

-Minna

 

 

 

 

 

 

D-pojat pelasivat toisen lohkokierroksen la 12.10. Viikin monitoimitalolla

Turnauksessa vastassa samat joukkueet kuin ensimmäisellä kierroksella, KaPo, Puma Sharks ja Puma Smash.

Bluesin joukkueessa pelasivat tehoviisikko Elias, Hugo, Jere, Onni sekä Jesse , jolle turnaus oli ensimmäinen ikinä.

Peluutuksesta vastasi Minna.

Päivä alkoi lenkillä , jossa käytiin vielä läpi turnauksen tavoitteet. Ne olivat äänen käyttö sekä pallojen pelaaminen loppuun asti.

Ensimmäisenä oli vastassa KaPo. Ensimmäinen erä alkoi lupaavasti. Oli liikettä ,ääntäkin käytettiin ihan hyvin ja muutenkin tuli hyviä onnistumisia kaikille. Myös toisessa erässä pystyttiin ihan kohtalaisesti mukana pelissä.

Päivän toisessa pelissä Sharksia vastaan ei yrityksistä huolimatta peliä saatu missään vaiheessa kulkemaan.

Ennen päivän viimeistä peliä käytiin keskustelu poikien ja valmentajan kesken jonka lopputuloksena pojat valitsivat itse pelipaikkansa sekä ottivat vastuun kavereiden neuvomisesta.

Keskustelusta oli selvästi apua poikien tekemiseen. Neuvottiin kaveria , tsempattiin hienosti, muistettiin käydä tuulettamassa pistettä ja HYMYILTIIN kentällä. Pelistä saavutettiin myös voitto ja taas oli kiva lähteä hyvällä tuulella kotimatkalle.

Vaikka pojat ottivat itse vastuuta viimeisestä pelistä niin kyllä kuulemma poikien mukaan myös valmentajaakin tarvitaan edelleen :)

Kiitos kannustusjoukoille joita oli runsaasti paikalla ja jotka jaksoivat äänekkäästi kannustaa poikia.

Päivän tulokset

KaPo-BV 2-0 (25-17,25-10)

BV-Puma Sharks 0-2 (9-25, 7-25)

Puma Sharks-BV 0-2 (21-25, 15-25)

Poikien pelit jatkuvat 2. tai 3.11. poolissa 1B , jossa vastassa kolme Puman joukkuetta Leget, Sharks ja Warriors.

-Minna

 

Poikien kauden aloitus

D-pojat aloittivat sarjakauden Järvenpäässä su 29.9. Kinnarin koululla

Joukkueessa pelasivat Hugo,Onni ,Elias ja Jere jolle turnaus oli ihka ensimmäinen.

Tilastomiehenä toimi Jesse , joka toivottavasti nähdään tositoimissa kentänpuolella seuraavassa turnauksessa :)

Penkin päässä valmentajana Minna ja pelien ulkopuolella poikia koutsasi Jussi.

Muut turnauksessa olevat joukkueet olivat KaPo (Karkkilasta) ,Puma Sharks sekä Puma Smash (Puistolasta)

Päivän ohjelmassa oli luvassa kolme peliä peräkkäin.

Poikien pelit sujuivat nousujohteisesti . Päivän viimeisestä pelistä, johon rohkeasti vaihdettiin pelisysteemiä jota ei treeneissä ole kertaakaan vielä harjoiteltu , saavutettiin myös kauden avausvoitto. Hymyssä suin oli kiva lähteä peleistä kotiin.

Turnauksen tavoitteeksi asetettiin äänen käyttö sekä syöttöön keskittyminen. Ensimmäisen turnauksen jännityksesttä huolimatta tavoitteissa onnistuttiin ihan hyvin ja kaikille tuli hienoja onnistumisia päivän aikana.

Treeneissä kun vielä harjoitellaan rohkeaa äänenkäyttöä ja liikkumista niin on hyvä lähteä seuraavaan turnaukseen joka on Viikin monitoimitalolla LA 12.10.

Päivä tulokset:

BV-KaPo 0-2 (7-25,15-25)

Puma Smash -BV 2-0 (25-19,25-6)

BV-Puma Sharks 2-0 (25-21,25-12)

Kiitokset vanhemmille hyvin hoidetuista turnausjärjestelyistä sekä tuomari-ja kirjurointi avusta Ellalle, Maisalle ja Manulle.

-Minna