Naisten pelit jatkuivat

3.10.2020

Lauantain N2 viesraspeli pelattiin Katajanokalla Dynamoa vastaan. Pelisalin etsiminen ajokieltoja vältellen ja avauspiste vastustajalle kattopalkkikosketuksesta sai muutaman henkilön Blues-katsomon tunnelman heti nousemaan kirjaimellisesti kattoon.


Kattopalkkeja kolisteltiin pelissä useasti alun jälkeenkin. Vastustajan monikieliset kannustushuudot taisivat nekin aiheuttaa Bluesin tytöille muutaman helpon virheen pelin alussa. Nopeasti kävi selväksi, että nyt oltiin oikeassa naisten pelissä! Dynamon syöttöpeli oli erittäin varmaa ja laadukasta ja se teki kovia suorituksia muillakin pelin alueilla. Taistelupisteillä ja ässäsyötöillä Blues pääsi vielä ensimmäisessä erässä tasoihin ja ohikin, mutta erä kuitenkin niukasti Dynamolle.

Toisen erän alkuun molemmille joukkueille tuli virheitä, mutta peli parani nopeasti. Katsomossa saatiin ihmetellä mm. Maisan kovia syöttöjä ja vastustajan lyöntejä suorastaan Blues torjunnan läpi. Ajoittain todella hyvää peliä molemmilta. Bluesin tytöillä oli vaikeuksia löytää rytmiä kovien ja helppojen vaihdellessa. Helpompiin palloihin pitäisi kovassakin pelissä muistaa rauhoittua. Pelin tempo ja taso oli sellainen, että tuntui etuoikeutetulta, että oli päässyt saliin harvojen katsojien joukkoon. Blues sai muutaman tärkeän pisteen keskeltä ja erävoiton maku käväisi jo suussa. Dynamon vääntö ja vähävirheisyys riitti kääntämään erän kotijoukkueelle.

Kolmatta erää jo pelattiin, mutta edelleen Blues haki kiinni pääsemistä vastustajan syöttöön, ja ajoittain myös omaan passitempoon. Tuurikaan ei ollut myötäinen. Jujut eivät jääneet vastustajan kenttään eikä oikein puolikovatkaan. Erän alussa eroa tuli liikaa, eikä enää päästy todella haastamaan Dynamoa kolmannessa erässä.
3-0 tulos oli oikea. Kovempi voitti, mutta kaksi ensimmäistä erää olisi voinut kääntyä myös Bluesille. Vastustaja muistutti vielä lopussa pelaajarinkinsä laajuudesta. Tuplavaihdossa vasta viimeisen pisteen ajaksi kentälle tullut pelaaja tälläsi melkoisen pommin nelospaikalta pelin niitiksi.

Erityismaininnan saavat tällä kertaa Alinan puolustus- ja nostosuoritukset. Tekla ja Pihla kirjasivat eniten pisteitä. Torjuntapisteitä joukkue ottaa aina vaan enemmän, mikä tietysti on hyvä merkki. Kaiken kaikkiaan hienoa, että Bluesin juniorit pystyvät pelaamaan näin kovia vastustajia vastaan tasapäisesti.

Pelit jatkuvat heti sunnuntaina 4.10. klo 16:45. Peliä voi seurata suorana Gamesaverin kautta. Tervetuloa sitten sitä seuraaviin kotipeleihin paikan päälle. Kannattaa tulla!