Kausi 2011-12

E-tyttöjen teholeiri Pajulahdessa 10.-11.9.2011

Uuteen kauteen haettiin tehoja tiiviiltä viikonlopun harjoitusleiriltä Liikuntakeskus Pajulahdesta. Ohjelmassa oli mm. perustekniikka- ja liikkumisharjoituksia...jatkuu

Seppänen korostaa

laajempaa näkemystä

Pajulahden seuraleirin yksi vierailevista valmentajista oli Hannu Seppänen, joka valmentaa päätyökseen Mäkelänrinteen lukiossa.
- Nuoret motivoivat; heillä on kova oppimisen jano. On hienoa nähdä, miten nuori kehittyy, liigassa aikanaan tahkonnut Seppänen pohtii.

M50-joukkue yhdeksäs Homenokka-turnauksessa Jyväskylässä

M55 -joukkue osallistui jo perinteeksi muodostuneeseen Homenokka–turnaukseen Jyväskylässä 24.–25.9.2011.

Lauantaiaamuna herätys Järvenpäässä oli noin klo 05:00 ja ensimmäinen peli Jyväskylässä klo 09:45 Päijät-Äijiä vastaan.

Lue lisää....

C-pojilla vahva edustus aluemestaruuskisoissa

 

Blues Volleyn C-pojat edustivat Etelän joukkuetta C-nuorten SM-kisoissa 16.-18.9. Hollolassa.

Aluemestaruuskisat pelataan kolme päiväisenä turnauksena joka syksy ja tänä vuonna kisat pidettiin Etelän alueella, Salpiksen edustamana. Jokaiselta lentopalloliiton alueelta (Etelä, Lounas, Länsi, Itä ja Pohjoinen) turnaukseen osallistuu  2 joukkuetta eli yhteensä 10 sekä tyttö että poikajoukkuetta.

Lue lisää....

C-pojilla menestyksekäs avausturnaus 

 

Matkaan Karhulan liikuntahalliin lähti aamuvarhain kahdeksan poikaa, sekä valmentajat Kirsi ja Marika. Pojat ottivat tavoitteekseen ottaa ainakin kaksi voittoa kolmesta pelistä.

lue lisää...

B-tytöt vei vastustajia 6-0 

Blues Volleyn B-tytöt aloittivat aluemestaruussarjan kolmella voitolla Kouvolassa pelatussa turnauksessa.

tulokset

Sinipaidat valtasivat Koivusaaren

D-pojat rynnistivät uuteen sarjakauteen lauantaina  15. lokakuuta Koivusaaressa. Blues Volley on sarjassa mukana kolmen joukkueen voimin. Ilmoittautuneita joukkueita on mukana kaikkiaan yhdeksän kappaletta. Kolmasosa osanottajista edustaa siis Bluesia. Olemme D-pojissa jättiläiskokoluokan lentopalloseura Etelä- Suomessa.

D-tytöt aloittivat sarjakauden

 

D-tyttöjen sarjakausi alkoi voitolla ja tappiolla. Suurimmaksi osaksi E-ikäisistä koostunut joukkue debytoi D-sarjassa 22.10. 2011 Puistolassa  Lue lisää...

C-tytöillä aluesarjan jatkoturnaus Hollolassa  

Ensimmäisen turnauksen kolmas sija asetti tytöt sellaiseen jatkoturnauslohkoon, johon saatiin ikävä kyllä seuraksi koko aluesarjan vahvin ennakkosuosikki Salpis C-1 ja myös toinen oma Bluesin C-tyttöjoukkue (C-97) eli Teron tytöt. Lue lisää...

Pelisäännöt päivitetty

 

Nuori Suomen Operaatio Pelisääntö kuuluu Sinettiseurojen toimintakulttuuriin. Tavoitteena on edistää keskustelua ja sopimista lasten ja nuorten urheilun periaatteista. Operaatiossa sekä pelaajat ja valmentajat että vanhemmat ja valmentajat laativat omat ohjenuoransa.

Lähes kaikki Blues Volleyn juniorijoukkueet ovat nyt päivittäneet Pelisääntönsä. Käy katsomassa sopimuksia kunkin joukkueen sivuilta Pelisäännöt-kohdasta.

Lisästietoa Operaatio Pelisäännöstä Nuori Suomen sivuilta.

Blues Volleyn naisjoukkue kukisti kärkijoukkueen

 
Blues Volleyn lentopallonaiset antoivat kyytiä lohkonsa kärkijoukkueelle Kiri 60:lle 2-sarjan ottelussa torstaina Koivusaaren koululla. Emäntäjoukkue voitti helsinkiläiset vieraansa dramaattisessa ottelussa selkeästi 3-0 (25-18, 25-16, 25-18).

Blues Volleyn B-tytöt varmistivat

SM-sarjapaikkansa

 
 Blues Volleyn B-tytöt lunastivat kauden toisessa aluemestaruussarjan turnauksessa Saunakallion koululla Järvenpäässä paikkansa kevätkaudella pelattavaan SM-sarjaan. Joukkue voitti alkusarjan lohkonsa ylivoimaisesti ottamalla 2-0-voitot kuudessa pelaamassaan ottelussa.

Lue lisää....

E-tyttöjen sarja-avaus Hausjärvellä 5.11.2011

E-tyttöjen sarja alkoi loistavasti: neljä peliä ja neljä puhdasta 2-0 voittoa.

Lue lisää...

 

D-tytöt voittoisina Vantaalla

Blues Volleyn  D-tytöillä onnistunut vierailu Myyrmäessä VanLe:n emännöimässä turnauksessa. Ensimmäisessä pelissä kaatui PuMa 2... Lue lisää
 

Blues Volleyn C-pojat SM-sarjaan!  

 Ensimmäistä kertaa neljän vuoden tauon jälkeen Blues Volleyn poikajunioreilla on edustus SM-tasolla keväällä 2012.  C-pojat varmistivat SM-sarjapaikkansa 5. marraskuuta Hollolassa järjestetyssä aluemestaruusturnauksessa.

Lue lisää....

Blues Volleyn naisille taas kotivoitto

2-sarjaa pelaava Blues Volleyn naisjoukkue otti jälleen kotivoiton Töölön Vesasta suoraan kolmessa erässä (25-22, 25-19, 25-21) torstaina Koivusaaren koululla.

C-pojille arvokkaita voittoja kotiturnauksessa

C-pojat taistelevat  loppukauden kahdessa viimeisessä turnauksessa aluemestaruudesta. 19.11. pelatussa kotiturnauksessa pojat väänsivät kaksi tärkeää voittoa.

Lue lisää...

E-junnujen turnauksessa Korsossa raikui taas "Olé, olé..."

Blues Volleyn E-tytöt jatkoivat aluesarjaansa Korsossa lauantaina 19.11. Ensimmäiseksi tytöt kohtasivat oman seuran E-pojat... (Lue lisää)

Blues Volleyn naisille karvas kotitappio

Blues Volleyn naisjoukkue hävisi niukasti PuMa3-joukkueelle erin 2-3 (25-21, 23-25, 25-21, 17-25, 13-15) sunnuntaina Saunakallion koululla pelatussa lentopallon 2-sarjan ottelussa.
.

Koivusaaren kotiturnauksesta 26.11. D-tytöille kaksi voittoa ja yksi niukka tappio

Ensimmäinen peli oli hyvää lentopalloa molemmilta joukkueilta koko ottelun ajan. Oli tarkkoja aloitusten nostoja, lisäksi nähtiin muutamia iskulyöntejä ja jopa onnistuneita torjuntoja. Lue lisää...

Kuva: Anna Haapasalo hyökkää pallon Korian Ponnen kenttään muiden Bluesin tyttöjen varmistaessa; vasemmalta Maria Suvanto, Sini Eerola, Laura Niemonen ja Ella Oksala.

 

Blues Volleyn B-tytöt aluemestaruusfinaaleihin

 

Blues Volleyn B-tytöt pelasivat lauantaina Kouvolassa itsensä Etelän alueen neljän parhaan joukkueen kesken 10.12. pelattaviin aluemestaruusfinaaleihin. Bluesin tytöt voittivat kaikki kolme otteluaan melko vaihtelevalla pelillä ja selvästi pienemmillä marginaaleilla kuin tähän saakka syyskauden aikana.

 Lue lisää...

 

 

 

 

 

 E-tytöt syksyn aluesarjassa toiseksi

E-junioreiden syksyn aluesarjan sijoitusturnaus pelattiin la 3.12.2011 Karhulassa. Blues Volleyn E-tytöistä mukana olivat Tuuli, Milja, Janna, Melissa ja Inka. Ensimmäiseksi tytöt kohtasivat... (lue lisää...) 

 

Blues Volleyn B-tytöt aluemestaruushopealle

 

Blues Volleyn B-tytöt saivat lauantaina Järvenpäässä syyskauden päätteeksi kaulaansa Etelä-Suomen aluemestaruushopeamitalit. Bluesin tytöt voittivat neljän finaaleihin päässeen joukkueen turnauksessa kaksi ottelua häviten ainoastaan mestaruuden vieneelle Hollolan Salpikselle. Korian Ponsi sai pronssia ja Karhulan Veikot sijoittui neljänneksi.

lue lisää...

D-tytöt Helsingin kisahallissa 10.12.2011

 

Perinteikäs 1935 valmistunut Töölön kisahalli pelipaikkana oli tytöille aivan uusi ja varmaan hieman hämmentävä kokemus. Jatkuva hälinä ympärillä ja paikan erikoisuus taisivat sekoittaa nuorten pelaajien ajatukset hetkittäin. Lue lisää...

Turnausmatka jonnekin Karhulaan

 
Aamulla vähän jännitti, kun oltiin lähdössä. Yhtään iskää eikä äitiä lähtenyt mukaan. Mukana oli vain meidän E-poikajoukkue ja valmentaja. Lue lisää....

Blues Volleylla menestyksekäs kausi

Juniorijoukkueet edustivat seuraansa upeasti kevään sarjoissa sekä pelillisesti että käytöksellisesti. Karttuneen pelikokemuksen lisäksi moni palasi lopputurnauksestaan välkehtivä mitali kaulassaan. Myös miehet toivat mitallin välkettä Järvenpäähän, kun M45-joukkue voitti SM-pronssia.
 
E-junioreista kolme joukkuetta saavutti mitalisijan. Etelä-Suomen aluesarjaa pelanneet E-tytöt taistelivat itselleen pronssimitalit Tuomisen Jussin ja Salosen Jaskan ohjauksessa.  Juha Karesjoen valmentamat E-pojat puolestaan kipusivat kakkosiksi kuten myös Tiikerisarjaa pelannut Hait-joukkue Kirsi Väänäsen ja Anna Kojolan peluuttamina.
D-pojat voittivat tiukan taiston jälkeen hopeiset mitalit aluemestaruussarjassa Kirsi Väänäsen johdolla. C-pojat pääsivät Super-sarjan lopputurnaukseen ja edustivat siellä tyylikkäästi seuraansa. B-tytöt raivasivat tiensä SM-sarjaan, joka päättyi nuorempana B-ikäluokkana välierävaiheeseen.
 
Seuran kasvatit saavuttivat menestystä kansallisella tasolla. Oskari Muurinen pelasi miesten mestaruusliigassa SM-pronssia Tampereen Isku Volleyssa ja SM-hopeaa A-poikien Iittalan A-Volley-joukkueessa.
Pronssiset SM-mitalit taistelivat Petteri Helander B-poikien PuMa-Volley-joukkueessa ja Jere Vilenius C-poikien Keimolan Kaiku –joukkueessa.
Tuomas Haapasalon joukkue, Pielaveden Sampo, oli SM-sarjan viides, kuten myös A-pojissa pelanneen pikkuveljen Lauri Haapasalo joukkue Korian Ponsi. Pasi Kuosmanen pelasi miesten 1-sarjan liigakarsintaa Korso Vedossa.
 
Beach volleyn puolella parivaljakko Anna Haapasalo ja Laura Niemonen sijoittuivat kunniakkaasti neljännelle sijalle U16-sarjan SM-taistossa.
Alueleirityksiin on osallistunut kuluneella kaudella runsaasti Blues Volleyn  junioreita. Aluejoukkueissa pelasivat Joona Väänänen (CP), Anna Haapasalo, Laura Niemonen, Ella Oksala (BT) sekä Elina Hoivala (CT).
 
 
Blues Volley kauden päättäjäiset 25.5.2011
Kausi 2010–2011 palkittavat pelaajat
TYTÖT
E-tytöt 2001
Mette Helminen ja Netta Hyttinen
Molemmat ahkeria harjoittelijoita, joilla on iloinen meininki myös harjoituksissa!
D-tytöt 1998 (3 joukkuetta)
Elina Piironen
Ahkera harjoittelija, joka ei treeneissä turhia mukise, vaan tekee tosissaan ja keskittyy olennaiseen. Kannustaen ja jopa komentaen samalla kuitenkin myös muita yrittämään :-) Elina on kehittynyt kauden aikana kovasti ja koko ajan vain menee eteenpäin. On omatoiminen ja aloitteellinen kaikissa tekemisissään ja mm. itsenäisesti tehty lisäharjoittelu näkyy kehittymisenä. Elina on oivaltanut myös pelisysteemiä kiitettävästi. Pieni ja pippurinen neiti, jolla liikkuu niin ajatus, silmät kuin jalatkin; pallo pysyy pelissä, kun Elina on siellä, missä pallokin...
Petra Kaitajärvi
Periksi antamaton ja esimerkillinen taistelija sekä todellinen joukkuepelaaja.
Sonja Pääsinniemi
Tunnollinen harjoittelija, jolla on halu oppia uutta ja joka myös omaksuu uudet asiat nopeasti.
C-tytöt 97
Fanny Salonen
Kehittyi vuoden aikana roimasti joka osa-alueella. Pystyi hyödyntämään nopeuttaan vaativalla keskipelaajan tontilla.
B-tytöt 95-96
Laura Rasi
Aina ahkera treenaaja, joka paikassa mukana. Muuntautumiskykyinen, peleissäkin monella tontilla ja eri rooleissa. Pääsi pelaamaan kauden aikana eri joukkueissa ainakin passaria, liberoa ja yleispelaajaa, olikohan välillä myös keskarina. Merkittävässä roolissa ja ansaitsee palkintonsa siitä.
 
N-2
Lotta Hirvonen
Kauden aikana Lotta on kehittynyt ujosta passarinalusta pelin pyörittäjäksi. Oli paikalla ahkerasti sekä 2- että 3-sarjan peleissä.
N-1
Laura Niemonen
Laura on erittäin tunnollinen treenaaja, joka tekee kaiken oma-aloitteisesti ja vahtimatta. Joukkueen luottopelaaja.
Kauden tyttöjuniori
Ella Oksala
Sai menestystä Etelä-Suomen B-tyttöjen 95-aluejoukkueen kuusikon vakiokeskipelaajana. Otti kauden aikana haltuunsa keskaripaikan myös Bluesin naisten 2-sarjajoukkueen aloituskokoonpanossa. Kauden aikana kehittyi sekä pelillisesti että fysiikkansa osalta. Harjoitteluintoa kun riittää, tulevaisuudessa mahdollisuuksia vaikka mihin saakka.
 
POJAT
 
E-pojat 2000+
Aluesarjajoukkue Otto Vilenius.
Herrasmiespelaaja ja vuorenvarma syöttäjä.

Tiikerisarjajoukkue Hait: Matias Laaksokallio.
Kehittyi puolessa vuodessa aloittelijasta  kokeneemman joukkueen tukipilariksi.

Tiikerisarjajoukkue Tiikerit:
Matias Viinikainen. Ketterä liikkuja ja sisukas harjoittelija.
D- pojat 99 
Ville Talja
Ville on kehittynyt huimasti kauden aikana. Kehitys näkyy etenkin pelirokeudessa, hän on mös alkanut ottamaan enemmän vastuuta joukkueessa. Ville harjoittelee tunnollisesti ja harjoittelu on monipuolista.
D- pojat 98
Sakari Pirnes 
D- pojista voisi palkita ihan kenet vain. Tämä joukkue on joukkue isolla Jiillä, joukkue joka kasvoi valtavasti kuluneen kauden aikana, niin pelillisesti kuin joukkuehengelllisesti. Kentän laidalta oli mielettömän
ihana katsoa sitä taistelutahtoa mikä jokaisesta pelaajasta huokui, kaverin auttamista ja kannustamista niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä.
Tästä joukkueesta palkitsemme Sakari Pirneksen, joka puhkesi kukkaan kuluneen kauden aikana, Sakari muotoutui kauden aikana pienestä pojasta urheilevaksi nuorukaiseksi. Kaveriksi joka on tajunnut treenamisen tärkeyden, sen minkä takia harjoituksissa käydään ja tehdään mitä tehdään 100% tarkkuudella ja huolellisuudella. Tästä on hyvä jatkaa, hyvä Sakari! Jatkat samalla innolla ja nöyryydellä niin hyvä tulee.
 C-pojat 96-97
Leo Oinonen
Lyhyen peliuransa aikana Leo on osoittanut tunnollista ja ahkeraa treeneissä käynti aktiivisuutta sekä positiivista ja nöyrää työmoraalia treenisaleilla. Kuluvan kauden c- poikien peleissä Leo on ollut joukkueen kantava voima, eritoten hyökkäyksissä ja torjunnoissa. Kaverista huokuu samalla kertaa niin positiivisuus kuin voimakas voitontahto.
 
Kauden poikajuniori
 Joona Väänänen
Joonan jo vuosia kestänyt systemaattinen, tunnollinen harjoitteleminen sekä kaveria riivaava intohimo lentopalloon on alkanut pikku hiljaa tuottamaan näkyviä tuloksia. Nappasi kuluneen kauden alkumetreillä paikan Etelän aluejoukkueessa C- poikien alue SM kisoihin reippaasti alaikäisenä, jättäen taakseen tukun itseään vanhempia pelaajia. Salossa C- poikien alueSM-mitaleista taistelivat kuluneella kaudella pääsääntöisesti vuonna -96 syntyneet pojat. Joona edusti hienosti Salossa Etelän kakkosjoukkueessa ollen kisojen ainut vuonna -99 syntynyt pelaaja.  Seurajoukkuetasolla Joona on kuluvan kauden aikana pelannut sekä d- poikien että c- poikien joukkueissa, ollen joukkueiden kantavia voimia.
  
Pro  Nuori Suomi palkittavat
Juha Karesjoki E-P: tehnyt ja tekee tärkeää työtä nuorempien junioreitten parissa. Kaksi joukkuetta; Hait alue 2. Tiikerit 4.
Eira Bani, N2 joukkueen valmentaja. Ansioituneesti valmentanut seuran kehittyviä tyttöjunioreita N2 / N3 sarjoissa.
Johanna Katila, N2 joukkueen valmentaja. Ansioituneesti valmentanut seuran kehittyviä tyttöjunioreita N2 / N3 sarjoissa
Juha Laine-Ylijok, hallituksen jäsen. Edistänyt kuluneella kaudella merkittävästi seuran taloushallintoa. Toimivalla seuralla tulee olla luotettava taloudenhoito.
Timo Niemonen. Pitkäaikainen ansioitunut joukkueenjohtaja, tilastomies, seuran joukkueenjohtajaohjeistuksen laatija, hallituksen jäsen. 
Sari Saarelainen. Seuran pitkäaikainen joukkueenjohtaja, seuran ”kotisivuhengetär”, hallituksen jäsen.

Seppänen korostaa laajempaa näkemystä

 
Mäkelänrinteen lukiossa päätyökseen valmentavalla Hannu Seppäsellä riittää intoa sekä lajin että nuorten parissa.
-          Nuoret motivoivat; heillä on kova oppimisen jano. On hienoa nähdä, miten nuori kehittyy, liigassa aikanaan tahkonnut Seppänen pohtii.
Lukiolaisten lisäksi Seppänen valmentaa poikien Etelän aluejoukkuetta ja U19-maajoukkuetta sekä toimii Etelä-Suomen Aluevalmennuskeskuksen, ESAn, päävalmentajana. Ohjaajana Seppäsellä on rauhallinen, mutta päämäärätietoinen ote. Vaikka pitkän miehen tummat kulmat pelottivatkin ensin nuorempia tyttöjä, sai hän vuolaasti kiitosta hyökkäyslyöntivalmennussession jälkeen.
-       Olen tiukka ja vaativa. Valmentamisen perustana on yhteisen sävelen löytyminen ja yhteiset pelisäännöt, Seppänen kertoo valmentajafilosofiastaan.
Lentopalloilulle lisää tarjontaa
Lentopalloilulla on maailmanlaajuisesti urheilujärjestöistä eniten jäsenmaita, 220, ja harrastajia jopa yli miljardi. Suomessa lajia pelailee  noin 118 000 henkilöä, joista rekisteröityjä pelaajia on 12 200. Näistä yli puolet on junioreita. Maakunnissa lentopallolla tuntuu edelleen olevan imua, mutta pääkaupunkiseudulla on pulaa poikapelaajista, varsinkin C-ikäisistä ylöspäin.
-          Pitäisi saada luotua enemmän tarjontaa. Etelässä matkat ovat fyysisesti lyhyitä, mutta lähiöissä niihin saattaa kulua paljon aikaa. Harrastusmahdollisuus pitäisi olla lähikoululla siten, että valmentaja liikkuu paikasta toiseen, ei harrastajat, Hannu Seppänen pohtii tilannetta.
Mikä on syynä tarjonnan vähyyteen? Onko lentopallo vaikea laji?
-          En pidä lajia vaikeana. Monella on lajista väärä kuva eli 11 pelaajaa seisoo, kun yksi yrittää osua palloon. Junioreiden peliä on helpotettu soft-palloilla ja koppisäännöillä.
 
Miten tilannetta voisi parantaa?
-          Työelämän vaatimusten yhä kiristyessä vanhemmilla ei riitä aikaa eikä voimia lastensa harrastuksiin kuten ennen. Pitkässä juoksussa päätoiminen valmennuspäällikkö olisi hyvä asia.
 
Seppänen korostaa oikean tekniikan opettamista alusta alkaen. Peruslyöntien oppimisen jälkeen kyseessä on pitkälti niiden toistamisesta, mutta väärinopittujen asioiden kitkeminen on työlästä.
-          Valmennuspäällikkö voisi olla seurojen yhteinen. Hänen vastuullaan olisi varsinkin alkeiden opetus ja valmentajien koulutus. Tällä tavoin joukkueille voisi olla helpompaa löytää vetäjiä, kun heillä olisi tuki takanaan.
Menestyäkseen lentopalloilija tarvitsee neljää erilaista asiaa.
-          Kodin tukea, fyysisiä ominaisuuksia, intohimoa lajia kohtaan ja hyvää onnea, Seppänen hymyillen luettelee.
 
Liigapelaajien tuottaminen ei ole kuitenkaan Seppäsen ajatuksissa ensimmäisenä eikä ainoana, vaan hän korostaa laajempaa näkökulmaa.
-          Tavoitteena on luoda lentopallosta elinikäinen harrastus. Mukavat kokemukset juniori-ikäisenä voi tuottaa seuroille myöhemmin erilaisia toimijoita ja rahoittajia.
Sari Saarelainen
F-sekajoukkue

Pikkuiset debytoivat Turussa 

F- Junnut lähtivät valloittamaan Turkua kahden joukkueen voimin. Toinen joukkueista osallistui F -sekasarjaan ja toinen tyttöjen sarjaan. Paljon nähtiin hyviä suorituksia... lue lisää.

E-tytöt edustivat bluesia kahden joukkueen voimin.

 

POWER CUP:ISSA KESÄFIILIKSIÄ JA TIUKKOJA MATSEJA!

E-tytöt lähtivät vuoden 2012 Power Cupiin Turkuun kahden joukkueen voimin. Tavoitteena oli sekä saada aikaan hyviä pelejä, hankkia kokemusta pitkästä turnauksesta sekä ennen kaikkea nauttia kesästä, lentopallotunnelmasta ja kavereista. Kaikki nämä tavoitteet saavutettiin ja paljon muistoja kertyi pitkälle tulevaisuuteen! Lue lisää kisatunnelmia...

Blues Volley näkyi Turussa upeasti

Tuhannet kiitokset kaikille Power Cupiin osallistuneille! Turnaus sujui osaltamme kaikin puolin mallikelpoisesti. Moni joukkue ylsi sarjassaan hienosti 25 parhaan joukkoon, eikä vakavampia loukkaantumisia tapahtunut. Ruokajonot taisivat olla suurin murheenkryyni. Tärkeintä oli kuitenkin yhdeässäolo ja pelaaminen!

Katso kuvakooste.....

E-poikien Leevi Väänänen on taskukokoinen lentopallotaituri, joka on sisukas ja aktiivinen harjoittelija.
D00-joukkueen palkittu Topi Seppänen on kiva pelikaveri, mutta vastustajille armoton verkkopelaaja.
D farmijoukkueen Almaz Sadykov on ahkera ja tunnollinen harjoittelija.
D99-joukkueen Aleksi Hyvönen antoi ison panoksen joukkueen menestyksen puolesta; oikea pelimies.
C-poikien Joel Mentulan asenne sekä pelaamista että harjoittelua kohtaan on muuttunut selkeästi määrätietoisempaan suuntaan, kohti nuoren urheilijan tapaa toimia.
B-poikien Tomi Torkkeli on tunnollinen harjoittelija, kehitystä tapahtunut paljon niin lajitaidoissa kuin fyysissä ominaisuuksissa.

Pojat:

 

 

Lentopallokerho: Tarmo Toimela. Ahkera ja liikunnallinen jalkapalloilija, jolla riittää intoa myös muihin lajeihin. Täsmällisesti paikalla harjoituksissa.

 

E: Leevi Väänänen. Taskukokoinen lentopallotaituri. Sisukas ja aktiivinen harjoittelija. Selviytyi rohkealla asenteella uusista haasteista: Pelasi E-poikien lisäksi koko kevätsarjan kolme vuotta vanhempien D-00 joukkuessa ja kävi myös C-poikien mukana pelaamassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

D00: Topi Seppänen. Kiva pelikaveri, mutta vastustajille armoton verkkopelaaja. Nauttii pelijännityksestä ja esittää tiukoissa otteluissa parasta peliään. Tiukka asenne harjoitteluun on ollut kehityksen tae jo monta vuotta.E-pojat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D farmi: Almaz Sadykov. Almaz on ahkera ja tunnollinen harjoittelija. Almaz aloitti lentopalloharrastuksen kuluneen kauden alussa. tästä huolimatta hän on omaksunut lajin perustaidot hyvin. NHL tyyliin häntä voisi kutsua "vuoden tulokkaaksi".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D99: Aleksi Hyvönen. Aleksi antoi ison panoksen joukkueen menestyksen puolesta. Hän on parhaimmillaan juuri kilpailutilanteessa. Aleksi on pelimies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C: Joel Mentula. Asenne sekä pelaamista että harjoittelua kohtaan muuttunut selkeästi määrätietoisempaan suuntaan, kohti nuoren urheilijan tapaa toimia. Koko pelikäsitys kehittynyt huimasti kuluneen vuoden aikana sekä ymmärrys harjoituksen merkityksestä seljennyt.

 

 

 

 

 

 

 

B: Tomi Torkkeli. Tunnollinen harjoittelija, kehitystä tapahtunut paljon niin lajitaidoissa kuin fyysissä ominaisuuksissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

F-joukkueen Maisa Asikanius palkittiin ahkerana harjoittelijana, joka osallistuu nurisematta treeneihin.
Valmennusvastaava Kari Haapasalo onnittelemassa E-tyttöjen Melissa Karimiestä, joka on ahkera ja innokas harjoittelija, taitava, varmaotteinen ja iloinen pelaaja.
D1-tyttöjen Jenna Saario on joukkueensa runkopelaaja ja vastuunkantaja.
D2-tyttöjen Janna Havia on luotettava, tunnollinen ja ahkera harjoittelija.
C98/99-joukkueen palkittu Riina Lappi- Riina on kauden aikana kehittynyt lentopalloilijana monipuolisesti erityisesti säännöllisesti pelaamallaan passarin paikalla.
C98-joukkueen Eveliina Koskinen on kehittynyt kauden aikana; iskulyöntiaskeleet pomppivat kevyesti.
C97-joukkueen Viivi Vienonen on varma pelaaja kentällä ja hyvä kaveri kaikille.

 

Blues Volley 2011-2012 palkittavat

Kauden päättäjäiset 15.5.2012:

 

 

Tytöt:

F: Maisa Asikanius. Maisa ei koskaan nurise tehtävistä harjoitteista, tekee ne sata lasissa ja hyvin. Jos tulee palautetta, niin seuraaviin treeneihin mennessä asia on yleensä parantunut ellei jopa kokonaan korjaantunut. Ahkera harjoittelija.

 

 

 

E: Melissa Karimies (-01).Ahkera ja innokas harjoittelija, taitava, varmaotteinen ja iloinen pelaaja. Pelasi kauden myös D1 joukkueessa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D1: Jenna Saario (-99). Joukkueessa runkopelaajana ja vastuunkantajana, johon joukkuetoverit ja valmentaja voivat luottaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D2: Janna Havia (-01)- Luotettava, tunnollinen, ja ahkera harjoittelija, pelasi kauden myös E- joukkueessa

 

 

 

 

 

 

 

C98/99: Riina Lappi- Riina on kauden aikana kehittynyt lentopalloilijana monipuolisesti erityisesti säännöllisesti pelaamallaan passarin paikalla. Motivaatio lentopalloilijana kehittymiseen ja harjoitteluun on ollut hyvällä tasolla koko kauden ajan ja se myös näkyy eteenpäin menemisessä. Riina on osallistunut kauden aikana oman seuratoiminnan lisäksi aktiivisesti myös Eteläisen alueen alueleiritoimintaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

C98: Eveliina Koskinen. Eveliina on kehittynyt kauden aikana. Mm. iskulyöntiaskeleet pomppivat kevyesti. Lisäksi omatoiminen harjoittelu näkyy lihaskunnon ja liikkuvuuden paranemisessa sekä sitä kautta pallonhallinnassa. Tunnollinen harjoittelija, joka kuuntelee hyvin ohjeet ja pyrkii aina parhaimpaansa.  Esimerkillinen pelaaja omalle joukkueelleen.

 

 

 

 

 

 

C97: Viivi Vienonen. Varma pelaaja kentällä ja hyvä kaveri kaikille. Rauhallisella ja esimerkillisellä asenteella kaikissa harjoituksissa ja peleissä. Kuuntelee ohjeet ja tekee  mitä sovitaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B: Anna Haapasalo. B-tyttöjen joukkueen kapteeni, päätöskauden kantavia voimia tasaisenvarmoilla esityksillään. Kaudesta jäi muistoksi myös Etelän aluejoukkueessa saavutettu Aluejoukkueiden SM-hopea.

Naiset:

Naisten edustusjoukkue:  Heini Sarpakunnas. Vahva kausi - Heini vakiinnutti paikkansa aloituskuusikossa ja oli läpi kauden joukkueen kantava voima.

 

 

 

 

 

Laura Rasi ja Benjamin Jansson.
Pro Nuori Suomi -diplomin saajat: Tiina Rasi, Pekka Pirnes, Juha Laine-Ylijoki ja Jaakko Saarinen-
Blues Volleyn B-tytöt ovat Suomen neljänneksi paras joukkue.

 

Kauden tyttöjuniori:  Laura Rasi- B-tytöissä joukkueen alkuajoista asti vuotta muita nuorempana hyvin pärjännyt, kaikkien pelipaikkojen osaaja. Pelasti vaikeassa tilanteessa huikealla SM-puolivälieräottelun suorituksellaan joukkueensa neljän sakkiin, ansaitsee kiitokset siitä!

Kauden poikajuniori Benjamin Jansson- Ratkaisevan tärkeä lenkki C- poikien kauden peleissä, parhaat esitykset kauden tärkeimpiin peleihin. Ensimmäinen pelikausi uudessa seurassa ja uudessa roolissa, kehitys kauden kuluessa huimaa.

 

 

 

 

 

 

 

Pro Nuori Suomi diplomit:

Juha Laine-Ylijoki: seuramme pitkäaikainen talousvastaava, jo vuodesta 1999 . Juha on kuluneella kaudella edelleen merkittävästi kehittänyt Bluesin taloushallintoa.

Pekka Pirnes:  joukkueenjohtaja SM välieriin selvinneessä C-poikajoukkueessamme.

Tiina Rasi: B-tyttöjen SM lopputurnauksessa upeasti  4. sijoittuneen joukkueen monivuotinen rahastonhoitaja.

Jaakko Saarinen: Järvenpään lentopalloilun herrasmies ja Grand old man. (jo -60 luvulta) Toiminut valmentajana Blues Volleyssa usean vuoden aikana, viime kaudella C-, D- ja E-tytöissä.

 

Ravintoneuvoa ymmärrettävästi. Liikuntaneuvoja Mikko Ahonen osasi ottaa yleisönsä.

 

Nuori tarvitsee liikunnan lisäksi monipuolista ravintoa ja riittävästi lepoa

Blues Volleyn päättäjäistilaisuuden aluksi liikuntaneuvoja, personal trainer Mikko Ahonen kertoi ravinnon merkityksestä ja energiajuomien vaikutuksesta.

- Jos syö liikaa ennen treenejä, voi harkoissa alkaa väsyttää. Verenkierto siirtyy vatsaan, Ahonen muistuttaa.

Hänen mukaansa nuoren pitäisi syödä 2-3 tunnin välein. Koulureppuunkin kannattaa ottaa evääksi hedelmiä tai välipalapatukoita, että verensokeri pysyy riittävän korkealla ja jaksaa keskittyä.

- Jos turnaus on lauantaina, kannattaa alkaa tankata hiilihydraattipitoisella ruoalla, kuten pastalla, jo torstaina. Proteiinipitoista  ruokaa, kuten juustoa, munia, pähkinöitä ja leikkeleitä, kannattaa syödä turnauspäivän aamupalaksi, niin nälkä pysyy pidempään loitolla, Ahonen neuvoo. 

Lentopalloilijat saivat Ahoselta kätevän turnausvinkin.

- Huoltajat voisivat tehdä vuorotellen eväät kaikille kylmälaukkuun.

Ahonen kyseenalaistaa energiajuomien piristävää vaikutusta turnauksissa.

- Juotuasi energiajuomia olet kuin energiapommi; silmät seisoo päässä, jolloin pallonkin voi nähdä kolmena.  Paikallaan istuminen on todella vaikeaa; jalat ja kädet yrittävät naputtaa ja olla liikkeessä kaiken aikaa.

Myös Blues Volleyn puheenjohtaja Mikko Partti muistutti ravinnon ja levon tärkeydestä sekä varsinkin riittävästä liikkumisesta. Vain osa suomalaisista lapsista ja nuorista liikkuu fyysisen kuntonsa takia ja terveytensä kannalta riittävästi.

-  Urheiluseuran joukkueharjoitukset, joista tulee hyvin yleisesti 3 tuntia viikossa, eivät riitä täyttämään kasvuikäisen liikuntasuosituksia, joka on vähintään 15 tuntia. Siihen tarvitaan runsaasti muuta liikuntaa ja urheilua. Tähän määrään lasketaan koulumatkat, pyöräily, pihapelit, uinti jne.

- Nuorella tulisi olla ainakin kesäaikana rinnakkaislaji, jota harrastaa, muun hyötyliikunnan ja lajin oheisharjoittelun lisäksi. Joukkuepelaajana on aina vastuussa myös pelikavereilleen harjoittelustaan kehittymään pyrkivässä joukkueessaan, Partti sanoo.

Blues Volley on osaltaan huomioinut urheilullisen monipuolisuuden merkityksen toiminnassaan ja tarjoaa jälleen yleisurheiluvalmennusta viime kesän tapaan ammattilaisen yleisurheilijavalmentajan johdolla kahdesti viikossa.

Power cup järjestetään tänä vuonna Turussa 7.10.6. Blues Volleylta turnaukseen osallistuu täyden tusinan verran joukkueita.

 

 

Blues Volleylla menestyksekäs kilpailukausi

Ennätysmäärä osallistujia Blues Volleyn kauden päättäjäisissä

 

Blues Volley juhli kautensa päättymistä Järvenpään Lukion auditoriossa tiistai-iltana. Juhlapaikka täyttyi lähes kokonaan aktiivisista lentopalloilijoista ja heidän kotijoukoistaan. Päättyvä kausi oli seuran 19-vuotisessa historiassa kilpailullisesti yksi menestyksekkäimmistä. Seuran väreissä kilpaili 14 juniorijoukkuetta ja viisi aikuisjoukkuetta sekä lisäksi toiminnassa oli mukana pari harrasteryhmää.

-  Kiitos kehusanoin valmentajillemme pitkästä ja menestyksekkäästä sarjakaudesta. Valmentajille ja joukkuetoiminnalle pohjaa ovat rakentamassa joukkueissa toimivat aktiiviset vanhemmat sekä seuran hallitus, joille kaikille esitän kiitokset koko seuraa eteenpäin vieneestä työstä, Blues Volleyn puheenjohtaja Mikko Partti aloitti puheensa.

Joukkueet menestyivät sarjoissaan

Blues Volleyn joukkueet menestyivät sarjoissaan.  B-tytöt saavuttivat neljännen sijan SM- lopputurnauksessa ja Etelä-Suomen alueen hopeaa. C-pojat etenivät SM-välieriin, E-tytöt ja D-pojat voittivat aluemestaruuden, tyttöjen C97 – ja C98/99-joukkueet ottivat kaksoisvoiton Supersarjan Etelän alueella ja E-pojat pelasivat kultaa ja pronssia Tiikerisarjassa.

- Vastustajamme tietävät  kentälle tullessaan, että Bluesin joukkueet ovat olleet ”vastustajien harmina jo vuodesta 1993”. Tämän vuoden treenipaitamme viesti on, että tuomme svengiä kentille, Partti hymyillen kertoo.

Sarjapelien lisäksi useampi seuran pelaajista osallistui aluejoukkueleirityksiin ja pääsi aluejoukkueiden SM-edustuksiin.  B-tyttöjen joukkueesta  aluejoukkueiden SM-hopeaa saavuttivat Etelän 1-joukkueessa Sini Eerola, Anna Haapasalo, Laura Niemonen, Veera Salomäki  ja Maria Suvanto.  Etelän 2-joukkueessa pelasi lisäksi Marianna Grigorakis.

C-pojista Etelän joukkueissa esiintyivät Joona Väänänen, Joel Mentuna, Roope Niemonen ja Sakari Pirnes.

- Viime syksynä käynnistyi F-junioreitten lentopallokerho, jossa harjoittelun into on aito ja suuri. Seurallamme on hyvä tulevaisuus, puheenjohtaja hehkuttaa.

Polku alkaa Blues Volleysta

Bluesin kasvatit ovat astelleet menestyspolullaan myös ylemmille sarjatasoille.  Tuomas Haapasalo (Piivolley, Sampo, KoVe), Oskar Muurinen (Isku-Volley), Pasi Kuosmanen (KoVe) tai juniorina Bluesissa uransa jossain vaiheessa pelanneet Niklas Seppänen (Kove) Robert Seppänen (Saimaa Volley), Leena Alho (Pislaploki) ovat yltäneet liigakentille ja otteluselostuksiin Urheiluruudussa.

- Kun juniorimme tietää, että hän on valmentajiensa  johdolla itse kunnolla panostanut harjoitteluun ja seurassa on ennestään menestyskulttuuria, luo se oikeanlaista ja pelissä välttämätöntä itsevarmuutta kentille, joka vie eteenpäin niin joukkueita kuin yksilöitä, puheenjohtaja sanoo.

- Terve kilpailu kuuluu urheiluun. Netissä suoritetun seuramme tyytyväisyyskyselyn mukaan nuoret pitivät kilpailemista harrastuksessaan keskeisen tärkeänä asiana. Kilpailu ei ole kuitenkaan seuratoimintamme ainoa tavoite, vaan haluamme tarjota lapsille ja nuorille heidän edellytyksiään sekä tavoitteitaan vastaavaa hyvää ja mieluista urheiluharrastusta, josta saa kokemuksia ja voimavaroja elämään ja joka kulkisi pitkään, ehkä koko elämäniän ajan heidän mukanaan, Partti muotoilee. 

Urheiluseuratoimintaan liitetään itse urheilun, fyysisen kehityksen ja terveyden lisäksi monia positiivisia sosiaalisia asioita.

- Urheilujoukkueissa ja seurassa syntyy me-henkeä, joka muualla tuntuu vähenevän.  Nuoret oppivat sääntöjen kunnioitusta, kurinalaisuutta, oma-aloitteisuutta, aktiivisuutta ja ahkeruutta oman joukkueensa eteen. Sooloilijat saavat kritiikkiä, sillä itsekkyyttä ja omaehtoisuutta ei arvoteta. 

Tilaisuuden jälkeen pidetyssä vuosikokouksessa valittiin seuran puheenjohtajaksi Mikko Partti ja hallituksenjäseniksi: Kari Haapasalo, Tuulia Havia, Juha Laine-Ylijoki, Jari Peltonen, Sari Saarelainen ja Matti Sarpakunnas. 

 

Kauden palkitut. Takarivissä vas. Jenna Saario, Riina Lappi, Eveliina Koskinen, Viivi Vienonen, Topi Seppänen, Almaz Sadykov, Aleksi Hyvönen, Joel Mentula, Tomi Torkkeli, Heini Sarpakunnas, Laura Rasi, Benjamin Jansson ja eturivissä Melissa Karimies, Janna Havia, Leevi Väänänen, Maisa Asikanius ja Tarmo Toimela. Kuvasta puuttuu B-tyttöjen palkittu Anna Haapasalo.