Kausi 2010-11

Vihtakadun koulun oppilaat kannustivat joukkueitaan voittoon.

Koululentisturnauksessa ennätysmäärä joukkueita

Blues Volleyn järjestyksessään jo14. McDonald´s Koululentisturnauksessa kisattiin ensimmäistä kertaa myös 3.-4.-luokkalaisten sekasarjassa, jossa mestariksi ylsi Kyrölän pojat. 5.-6.-luokkalaisissa Kyrölän 5b-luokka otti tyttöjen mestaruuden ja Vihtakadun kuudesluokkalaiset valtasivat poikien ykköstilan.

Lue lisää…

Valmentajat Jussi Tuominen ja Jaska Saarinen sekä E-tytöt.

E-junnut avasivat

kevätkauden Vihdissä

 

E-tytöt ja -pojat olivat jälleen turnauksessa Vihdissä sunnuntaina 16.tammikuuta.

Nyt mukana joukkueessa oli uusista tytöitä Janna pelaajana ja Iida tutustumassa turnausilmapiiriin. Heti kentälle päästyään Janna näytti, että aloituskin onnistuu: viisi onnistunutta syöttöä, joista neljä pistettä ja pojat verkon toisella puolella paniikissa.

Lue lisää...

D-tytöillä kauden

avausturnaukset kotona, Hausjärvellä ja Haminassa

 

D-tyttöjen Cats-joukkue emännöi kevään aloitusturnausta Koivusaaren koululla 22. tammikuuta, kun OMG-joukkue puolestaan matkusti Hausjärven Hurrikaanien vieraaksi. 

Salissa oli tavanomaista enemmän jännitystä ilmassa, sillä vastassa oli aivan uusia joukkueita. Päivän aikana nähtiinkin tiukkaa taistelua ja tasaista vääntöä tasapäisten joukkueiden ottaessa mittaa toisistaan. 

Lue lisää...

 

Uudet D-tytöt saivat tulikasteensa Haminassa

 

"Syksyllä 2010 aloitti Blues Volleyssä ryhmä uusia D-ikäisiä tyttöjä. Heistä on muodostunut seitsemän tytön innostunut ja aktiivinen ryhmä. Tytöt harjoittelivat ahkerasti syksyn ajan. Kevätkaudeksi 2011 ilmoittauduttiin etelän alueen Tiikerisarjaan. Tämän sarjan ensimmäinen turnaus oli lauantaina 22.1.2011 Haminassa.

Lue lisää

E-tytöt pelaavat myös kevätkaudella hymyssä suin.

 Kevät on täynnä junnuturnauksia 

 

Blues Volleyn juniorijoukkueet ovat hienosti edustettuina kevään sarjoissa. Iloista peli-ilmettä ja jännitettävää riittää lähes joka viikonlopulle.

Lue lisää....

 

 Turnauksessa katsastetaan oma taitotaso

 

Blues Volleyn järjestämässä Järvenpään Viking Line Cup –sarjan osaturnauksessa lauantaina 29. tammikuuta pelasi lentopalloa 23 joukkuetta Järvenpään liikuntahallilla ja lukiolla.  Järvenpääläisistä joukkueista menestyivät miesten kilpasarjan voittanut Team Mäntylä ja sarjan kakkonen Järvenpään Lentopallokerhon M50- joukkue. LePaKen M55-joukkue sijoittui harrastesarjassa hopealle.

Lue lisää

 

Tavoitteena kaksi voittoa

 

Kaksi viikkoa oli kulunut D-tyttöjen Haminan turnauksesta ja kokoonnuimme taas Järvenpään Teboilille. Tällä kertaa olikin pelimatkamme mukavan lyhyt, sillä turnaus pelattiin Vantaan Korsossa.

Tytöt asettivat tälle turnaukselle oman tavoitteensa:  pitäisi voittaa yksi peli enemmän kuin viimeksi.    Viime turnauksessahan kävi niin, että voitimme vain yhden pelin neljästä ja nyt tavoiteltiin siis kahta neljästä. Sitä varten oli treenattu kahden viikon ajan. 

Lue lisää....

 Cats- ja OMG-joukkueet jatkavat alemmassa loppusarjassa

 

Helmikuun ensimmäisenä lauantaina Blues Volleyn D-tytöt suuntasivat Hollolan liikuntahallille alkulohkon toiseen turnaukseen. Cats pelasi aamusta alkaen ja OMG jatkoi puolilta päivin omassa lohkossaan. Kumpikin joukkue pelasi hienosti, mutta jäi yhden voiton päähän ylemmästä jatkosarjasta.

Lue lisää...

 

Blues Volleyn B-tytöt SM-välieriin

 

Blues Volleyn B-tytöt varmistivat lauantaina Laihialla pelatussa SM-sarjan 5-lohkon turnauksessa paikan välierävaiheeseen. Lohkon ennakkoon kovimmat joukkueet LP Kangasala ja Salon Viesti olivat vastassa ja Blues joutuikin palaamaan Pohjanmaan matkaltaan kahden tappion ja yhden, Utajärven Urheilijoista saadun voiton kanssa. 

Lue lisää....

D-tytöt voittivat kaikki kolme otteluaan

 

 Blues Volleyn D-tytöillä oli menestyksekäs turnaus Lohjalla 5. helmikuuta Tiikerisarjan osaturnauksessa. 

Tytöt voittivat kaikki kolme vastustajaansa: Hotan, Espoon Lentis 2:n sekä Kole-57 2:n. 
 

Lue lisää...

 E-junnuilla kotiturnauksessa iso joukkue

 

E-tytöt osallistuivat Koivusaaren kotiturnaukseen helmikuun 12. päivä laajalla joukkueella, josta Iida ja Hanna ensikertalaisina pelikentällä.

Ensimmäisenä tytöt saivat vastaansa Salpiksen E-tytöt, ja edessä olikin varsinainen jännitysnäytelmä.

Lue lisää...

 

 E-tytöille Kausalasta yksi voitto ja yksi tappio

 

Blues Volleyn E-tytöt pelasivat lauantaina 12.3. Kausalassa. Turnauksessa napattiin voitto Kausalan Yrityksen E-tytöistä. Ensimmäinen erä vaikutti läpihuutojutulta, kun koko joukkueen onnistuneilla syötöillä erä päättyi nopeasti Blues Volleylle selkein luvuin 25-13.

Lue lisää...

 

 

Onnea D-pojille aluemestaruushopeasta!

 

Blues Volley D-pojat voittivat tiukan taiston jälkeen upeasti hopeisen mitalin Etelä-Suomen lentopallon aluemestaruussarjassa lauantaina 18. maaliskuuta Hollolassa. Joukkueessa pelasivat Joona Väänänen, Roope Niemonen, Sakari Pirnes ja Joel Mentula.

Lue lisää...

Junnutuomarikurssilla yli 40 innokasta viheltäjää

 Blues Volleyn järjestämään nuorten kaksiosaiseen erotuomarikoulutukseen osallistui peräti 44 innokasta D- ja C-ikäistä lentopalloilijaa tammi-helmikuussa. Etelä-Suomen lentopalloerotuomareiden aluekouluttaja, Blues Volleyn naisten joukkueen valmentaja Eira, Emmi, Bani luennoi tuomaroinnista ja lentopallosäännöistä sekä opasti viheltämisen saloihin käytännössä.

Lue lisää tuomarikurssista ja Emmistä...

 

 

E-junnuille mitaleja aluesarjasta!

 

 

Blues Volleyn E-juniorit hakivat mitalit Hollolasta 27.3. aluesarjan päättyessä. E-pojat kipusivat poikien vertailussa hienosti hopealle. E-tytöt saivat pronssimitalit, kun samassa sarjassa pelanneet tyttö- ja poikajoukkueet palkittiin erikseen. Lue lisää junnujen omilta sivuilta.

 

 

 

 

Tuusulan pojat taistelivat hopeaa Blues Volleylle

 

Korson Veto oli isäntänä, kun lauantaina (26.3.) pelattiin lentopallon E-junioripoikien Tiikerisarjan lopputurnaus. Blues Volleylla oli peleissä mukana kaksi joukkuetta: Hait ja Tiikerit. Sarjassa pelattiin kolme osaturnausta.Ennen viimeistä koitosta tilanne sarjassa oli tiukka. Hait olivat toisena. Eroa oli vain kaksi pistettä piikkipaikalla olleeseen Mäntyharjun Virkistykseen.

C-pojat edustivat upeasti LaihiallaBlues Volleyn C-pojat pelasivat Laihialla supersarjan finaalissa 16. huhtikuuta. Turnausmatka oli onnistunut ja kokemusrikas. Pojat pelasivat erinomaisesti, käyttäytyivät hienosti ja matkat sujuivat hyvin.

Lue lisää...

E-tyttöjen kuulumiset Power Cupista.

 

Turnaus aloitettiin torstaina. Alkujännitystä ja muutakin säätöä riitti kahdelle ensimmäiselle pelipäivälle, joista saldoksi jäi yhteensä kolme voitettua erää.

Lue lisää...

Vahvaa peliä E-pojilta Power cupissaBlues Volleyn E-pojat lähtivät Poweriin kolmen joukkueen voimin. Aluejoukkueemme pelasi E-sarjassa. Tiikerit ja Hait pelasivat E-tiikerisarjassa.

Lue lisää...

Helteinen Power Cup sujui Bluesilta hyvin

Hellettä, hikeä ja hymyä! Blues Volleyn porukka, 53 pelaajaa ja 39 valmentajaa ja huoltajaa, jaksoi hymyillä paahtavasta helteestä huolimatta koko turnauksen ajan. Viilentämismenetelmiä näkyi Jokimaan raviradalla Lahdessa monenmoisia: pää kylmän vesihanan alle, ämpäristä sienellä vettä päähän tai kasteltu huivi. Pelastuslaitos toi oman kortensa kekoon tarjoamalla paloauton avustuksella suihkukävelyä. Nestetasapainosta huolehdettiin myös urheilujuoman, kivennäisveden tai veden ja suolakiteen avulla.

Oheisohjelmat olivat tänä vuonna erinomaiset: avajaisissa Jim K, Cheek diskossa ja Argentiina-Suomi-maailmanliigaottelu. Tyttösillä riitti nimikirjoitusten metsästystä ja poseerausta. Oman mukavan  lisänsä tarjosi majoituspaikkamme lähellä ollut uimaranta.

Lauantaina ja sunnuntaina peli pelattiin lyhennettyinä: kaksi ensimmäistä erää 15 pisteeseen ja kolmas seitsemään. Tämä oli Pelastuslaitoksen määräys, sillä ensiapu täyttyi kuumuudesta kärsivistä.

Katso junnujen sivuilta lisää tunnelmia.

 Pajulahden seuraleirillä ennätysmäärä osallistujia

 

Yksi varma syksyn merkki bluesvolleylaisille on perinteinen Pajulahden seuraleiri, joka järjestetiin nyt jo 15. kertaa. Leirlle osallistui lähes 110 pelaajaa ja huoltajaa!
Viikonlopun treenien suola oli vierailevat valmentajat: maajoukkuevalmentaja Hannu Seppänen ja oman seuran naisjoukkueen valmentajakaksikko Eira Bani ja Johanna Katila. Treenien ohella pelattiin harjoitusotteluita, käytiin punttisalilla, saunottiin, uitiin, lenkkeiltiin ja kisailtiin.

Lue lisää....

 Junnut opiskelivat innolla viheltämistä

 

Blues Volleyn järjestämään nuorten kaksiosaiseen erotuomarikoulutukseen osallistui peräti 44 innokasta D- ja C-ikäistä lentopalloilijaa tammi-helmikuussa. Ensimmäisessä osassa Etelä-Suomen lentopalloerotuomareiden aluekouluttaja, Blues Volleyn naisten joukkueen valmentaja Eira, Emmi, Bani luennoi tuomaroinnista ja lentopallosäännöistä.

- Nuoret jaksoivat kuunnella hyvin tiiviin kolmen tunnin paketin, Emmii kehuu 12-15-vuotiaita koulutettaviaan.

- Tuomarin ensimmäinen tehtävä on valmentajien kättely ja verkon tarkastaminen (korkeus + antennit), Emmi muistuttaa lisäten, että tuomari ei verkkoa käy säätämään, vaan järjestäjät. 

Tuomari tarkistaa myös pelaajien lisenssit ja kättelee kapteenit aloituksen arpomisen yhteydessä. 

 

Teoriaa sovellettiin käytännössä

Toisessa osiossa harjoiteltiin tuomarointia joukkuekohtaisesti. Jokainen tuomarikokelas sai kokeilla pilliin puhaltamista ja harjoitella käsimerkkejä käytännössä joukkuekavereiden pelatessa.  Näin junnutuomarit joutuivat ratkaisemaan todellisia pelitilanteita. Yhtäkkiä kentälle pyörii  ylimääräinen pallo. Mitä tekee tuomari?

- Puhalla heti pilliin ja puhalla reippaasti, että kaikki kuulevat. Sitten peukut ylös uuden pallon merkiksi, Emmi Bani taitavasti opastaa.

Vaikeinta nuorille tuntui olevan pillin suussa koko ajan pitäminen ja kiireettömyys.  

- Ensin vihellät, sitten näytät kädellä kummalle puolelle pallo ja sitten näytät pallon kuoleman syyn, Bani toisteli useaan otteeseen tuomaroinnin ydintä.

- Hyvä tuomari tuomaroi  aina tasapuolisesti. Vihellys tehdään kuuluvasti ja käsimerkit rauhallisesti, ei ole mikään kiire.

Tuomarointi on kivaa

Blues Volleyn D-tytöissä pelaava Siru Pikkarainen oli tyytyväinen erotuomarikoulutuksen antiin.

- Oon oppinut paljon. Peleissä, kun itse pelaa, ei tule kiinnitettyä huomiota tuomarointiin. Käsimerkeistä pallo yli kentän ja sisällä olivat tuttuja, muut uusia, varsinkin pelaajasta yli mennyt pallo- ja uusi pallo -merkit, Siru kertoo.

Teoriaosuudessa tuli nuorelle lentopalloilijalle paljon uutta infoa.

- Osa oli kyllä nippelitietoa, joka ei jäänyt päähän. Tärkeintä oli oppia käsimerkit.

Tuomarointi on Sirun mielestä ihan kivaa.

- Keskittyminen on vaikeinta, ettei ala elää liiaksi pelissä mukana.  Hyvä tuomari on koko ajan hereillä ja rehellinen. Jos ei näe, menikö pallo yli, niin ottaa uuden pallon, eikä teeskentele nähneensä, mitä tapahtui, Siru pohtii.

Junnulentopalloilijat tuomaroivat pääsääntöisesti itse turnauksissaan. Lentopalloliiton sarjamääräysten mukaan kaikilla turnauksissa tuomaroivilla nuorilla tulisi olla nuorisotuomarikurssi käytynä. 

Emmi Bani – lentopalloilun monitaituri

Järvenpääläinen Eira, Emmi, Bani on tuttu tekijä lentopalloilijoiden keskuudessa. Hän pelaa 35-vuotiaiden SM-kisoissa ja Blues Volleyn naisten 2-sarjan joukkueessa, jota myös valmentaa, toimii II-luokan tuomarina ja aluekouluttajana sekä on Blues Volleyn hallituksen sihteeri.

- Tavoitteenani on nostaa tuomarikortti I-luokkaan, mutta tänä vuonna se ei ole mahdollista, koska vielä pelaan ja valmennan. Aika ei riitä, koska kortin korottamiseen tarvitsee aika paljon tuomarointeja, kirjallisen kokeen suorittamisen ja viikonlopun vihellyskokeeseen osallistumisen, 43-vuotias lentopalloilun asiantuntija pohtii.

II-luokan tuomari saa viheltää naisten 1-sarjaa verkkotuomarina, 2-sarjaa päätuomarina ja kaikkia siitä alempia sarjatasoja, miesten peleistä 2-sarjaa ja kaikkia siitä alempia sarjoja.

- Käytännössä suurimmaksi osaksi vihellän naisten 2-sarjaa, miesten 3- ja 4-sarjaa tässä koko Etelä-Suomen alueella.

Pelaajasta valmentajaksi ja tuomariksi

Emmi Bani on viheltänyt lentopallo-otteluissa neljä vuotta.

- Kipinä taisi tulla yhdestä turnauksesta, kun yksi pelikavereista sanoi viheltelyni jälkeen, että minusta tulisi hyvä tuomari.

Sen jälkeen hän meni tuomarikoulutukseen ja siitä se lähti.

- Aluekouluttajaksi päädyin varmaan siksi, että olin opettajana yli 15 vuotta ja koulutus on jollain tapaa luontaista minulle, Bani naurahtaa.
 

Vaikka Bani itse sanookin peliuransa olevan jo jäähdyttelyvaiheessa, on hänen peliesityksensä 2-sarjan peleissä ollut sähäkkää ja innostavaa kuten myös naisten 35-vuotiaiden SM-kisoissa.

- Kolmena edellisenä vuotena olen voittanut SM-kultaa Malmin Urheilijoiden passarina. Tänä vuonna osallistun huhtikuussa Joensuussa pelattavaan SM-kisaan Tainionkosken Tähden riveissä, vasta 13-vuotiaana lajin aloittanut lentopalloveteraani kertoo.

 

Tuomarointi ja valmentaminen pitävät Banin mielenkiinnon lentopalloilussa vielä pitkään.

- Tuomaroidessa tapaan paljon laji-ihmisiä ja vanhoja tuttuja sekä pelaajina että valmentajina. Hienoa on myös nähdä nuorison kehittymistä pelaajina ihan aitiopaikalta tolpan päästä. Ja tietysti säännöt pysyvät mielessä ja sääntömuutokset kausittain saan heti tuoreeltaan aina tietooni koulutusten ja tuomaripalavereiden kautta.

 

Pelaajien käytös siisteytynytBanin mielestä pelaajien käyttäytyminen tuomaria kohtaan on siistiytynyt.  Yhtenä syynä lienee se, että käytösrikkeistä voi rangaista pelaajaa/valmentajaa, jolloin vastustaja saa pisteen ja aloitusvuoron.

- Muutamissa miesten alasarjapeleissä voi joitakin huuteluita tulla, mutta tuomari voi omalla käyttäytymisellään hyvinkin säädellä pelin luonnetta. Tuomarin täytyy toimia ammattimaisesti - varmat vihellykset, oikeudenmukainen toiminta ja sääntöjen tunteminen.

Erotuomareita on Etelä-Suomen alueella on aika vähän.

- Varsinkin nuoria entisiä/nykyisiä pelaajia kaivattaisiin tuomaritoimintaan mukaan.

Banin mielestä ideaali tilanne olisi sellainen, että jokaisella lentopalloseuralla olisi oma tuomari .

- Näin  myös joukkueiden sarjakauteen kohdistuvat kustannukset pienenisivät, kun tuomaria ei tarvitse nimetä otteluun toisesta kaupungista, pahimmillaan yli 50 kilometrin päästä.

 

 Teksti ja kuvat: Sari Saarelainen


 Blues Volley sai tukea valmennuksen kehittämiseen

 
Lentopalloseura Blues Volley juhlisti kauden 2010-11 päättymistä Koivusaaren koululla keskiviikkona 25. toukokuuta. Seuran pitkäjänteinen panostus valmentajakoulutukseen on alkanut tuottaa tulosta, mikä näkyi varsinkin juniorijoukkueiden mitalisaaliissa. Lisäksi ilon aihetta tuotti Nuori Suomen myöntämä 2.500 euron tuki seuran valmennustoiminnan kehittämiseen ja monipuolistamiseen.
- Tarjoamme kesällä pelaajille yleisurheiluharjoittelua HIFK:n ammattivalmentajien johdolla yhteistyössä kahden muun lentopalloseuran kanssa. Kehityshankkeeseen liittyy myös Kimmo Keinäsen fysiikkaharjoitusten valmentajakonsultointi, Blues Volleyn puheenjohtajana jatkava Mikko Partti kertoo hankkeesta.
 
Kuluneella kaudella Blues Volley sai seuratoimintaansa lisää laajuutta ja kompetenssia sekä uusia vanhempia mukaan joukkueiden toimintaan.
 - Erityisesti viime kauden perusteella katson hyvin optimistisesti tuleviin vuosiin. Eteenpäin on menty rajusti kaikilla seuratoiminnan alueilla. Laajaan junioritoimintaan panostaminen tuo kilpailullisesti lihavia lähivuosia niin juniori- kuin aikuisjoukkueissa. Nuorisourheilun sisällöllisesti tärkeitä tavoitteita on huomioitu hyvin ja ne tukevat joukkueittemme toimintaa ja kilpailullista menestystä, seuran hallituksessa sen perustamisesta eli vuodesta 1993 asti mukana ollut Partti sanoo.
Yhtenä positiivisena tekijänä Partti mainitsee miesten maajoukkueen hienon menestyksen, mikä on lisännyt mielenkiintoa lentopalloiluun myös nuorten ja heidän perheitten parissa.
 
Järvenpääläisseuroilla on edessä haasteelliset vuodet treenipaikkojen suhteen.
- Kauan odotettu liikuntahallin peruskorjaus vaikeuttaa merkittävästi erityisesti junioreitten turnausmuotoisena pelattavien sarjojen kotiturnausten järjestämistä Järvenpäässä. Joudumme siksi matkustamaan entistä enemmän.
Muita seuran haasteita puheenjohtaja puntaroi pidemmällä tähtäimellä.
- Nuoren ja kehityskelpoisen naisten 2-sarjajoukkueen pelaajien ja heitä seuraavien hyvien ikäluokkiemme kehityksen ja tavoitteellisuuden turvaamiseksi meidän on jo lähivuosina tavoiteltava pysyvää naisten 1-sarjapaikkaa. Tämän edellytys on, että seuran ja joukkueen resurssit ovat sarjatasoa vastaavassa kunnossa. 1-sarja on kilpailullisesti ja taloudellisesti vaativa sarjataso, Partti muistuttaa.
Myös laadukkaan miesjoukkueen rakentaminen seuran poikajuniorijoukkueista on seuralle pitkäjänteinen toiminnallinen haaste.
- Monet seurassa tehtävät ratkaisut tukevat tavalla tai toisella näitä tavoitteita.