B-tytöille turnausvoitto sijoitusturnauksessa

13.4.2019


Bluesin B-tyttöjen viimeinen sijoitusturnaus pelattiin 13.4. Somerolla. Isäntien lisäksi Valkeala ja Littoinen haastoivat Bluesin tytöt. Kajo oli vielä alkukaudesta vaikea vastustaja Bluesille, mutta ei nyt pystynyt lainkaan haastamaan rauhallisesti pelannutta Bluesia. Tuntui jopa, että Blues pääsi liian helpolla seuraavaan peliin edellisen turnauksen voittajaa Littoisten LTU:ta vastaan. LTU hyökkäsi kyllä kovemmin ja useamman tytön voimin kuin Kajo, mutta Bluesin kenttään pallot eivät uponneet. Huimalla syöttöpelillä ja edelleen erittäin varmalla joukkuepelillä tästäkin pelistä tuli varma voitto. Eräpisteistä tuli jo toisen kerran joulu mieleen. Toiset erät päättyivät peleissä 25-12, eli Blues vain lisäsi tahtia pelien edetessä. Päävalmentajana toimineen Teemu Niemelän ei tarvinnut juurikaan peliin puuttua.

 

Viimeisessä pelissä vastassa oli molemmat pelinsä hävinnyt turnausisäntä SoPa. Urheilu on yllätyksiä täynnä. SoPa varmaankin paransi peliään, ja turnausvoiton käytännössä jo varmistanut Blues teki helppoja virheitä huomattavasti aiempia pelejä enemmän. Ensimmäinen erä meni kuin varkain isännille ja toisessa erässä SoPa kiri tilanteesta 16-24 erä- ja otteluvoittoon.

 

Yhtä pelaajaa lukuunottamatta kaikki Bluesin tytöt voivat ikänsä puolesta pelata B-tytöissä vielä seuraavana ja useimmat vieläpä useina seuraavina vuosina. Seuraavaan kauteen tästä turnauksesta jää päällimmäisenä kauden ensimmäinen turnausvoitto ja ehkäpä myös opetus siitä, että yllätyksiä voi tulla. Pelillisesti joukkue oli keväällä valmis taistelemaan vielä kovempiakin joukkueita vastaan. Joukkuepelin kehittyminen kauden aikana on ollut huimaa. Hetkellisiä herpaantumisia varsinkin ennakolta helpompia joukkueita vastaan sekä erien loppuvaiheissa tuli vielä tällä kaudella liikaa. Toivotaan, että tytöt ja valmentajat jatkavat ensi kauteen, joukkue ehtii hitsautua vielä paremmin yhteen ja itseluottamus kasvaa. Silloin voidaan odottaa oikein hyvää menestystä tältä joukkueelta B-tytöissä.