SM-kisojen kuudes sija oli pettymys M55-joukkueelle

23.3.2018

Blues Volleyn nuoremmat ikämiehet (55-v.) lähtivät tähän kauteen tavoitteenaan kirkastaa kahden edellisvuoden nelossija ja nousta suomenmestaruuskisojen mitalikolmikkoon.

SM-turnauksen (17.-18.3.) tuloslistalta BV löytyy kuitenkin vasta sijalta kuusi. Loppuottelussa pelasivat varsinaissuomalainen Well-Parrat ja tuusulalainen Light´s Volley. Mestaruus meni Well-Parroille ja pronssia otti Oulunsalon Vasama kukistamalla Vihtavuoren Pamauksen.

Vaasan Kiiston isännöimissä kisoissa BV sai vastaansa hyvin valmistautuneita ja kovatasoisia joukkueita. Ensimmäisen päivän kiharaisesta alkusarjasta istosi kaksi 2-1 voittoa (Riihimäen JuJu ja Ylöjärven Ryhti) ja yksi 1-2 tappio (Light´s Volley). 16 joukkueen turnauksessa ylempään jatkosarjaan selviytyi suoraan Light´s.  BV joutui lohkokakkosena pelaamaan ristikkäisottelun jossa voitto Äänekosken Titaaneista tuli suoraan 2-0 (25-16, 25-11).

Pääsy mitalisarjaan (sijat 1.-4.) edellytti sunnuntaina Well-Partojen kaatamista. BV voitti ensimmäisen erän 25-18, hävisi toisen 20-25 ja kaatui kolmannen erän jatkopalloilla tulevalle mestarille 14-16. Ottelu oli hyvätasoinen ja BV:n turnauksen paras.

Sijoituspelit päättyivät 2-0 -voittoon Sauvon Konkareista ja 0-2 -tappioon Kalajoen Särkille.

- Parhaimmillaan voimme voittaa kaikki. Meillä on kuitenkin aika kapea rosteri ja monelle pelipaikalle kerrallaan vain yksi terve pelaaja. Emme pysyneet terävinä koko 18 erän urakkaa, joukkue tiivisti kokemuksensa näistä kisoista. - Tuliaisina kolhuja ja kipua sekä riemua siitä, että haastoimme vastustajat ja itsemme reilulla pelillä.

Joukkueessa pelasivat Arto Alve, Jari Haapanen, Jouko Kyytsönen, Asko Laakso, Jukka Lång, Jarmo Nurminen, Jyrki Oksala, Jarmo Rosenberg ja Reima Virtanen.