A-tytöillä vahvaa peliä Eurassa

5.12.2017

Lähtövihellys viimeiseen erään Euraa vastaan.
Lähtövihellys viimeiseen erään Euraa vastaan.

Joulukuun aikainen aamu, maa oli peittynyt upeaan valkeaan vaippaan kun autot suunnistivat kohti Euraa. Ilmeisesti tieto joukkueen reitistä oli vuotanut paprazzeille kun salamavalot välkkyivät tienvarressa aamun pimeydessä.??

Näistä välittämättä lähdimme tavoittelemaan kuutta pistettä päivän  kolmesta pelistä. BV on nuorella joukkueella pelannut ennakkoluulottomasti, vaikka loukkaantumiset ovatkin syöneet parasta terää. Tytöt ovat osoittaneet pystyvänsä haastamaan parhaimmillaan myös kärkipään joukkueita tässä sarjassa.

Ensimmäisenä turnauksessa vastaan asettui uusi tuttavuus Puijo Wolley Kuopiosta, joka ensimmäisessä erässä sinnitteli tiukasti erän loppupuolelle saakka. Toisessa erässä BV meni menojaan vahvan syötön ja hyökkäyspelin turvin. Erä ja otteluvoitto tytöille.
2-0 (25-18, 25-8)

Toisessa pelissä kohtasimme taas Someron vahvan ryhmän, jolle edellisessä turnauksessa hävisimme toisen erän romahduksen takia. Nyt siitä sisuuntuneena tytöt näyttivät loistavaa taistelutahtoa ja veivät ensimmäisen erän näytöstyyliin. Toinen erä meinasi taas lopussa kääntyä hyvin pelanneelle Somero ryhmälle. Onneksi meidän tytöt pystyivät vielä punnertamaan tarvittavat pisteet Mirjan hyvillä syötöillä ja Sannin torjunnoilla.
Sopa-BV 0-2 (16-25, 23-25)

Viimeisessä pelissä ratkaistiin taas turnauksen ykköspaikka Euran ja Bluesin kesken. Alkuun näytti Eura menevän helppoon voittoon kun se nappasi jo turvallisen 8-0 johdon. Peliin mukaan tullut Jatta Saarinen kuitenkin vaihtoi iskuillaan tahtipuikon BV:n käsiin. Melissan vahvat syötöt ja tarkat passit olivat myrkkyä Euran tytöille. Vielä kun Jasmin poimi lähes kaikki iskut ja jujut, oli vastustajan paukut syöty. Näin siis vaikean alun jälkeen BV sai pelinsä uomiin ja tytöt viilettivät ottelu- ja turnausvoittoon.
Eura-BV 0-2 (14-25, 19-25)

Tämä oli henkisesti tärkeä voitto, kun keväällä kärsimme B-finaaleissa karvaan tappion juuri Euralle pronssipelissä. Ja myös sen takia, että saimme monia asioita parannettua. Pelasimme hyvin joukkueena, ja saimme hyökkäys- ja puolustuspelin toimimaan samaan aikaan.

Valmentajat olivat joukkueen esitykseen tyytyväisiä, tänään tuotiin kentälle niitä asioita mitä on kahden viimeisen viikon aikana harjoiteltu. Emme tehneet juurikaan syöttövirheitä, lisäksi syötöt pysyivät vaikeina ja tarkkoina.

Joukkueen hyökkäyspelin kuumin käsi on tällä hetkellä Sannilla, joka paukutti palloa lattiaan kovalla keskiarvolla ja napsi näyttäviä torjuntoja. Kapteeni Ella ja Mirja olivat totutun vahvalla pelipäällä ja raatoivat mahtavasti myös kenttäpuolustuksessa. Taija alkaa päästä taas kuntoon ja pelasi todella hienon turnauksen. Jasminilta aivan loistava päivä liberon tontilla. Keskipelaajina Malla ja Annika onnistuivat myös mukavasti. Mukana olleesta isosta tasaisesta ryhmästä lisäksi peliaikaa tavoittelivat Anna, Iida ja Jessica.

Ensi viikonloppuna (9.12.2017) isolla osalla tytöistä on vielä B-tyttöjen turnaus Somerolla B-poolissa ennen vuodenvaihteen taukoa. Toivottavasti saadaan loputkin loukkaantumisista kuntoutuneet pelaajat mukaan.