B-Team Jalasjärvellä 21.3.2015

22.3.2015

Alkuverryttelyt ennen ensimmäistä peliä
Alkuverryttelyt ennen ensimmäistä peliä
Venla hyökkää kolmospaikalta
Venla hyökkää kolmospaikalta
Aikalisällä kuuntelemassa Jaskan taktisia neuvoja
Aikalisällä kuuntelemassa Jaskan taktisia neuvoja
Julian passi ilmassa, nelospaikan hyökkäys tulossa
Julian passi ilmassa, nelospaikan hyökkäys tulossa
Janna hyökkää nelospaikalta
Janna hyökkää nelospaikalta
Viimeinen peli takana, makea voitto takataskussa
Viimeinen peli takana, makea voitto takataskussa

Blues Volleyn B-Team Jalasjärvellä 21.3.2015

Kesken kauden B-tyttöjen sarjassa aloittanut Blues Volleyn nuorempien (-00-02 -syntyneiden reippaiden lentopallotyttöjen viimeinen B-sarjan sijoitusturnaus pelattiin Jalasjärvellä lauantaina 21.3.2015. Paikalle saapui kuusi joukkuetta eri puolelta Suomea. B-teamillä oli mukana seitsemän pelaajaa: passarina Julia, keskareina Venla ja Fanni ja yleispelaajina Emma, Janna, Inka ja Aino. Valmennus oli Jaskan kokenutta käsialaa. Autoletka lähti aamun valjetessa kuuden aikaan ajelemaan kohti Jalasjärveä. Tähän turnaukseen valittiin erikoistaktiikaksi se, että lähes kaikki äidit jätettiin kotiin, jotta saatiin maksimoitua äijäenergia huoltoporukoihin.

Ensimmäinen peli klo 12.00 alkaen, vastassa NarPa Raumalta: erät 1-2 (14-25, 25-19, 12-15)

Turnauksen alku lähti liikkeelle hyvin: oma peli oli varmaa, vaikka syötöt olivatkin haasteellisia tilan ahtauden takia. Valmentaja Jaska päätti kokeilla kahden passarin peliä, mutta se alkoi erän edetessä sekoittaa tyttöjä. Vastaanototkaan eivät nousseet passarille, mikä vaikeutti omaa hyökkäyspeliä. Kun lisäksi omat syötöt tökkivät, erä hävittiin lopulta selvin numeroin. Toisen erän alkuun saatiin vahva aloitus Emman ja Fannin kovilla syötöillä. Vaikka vastaanotot olivat edelleen hakusessa, Jannan kahdella peräkkäisellä ässäsyötöllä ja paremmalla puolustuspelillä erä päätyi kuitenkin B-Teamin voittoon. Kolmas erä oli tiukkaa ja tasaista vääntöä molempien joukkueiden tehdessä pisteitä tasatahtiin, aika usein jujuilla. Raumalaiset vastustajat olivat aavistuksen vahvempia lopun tiukoissa palloissa, ja voittivat erän ja ottelun muutaman pisteen marginaalilla.

Toinen peli klo 13.10 alkaen, vastassa kotijoukkue Jalasjärven Jalas: erät 2-1 (16-25, 25-23, 15-12)

Ilman suurempia taukoja siirryttiin toiseen peliin järjestävän seuran joukkuetta vastaan. Molemmat joukkueet tekivät paljon virheitä ensimmäisessä erässä, eikä kumpikaan oikein saanut omaa hyökkäyspeliään rullaamaan. Vastaanotot eivät nousseet kunnolla, ja passitkin karkailivat. Erän loppupuolella vastustajan kovia syöttöjä ei saatu nousemaan lainkaan, joten sekava ensimmäinen erä meni JaJa:lle. Toiseen erään BV tuli sisuuntuneena ja peruspeli pysyi paremmin hallussa. Blues taisteli loppuvaiheet hyvin ja Inkan 4-paikan hyökkäyksellä erä käännettiin lopulta voittoon toisella eräpallolla. Kolmanteen erään saatiin alkuun monta hyvää hyökkäystä. Puolustus oli molemmilla joukkueilla liikkuvaa ja palloralleista tuli pitkiä. Vaikka erän lopussa tiukassa tilanteessa omat syötöt menivät verkkoon, vastustajakin hermoili. Viimeisissä palloissa Venla syötti kylmän rauhallisesti ässän keskelle kenttään ja Janna hyökkäsi 4-paikalta, joten erä ja ottelu saatiin käännettyä Bluesille.

Kolmas peli klo 14.45 alkaen, vastassa Salon Viesti: erät 0-2 (19-25, 9-25)

Emma pääsi kolmanteen peliin aivan uuteen ja haastavaan keskarin rooliin Fannin flunssan pahennuttua. Toisen lohkon voittanut SalVi B99 viljeli nopeita ja kovia hyökkäyksiä monipuolisella passipelillä, mutta Bluesin puolustus oli nyt erinomaisella tasolla, ja myös liikkuminen oli ensimmäistä kertaa turnauksessa omalla hyvällä tasolla. Tilanne säilyi koko ajan tasaisena, oma peli kulki hyvin. Erän loppupuolella virheet kuitenkin alkoivat kasaantua, ja SalVi:n kova rutiini näkyi; erä Salolle. Toiseen erään Salo tuli alusta alkaen vahvasti. B-Team teki lisäksi paljon omia virheitä. Kun vielä vastustaja alkoi hyökätä "satasia" ja iskeä kovaa, Bluesin takakenttä oli helisemässä. Vaikka Emma kannusti "vielä, vielä" -huudoilla, vastustaja oli lopulta aika ylivoimainen.

Neljäs peli klo 15.45 alkaen, vastassa Joen JuJu: erät 2-0 (26-24, 30-28)

Hävityn pelin jälkeen ei jäänyt aikaa murehtimiseen, vaan edessä oli lopullinen sijoitusottelu Joensuusta tullutta JuJua vastaan. Ensimmäiseen erään saatiin monia hyviä passeja ja hyökkäyspeli toimi mallikkaasti, mutta vastustajan kovien syöttöjen kanssa oli selviä vaikeuksia. Rohkean oman pelin ja hyvän taistelun jälkeen erä onnistuttiin voitettamaan. Toisen erän alku oli B-Teamille vaikea. Pallot olivat pitkiä, mutta usein vain heiteltiin hihalla varmasti verkon yli. JuJu:lla oli hyvä puolustus Bluesin nelospaikan hyökkäyksiin, eli sieltäkään ei saatu voittopisteitä. Jaska otti valmentajana aikalisän tappiotilanteessa, minkä jälkeen hyvillä omilla syötöillä ero alkoikin kaventua.Lisäksi hyökkäykset onnistuivat niin keskeltä kuin myös jopa kolmen metrin viivan takaa. Pisteitä tuli molemmille aika tasatahtiin. Erän loppupuolella Fanni tuli sisukkaasti mukaan peliin sairasteluista huolimatta. B-Teamilla oli ensimmäinen erä- ja ottelupallo tilanteessa 24-23, mutta vastustaja kesti paineen. Tästä mentiin piste kerrallaan eteenpäin, kun aina Bluesin eräpalloissa JuJu sai pakotettua Bluesin virheisiin tai sai oman hyökkäyksen kohdilleen. Tilanteessa 27-28 JuJukin sai mahdollisuuden katkaista erän, mutta kiistanalaisessa verkkotilanteessa, jossa tunteetkin lämpenivät, peli saatiin tasoihin. Aino tuli tässä kohtaa syöttämään kovassa paineessa ja saikin aikaan hienot syötöt yläkautta vastustajan takakentälle. Toisella Ainon syötöllä vastustaja sortui hyökkäysvirheeseen: näin erä Bluesille 30-28, ja ottelusta 2-0 voitto.

Turnaus ja B-otteluiden kausi oli mukava lopettaa taisteluvoittoon, mikä näkyi tyttöjen iloisena ilmeenä. Valmentaja oli tyytyväinen tyttöjen otteisiin, ja erityisesti siihen, että kaikki saivat paljon peliaikaa.